reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

ja juz chba mam wszystko
poza laktatorem a musze sie koniecznie w niego zaopatrzyc i w pojemniczki do przechowywania pokarmu
a noi wozek ale z tym jeszcze poczekamy

reklama
to dobrze bo gzeis slyszalam ze te sojaczki sa malo stabilne ale to chba zalezy kto je produkuje i czy dobrze jest dobrany do wanienki

bo jak tak ostatnio pomyslalam ze tez przydalby nam sie taki stojaczek bo na taboretach stawiac wanienke to nie bardzo mi sie widzi a w pokoiku nie mamy lawy ani nic (minimalizm jesli chodzi o meble) hehe wiec moze namowie mezulka na to cudo ale fakt drogie sa

My dzisiaj w sklepie zostawiliśmy około 10 zł na: parę rajstopek, 3 kaftaniki, body, śpioszki, kapciuszki, butelkę z Canpola Disney, nozyczki do paznokci z obcinaczkami i pilniczkiem, gruszkę do noska, 3 pieluszki tetrowe i jedną flanelową. Kupa kasy a w sumie dużo nie kupiliśmy. A co do laktatora to bratowa powiedziała mi, że najlepszy jest ten zwykły (tzn. był najlepszy dla niej). Zwykła rurka na pierś i "gruszka" do odciągania. Kosztuje około 20 zł. Też muszę się zaopatrzyć, ale z tym mogę jeszcze poczekać, bo i tak z Gają będę na początku cały czas. Odciągać chcę tylko w wypadku pozostawienia jej z kimś na kilka godzin.

A ja czuję jakiś opór jeśli chodzi o zakupy ubranek - tzn. w tej chwili. Mamy trochę kupionych - niedużo, tak aby przetrwać pierwszy miesiąc i jak wchodzę do sklepów to aż mnie odrzuca. Dziwne, nie?

reklama
a ja muszę tylko pampersy  i chusteczzki nawilżające
a i przewijak

dzisiaj spakowałam torbę do szpitala  prawie wszystko
spakowałam:
-3 ręczniki 2 duże 1mniwejszy i 2 malutkie ( takie do twarzy)
- 2 koszule z guzikami do połowy
- 5 par majtek bawełnianych
-12 par majtej jednorazowych siatkowych
-2 staniki
-podkłady bella
-chusteczki nawilżające
-szlafrok
-kapcie
-klapki pod prysznic
- wkładki laktacyjne
-pasta i szczotka do żebów
-krem
-sztyft do ust natłuszczający
-szamponik mały, mydło w płynie
-gumki do włosów i szczotka

brakuje mi płyn do higieny intymnej ,uszarka do włosów ,jasiek o czymś zapomniałam???

rzeczy dla dzeiecka mam przygotowane w szafce tj kaftaniki koszulki spioszki pajacyk to starczy??????

Do góry