reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WYPRAWKA :)

co do opdarzen, wysypek - tez miałam takie zdanie - ze tetra wtey lepsza, ale jeżeli chodzi o tradycyjne firmowe pampersy - sa dużo lepsze - nigdy w nich pupa piotrkowi sie nie odparzyła, naprawde izolują, teraz uzywam tez pieluch dada z biedronki (ale tylko w dzień i nie na spacery) - wychodzi trochę taniej.

myslałam że bedę używac tetry, ale po użyciu pampers new baby - odechciało m isię nawet o tym myśleć, po prostu mnie rozpuściły..

czy dobrze to nie wiem, ale nie maiłąm podowód do narzekań.

wystarczyło mi ok 20 pieluch, tak do buzi, ulewania, wycierania, przewijania w terenie...

reklama
Przy starszj córci chyba ze dwa miesiące byłam na tetrze i miałam wrażenie, że cały dzień nie robię nic innego tylko przewijam, piorę, suszę i prasuję. Potem już wyłacznie Pampersy i odżyłam. Teraz nie mam nawet zamiaru zaczynać z tetrą!

osinka pisze:
aha, powiedziały jeszcze, że lepiej w pierwszym miesiącu życia dziecka uzywać tetry zamiast pieluch, bo niby taniej, ekonomiczniej itp., według mnie taniej to nie jest, a więcej pracy dla mnie - sama nie wiem co o tym wszystkim sądzić - chyba zaczynam panikować :(

ja oczami wyobraźni już widze ten pierwszy miesiąc, dgy nasze ssaki będą wiecznie uczepione do naszych piersi... przydadzą się te chusty, żeby mając maluszka przy sobie jeszcze prać, rozwieszać i prasować... :)

własnie mi grześ zapropopnował zebyśmy wzieli łóżeczko od jego kuzynki
ja sie uparłam przy nowych rzeczach takich jak wózek czy óżeczko bo myśle o kolejnym maluszku dla ktorego to kilka razy uzywane juz sie nie nada
:(
co o tym myślicie jak sie planuje wiecej dzieci to chyba lepiwj szrpnąć sie na nowe prawda????

osinka pisze:
sylwia532 pisze:
ale tetrowe tez sie przydaja np do wycierani buzi do wycierania pupy(albo flanela)
A ja slyszalam ze w stanach rezygnuja juz z pampersow bo coa tam............ale nie wiem dlaczego,kumpela mi powiedziala bo opiekowala sie tam dzieckiem i ze pomalu beda je wycofywac :o

może KatiNJ coś nam na ten temat powie, jak się na BB pojawi :)

Nie bylam jeszce na zajeciach w szkole rodzenia wiec nie wiem wiele o pieluchach, ale jakos sobie nie wyobrazam ze leniwe amerykanki piora i susza pieluchy:)
U mnie tak sobie. Dzidzia sie nie rusza, mialam wczoraj usg. Z dzidzia na szczscie ok ale wyszlo ze mam b malo wod plodowych ( no i niby dlatego nie czuje ruchow). Kazali pic po 3 litry wody dziennie i za tydzien do kontroli. Dodatkowo podejzewaja cukrzyce bo przytylam juz 15kg, dzis mialam test z piciem oranzadki glukozowej, zobaczymy co wyjdzie. MIalam tez b spuchniete stopy ale po badaniach okazalo sie ze nic sie nie dzieje. Mam tez rozstepy. Rzadko wchodze na forum bo jak czytam ze wam sie dzidziolki wierca, niewiele przytylyscie, nie macie rozstepow to sie doluje.

kati, nie dołuj się, kazdy z nas ma lepsze i gorsze dni, nasze dzidzia tez.

cukrzyca nie jest taka złą (chociaz ciesze się że tym razem jej nie mam) - a miałam cukrzycę chociaż w całej ciazy przytyłam 14 kg. wiec to niekoniecznie musi sie potwierdzić...

z wodami tez sobie świetnie radzą... zwłaszvcza u was to już mały problem. Głowa do góry !

Kasiulka, wagą się nie martw, bo ja też przytyłam naście kg., widocznie tak ma być. Koniecznie daj znać, jak odbierześ wyniki krzywej cukrowej i proszę - nie martw się teraz.

właśnie wróciłam z zakupów - kupiłam body niemowlęce - 6 sztuk i 2 pary slicznych skarpeteczek dla mojej Gwiazdki ::) jutro zrobię zdjęcia i Wam pokażę! :p

reklama
Osinka, czekamy na zdjęcia :)

Ja już mam seledynową wanienkę, ręczniczek z trójkącikiem na główkę, gruszeczkę do noseczka i bardzo dużo ubranek :), też zrobię zdjęcia, tylko muszę mieć więcej czasu :)

Do góry