reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
katiuszka jak juz bedziesz miala pokarm to raczej dziecko bedzie sie najadalo, tylko musisz przystawiac co godzine, dwie, w zaleznosci od potrzeby. malo jest babek ktorych pokarm jest za chudy czy cos, ze istnieje mozliwosc ze dziecko sie nie naje. moim zdaniem jak ktoras chce to wykarmi, nie mowie oczywiscie o skrajnych przypadkach

ja mleko nan1 kupilam, ale to tylko dlatego ze z uwagi na bardzo ciezki porod mleko pojawilo sie dopiero 5 dni po porodzie. musialam wiec cos dac malej, a polozna najbardziej polecala wlasnie nan. mozna kupic male kartoniki 2 czy 3, nie trzeba zaraz calego wielkiego opakowania.

oczywiscie oprocz dawania mleka i tak musialam ciagle przystawiac mala do sutkow bo inaczej pewnie nie dostalabym pokarmu. cale szczescie sie udalo ;-)

Dzisiaj dorwałam w realu świetny zestaw Huggies. Pieluszki new born (27szt) + chusteczki (64 szt) plus ręczniczki (60szt) za 22 zł. Nazywa się to zestaw dla noworodka i jest zapakowane w cudowne pudełko z kaczuszkami :)

Ja kupuje mleko bebilon1. Nie chce karmić piersią. A wszystkie mamy które znam chwala to mleczko :) ale zakupy kosmetykowe i mlekowe zostawiam na sam koniec. Pewnie poczatek marca. Zawsze to nie problem by ktoś mi to kupił i do szpitala dowiozl.

Hej

Dawalam malemu Enfamil, gdy musialam dokarmiac (przez krotki czas) i po skonczeniu karmienia w 9 mies zycia. Nie uczulal go i bardzo smakowal. Minusem jest wysoka cena.

Co do nakladek na piersi, przetestowalam chyba wszystkie, bo maly mial problemy z uchwyceniem brodawki przez krotkie wedzidelko jezyczka. Najbardziej polecam Medele. Sa bardzo delikatne i ergonomiczne, co ma znaczenie dla noworodka, ktory przeciez sily nie ma, a musi "pokonac" i nakladke i cyca. Aventu byly za twarde dla takiego maluszka. Nie najgorsze byly tez Chicco, choc dosc duze.

mikowata dlaczego nie chcesz? pytam z ciekawosci, ja chce ale jak w zyciu wyjdzie to sie zobaczy.... z dwojka malych dzieci nie bedzie to takie proste jak z jednym...

kociatka ja mialam wlasnie avent i mala totalnie nie chciala przez to jesc...

AKCESORIA
  • · ŁÓŻECZKO
  • · MATERAC DO ŁÓŻECZKA
  • · POWŁOCZKI DO POŚCIELI (2SZT)
  • · WKŁAD DO POŚCIELI (KOŁDRA+PODUSZKA)
  • · CERATKA NA GUMKĘ POD PRZEŚCIERADŁO
  • · OCHRANIACZE NA SZCZEBELKI
  • · PRZEŚCIERADŁO (2SZT)
  • · POŚCIEL DO WÓZKA
  • · PRZEŚCIERADŁO DO WÓZKA·
  • KOCYK CIENKI
  • · KOCYK GRUBSZY
  • · WÓZEK
  • · FOTELIK DO SAMOCHODU
  • · PRZEWIJAK
  • · KOMODA
  • MONITOR ODDECHU/ NIANIA

UBRANKA

• · BODY Z KRÓTKIM (3SZT)
  • · BODY Z DŁUGIM (3SZT)
  • · PAJACYK (3SZT)
  • · KAFTANIK (3SZT)
  • · KOSZULKA (3SZT)
  • · CZAPECZKA BAWEŁNIANA (2SZT)
  • · CZAPECZKA CIEPLEJSZA (1SZT)
  • · SKARPETKI (2SZT)
  • · NIEDRAPKI
  • · SWETEREK ZAPINANY
  • · SPODENKI (3SZT)
  • · KOMBINEZON
  • · ŚPIOCHY (4SZT)
  • · BUCIKI (1PARA)
  • · ŚPIWOREK DO SPANIA

DO KARMINIA

• · SMOCZEK
  • · BUTELKA 125 ML ZE SMOCZKIEM 0+
  • · BUTELKA 260ML ZE SMOCZKIEM 0+
  • · SMOCZEK DO BUTELKI 3+
  • · PODGRZEWACZ DO BUTELEK (MOŻE BYĆ ZE STERYLIZATOREM)
  • · SZCZOTECZKA DO MYCIA BUTELEK I SMOCZKÓW
  • · TERMOOPAKOWANIE DO BUTELEK
  • · POJEMNIKI NA POKARM (MLEKO) EWENTUALNIE WORECZKI
  • · PRZYPINKA DO SMOCZKA + OPAKOWANIE NA SMOCZEK
  • OPAKOWANIE MLEKA W PROSZKU

PIELĘGNACJA, ZDROWIE,

• · WANIENKA
  • · MYJKA
  • · RĘCZNIK Z KAPTURKIEM (2SZT)
  • · TERMOMETR KĄPIELOWY
  • · CHUSTECZKI NAWILŻANE
  • · WACIKI I PATYCZKI NIEMOWLĘCE
  • · SZCZOTKA DO WŁOSÓW
  • · NOŻYCZKI DO PAZNOKCI
  • · PROSZEK DO PRANIA
  • · PŁYN DO KĄPIELI
  • · MYDŁO
  • · OLIWKA
  • · SUDOKREM.BEPANTEN LUB INNY KREM NA ODPARZENIA
  • · SZAMPON DLA DZIECI OD 1 DNIA ŻYCIA
  • · BALSAM DO CIAŁA
  • · KREM OCHRONNY DO BUZI
  • · 10 PIELUCH TETROWYCH
  • · 5 PIELUCH FLANELOWYCH
  • · PAMPERSY
  • · TERMOMETR DO CIAŁA
  • · SÓL FIZJOLOGICZNA
  • · JAŁOWE GAZIKI
  • · GRUSZKA DO NOSA LUB FRIDA
  • · SPIRYTUS
  • · IZOTONICZNY ROZTWÓR WODY MORSKIEJ
  • PARACETAMOL

DLA MAMY

• · KOSZULA DO KARMIENIA (2SZT)
  • · WKŁADKI LAKTACYJNE
  • · STANIK DO KARMIENIA (2SZT)
  • · MAŚĆ NA BRODAWKI
  • OSŁONKI NA BRODAWKI
  • · HERBATKA LAKTACYJNA
  • · BALSAM DO CIAŁA UJĘDRNIAJĄCY
  • · LAKTATOR
  • · PODPASKI/PODKŁADY POPORODOWE
  • · MAJTKI JEDNORAZOWE Z SIATKI (2SZT)
  • · SZLAFROK
  • · PODKŁADY NA ŁÓŻKO
  • · PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ PO PORODZIE

DODANE

• LEŻACZEK
  • HERBATKA PRZECIWKOLKOWA
  • TANTUM ROSA
  • CHUSTA DO NOSZENIA DZIDZI / NOSIDEŁKO

Dziewczynki dodałam 4 pozycje powyżej (3 od Herbaty).
dziś mi się przypomniało , że jeszcze co po niektóre mamusie maluchy w chustach noszą , więc kolejna rzecz do kupienia niby.

Co do nakładek na piersi nad którymi sie jeszcze zastanawiam , to słyszałam / czytałam , że jeszcze firmy LOVI sa miękkie

reklama
Jeśli o nakładki chodzi u nas avent były ok, wygotowałam je przed użyciem, może to pomogło? w sumie jedyne "ale" jakie do nich miałam to, że były za duże na moje sutki dlatego teraz właśnie na medele się zdecydowałam bo można wybrać spośród 3rozmiarów plus właśnie dobre opinie mają, minusem jest zdecydowanie cena ale to właściwie wydatek jednorazowy, no może podwójny bo jeśli i tym razem tylko w nakładkach karmić będę to zdecydowanie jeszcze jeden komplet się przyda

Nomi ja właśnie teraz na etapie poszukiwania chusty jestem, nosidełka lepsze od kiedy dziecko już samo siedzi, ja w chustowaniu nowicjusz więc patrzę za elastyczną bo są łatwiejsze i chyba na Nati się zdecyduję bo kolorystyka mnie urzekła, konkretnie tą chustę mam na myśli:
http://www.gomama.pl/306,chusta-elastyczna-flamenco-natibaby.html

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry