reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka

W sumie fakt 15 duzo. Ale to tak zeby na lajcie bylo. U nas pranie schnie po 3-4 dni zima wiec wiesz.
Jedyna szansa ze sie stad wyniesiemy.
Jakos tak mysle zeby dokupic z 3 otulacze jeszcze i moze z 5 kieszonek. Sama nie wiem. One po prostu sa sliczne i jakos tak moje oczy je chca.
Chinke jedna mam do wywalenia, bo widze ze rozwarstwiona i ogolnie one sa po prostu brzydkie juz takie wymechlane.

reklama
Jeju, 3-4 dni? To współczuję. Ja piorę pieluchy wieczorem i rano mam suche :)
No tak, te otulacze i kieszonki są prześliczne :)

Hej,

W temacie pieluch wielorazowych się nie wypowiem :-)

Nawilżacza nie używałam, a dziecko miałam zimowe. Ręcznik na grzejnik i tyle. Podobno nie suszy się prania tam gdzie dziecko śpi.

Co do rozmiarów. Miałam kilka ubranek w rozm 56. Głownie kupowałam w rozm 62. A i tak jak miał chyba 3 miesiące to przechodziliśmy już na 68. Nie ma co kupować dużo malutkich rzeczy. Jak dziecko nie ulewa to praktycznie się nie brudzi.

Powiedzcie mi czy mozna kupic chuste na alegro do 100 zl czy trzeba koniecznie te firmowe po ok 200 i wiecej?

Olivka, firm chustowych jest od zarąbania, więc na pewno są jakieś tańsze też dobre, tylko jak się nie pomaca i nie dotknie i nie zawiąże to ciężko pewnie ocenić w ciemno. To że ktoś napisze, że tkana i z bawełny to tak naprawę nic nie mówi. Na olx kupisz używane firmowe do 150zł. Ale jak znajdziesz jakieś mniej znane firmy to poczytaj opinie albo popytaj na forum chustomaniaczek. Jeśli decydujesz się na tkaną to koniecznie splot skośno-krzyżowy a nie prosty!! Prosty to jak prześcieradło. I zazwyczaj jak sprzedawca nie pisze jaki splot to ma właśnie prosty.

Nie wiem jak sie na to zapatrujesz, ale minky mimo ze ładnie wyglada nie przepuszcza powietrza i posciel z tego to raczej zly pomysl;)

Jak w zime jest chlodno w mieszkaniu, to nie ma potrzeby uzywania nawilzacza. Ja dla syna nie kupowalam. A jak byl malutki i mial zatkany nosek to uzywalam inhalatora i soli fizjologicznej. Ale tylko jak lekarz zalecil.

Moj syn urodzil sie 50cm byl taki drobniutki ze nawet w tym 56 sie topil. Musielismy na biegu kupic ze 2 ciuszki na 50. Teraz jest tyle sklepow, ze w razie co mozna cos kupic na biegu. Tak wiec lepiej zaczynac od ciut wiekszych.

U mnie było tak samo, Oliwka 52cm i miałam jedną rzecz w której się nie topiła.
Zobaczymy co będą mówić USG

Co do nawilżacza to też mokra pielucha na kaloryfer wystarczała, chociaż tu w UK to raczej suchego powietrza nie zaznam :p

Przyznaję bez bicia że ja się w wielorazowe pieluszki bawić nie będę. Jestem wygodna mama a mojej Oliwce nic nie było (poza jednym razem kiedy użyłam Huggisów)

Wózek odbieram jutro i to będzie taka pierwsza wyprawkowa rzecz dla mnie :D
Napewno zainwestuje w dobrą grajacą karuzelkę (chyba że ta po Oliwii jeszcze działa) bo pięknie pomagała Oliwii zasnąć.

Mam w torbie trochę ciuszków po Oliwii odłożonych, ale czekam żeby je przejżeć jeszcze.

Część rzeczy która dziś przytargalam
1470332244595.jpg
1470332248816.jpg

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1470332244595.jpg
    1470332244595.jpg
    64,9 KB · Wyświetleń: 544
  • 1470332248816.jpg
    1470332248816.jpg
    73,6 KB · Wyświetleń: 545
reklama