reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

reklama
materac tez kupie pianka-kokos-tak polecili mi w sklepie
co do wypelnienia to wywietrze bo nie wiem czy czasem po praniu sie kluchy nie porobia i sie nie zbije

osinka pisze:
wywalę rano, będę mieć pod kontrolą, potem zdam relację, czy wywietrzył się ten dziwny zapach

Osinko u mnie wietrzenie wypełnienia wystarczyło.
Materac mam kokosowo-piankowo-kokosowy i też dnia na balkonie potrzebował :). Kupujac materac zwróć uwagę czy można zdjąć do prania materiałowy pokrowiec.

dzięki asioczek - pamiętam o tym :)

ehhh, dziewczynki, jak ja kocham taaakie zakupy :) wczoraj mój mężyk zajrzał do komódki malutkiej i osłupiał - już mi się tam wszystko nie mieści hihihii
na pieluchy tetrowe, pampersy i ręczniki muszę znaleźć inne miejsce :D

dziewczyny!
nie wiem jakie kupic czapeczki!!! przypomniało mi sie, wczoraj miałam problem w sklepie! był rozmiar 1 i nie wiedziałam czy są dobre, nie kupiłam w końcu!

jaki rozmiar kupujecie?

nam połozna mówiła na szkole rodzenia zeby wczesniej własnie kupic łozeczko i materac ...zeby zdazyło sie to wszytko wywietrzyc do narodzin dziecka...

Osinka - ja kupilam materacyk piankowo - kokosowo- gryczany (wersja lux)- bo gryka ma bardzo dobre i lecznicze wlasciwowsci, i od 6-go miesiaca na tej stronie z gryka dzidzia bedzie spala.

Rozmawialam wczoraj z Agao- i zdecydowalysmy ze ani ochraniacza ani rozka nie pierzemy- niech sie tylko wywietrza. Moglyby sie zniszczyc, a jakby co to w rozek pieluszke flanelowa moge wlozyc- mam takie ladne w zyrafki :)

U mnie lozeczko juz skrecone stoi :laugh: i wietrzy sie razem z materacykiem, przybornikiem, ochraniaczem i rozkiem. Na razie nie piore poscieli- wypiore jak te cuda przestana zapaszek wydzielac ;) A w ogole to ja wcale wypelnienia nie kupowalam- w poszewke wloze kocyk, a podusie mam te specjalna, taka plaska, ktora jest tylko w jednym koncu leciusienko wyzsza od materaca.

catherinka pisze:
I ja mam pytanko: czy piorąc potem rzeczy maluszków będziecie je też płukać w jakimś specjalnym płynie  do płukania? Czy tylko wystarczy zapodać dwukrotne płukanie?

Ja kupiłam proszek JELP, który już ma w składzie płyn zmiękczający, więc nic już nie trzeba dodawać do prania. A wkładu nie prałam, ale porządnie wywietrzyłam.

reklama
Rożek i ochraniacz (mam drewexu) wyprałam. I wszystko ok, tylko rozek i ochraniacz u mnie maja przeszycia wiec wypelnienie sie nie poprzesuwało.

Do góry