reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka :)

reklama
U nas na ginekologii moglysmy miec mimo ze wszystkie z zagrozeniem bylysmy. A na porodowce wlasnie nie wiem jak jeat, ale pomyslalam sobie ze z praktycznych wzgledow chyba lepsza koszula

Ja juz chce do siebie isc i zaczac zamawiac lozeczko, koszule i inne gadzety ;-)

Agulqa- ja też zdecydowanie polecam koszulę

Aaa i paznokcie też od razu po powrocie do domu obcinalam. Nic się nie wrastalo.

Tak, paznokcie obcięłam od razu bo się łamały i były bardzo długie. Od nóg rzeczywiście dużo później obcinałam, bo nie było takiej potrzeby. Teraz paznokcie są ładne i mocne więc nie wiem czy ma to jakiś wpływ, a wiadomo, że przy samej skórze nie cięłam więc nie miały prawa wrosnąć.

Pazurki obcinałam od razu w domu, ale miała długie, tylko pamiętałam, żeby ciąć na prosto, żeby nie wrastały :tak:

agulqa, po SN to obowiązkowo koszula, bo kilka razy dziennie przyłażą zaglądać między nogi, więc nie wyrobiłabyś z rozbieraniem/ubieraniem ;-)

Do szpitala lepsza koszula najlepiej już taka do karmienia :-)
Jejku ja nawet nie pamiętam kiedy pierwszy raz obcielam pazurki, ale na pewno nie czekałam miesiąca :-D

Jeszcze zależy jak poród przebiegał. Po nacinaniu fakt zaglądali i oglądali ranę. A po drugim porodzie bez obrażeń to tylko mi brzuch macali i macicę sprawdzali. Niektóre babeczki w dresach biegały, co kto lubi. Koszula wygodna :tak:

reklama
Nulini ja pierwszy szok przezylam na ginekologii jak w pon nie plamilam a we wtorek od rana bylo slabe krwawienie. Na obcjodzie powiedzieli ze mam isc na badanie. Wchodze, patrze chyba 15osob na wprost mnie i kazdy wie gapi. Ordynator zaczal mnie badac. Jak je.blo krwia tak ze wszyscy byli uwaleni a podloga gabinetu cala zalana to juz mi bylo wszystki jedno czy jest jeden lekarz czy 100...

Do góry