reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Iwonka ja daje mleko bebiko i daje kaszki bobovity wiesz jak dajesz bebilon moze lepiej dawaj kaszki bobovity ale z drugiej strony skoro toleruje Klaudiusia mleko bebilon i kaszki nestle to chyba nie ma problemu ;-)

a ja mam takie pytanie jak przestawialyscie dzieci na mleko nastepne bo ja nie moge boli go brzuch jest nie spokojny po bebiko 2 a daje juz dlugo jedynke chyba z dwa mc daje mu 2 raz dziennie czasami dwa ale sa cyrki :baffled:czy tak moze byc zze nie toleruje bebiko dwa czy moze poprostu jeszcze nie czas... ale z drugiej strony zaraz 7mc sie zacznie a tam do ukonczenia 7 jest :baffled:

Po nanie robil zielone kupy i czy mozliwe ze jak wroce na nan ale 2 to bedzie ok ? wczoraj patrzalam na bebilon i jak to nie wyjdzie nie bede miala innego wyjscia a sa jakies inne firmy z mlekami bo ja znam chyba trzy

reklama
Iwonko ja to rozwiązałam w ten sposób że skoro mała dostaje NAN to z nestle daje mleczno ryżowe a z bobovity tylko ryżowe i jest oki bo one różnią się troszkę smakiem i konsystencją więc jest ciekawqiej w jadłospisie :tak::tak:
Wiktoria ja Majkę przestawiłam od dnia żadnego mieszania ani takich rzeczy tak poradziłam mi nasza p[ediatra ze takie mieszanie to nie jest dobre bo te mleczka się troszkęjednak różnią i potem układ trawienny może wariować :tak:

Wiktoria- ja zmieniłam ot tak, po skończeniu puszki. Nic nie mieszałam. Tak jak pisze Puchatka, różnią się składem i może takie mieszanie spowodować bóle brzucha lub cyrki z kupą.
Ze zmiany nie jestem zadowolona, Miko wali szare kupy w dodatku ma niewielkie - ale jednak- objawy alergii. Wyczytałam, ze dodali do 2 olej sojowy. Totalna głupota- soja jest zdaje się mocno alergizująca, to po co dawać do preparatu dla alergików. Kupiłam słoiczkowe warzywka z bobovity które też maja soję, żeby sprawdzić czy objawy sie nasilą, wtedy to na pewno była by wina soi. Nic sie nie pogorszyło, nic nie poprawiło. Więc chyba jednak ok , ale i tak zdania jestem, ze soję mogli sobie darować.

Jade- Dominik nie bardzo lubi jeść z butelki , choć pije z niej od urodzenia. Co się da to daje łyżeczką. Jak nie chce zjeść normalnego mleka, mocniej zgęszczam i daje łyżeczka i je aż mu sie uszy trzęsą. Jest raczej z chudszych dzieci.

Iwonka- zgadzam sie z Puchatką, nie ma co mieszać producentów mleka.

Ostatnia edycja:
Kupilam znow bebilon 2 bo : bebiko nr 2 jest powyzej 6 miesiaca to przeciez nie zabardzo zeby przechodzic z 2 na 1 ? Ale za to mam bebiko nr 2 na noc od 4 miesiaca,z kleikiem kukurydzianym i ryzowym.Chyba bede do konca 5 miesiaca dawac bebilon i wtedy dopiero przejde na bebiko 2.

Niestety zapomnialam dodac ze po zmianie z dnia a dzien byl meksyk jeszcze wiekszy probowalam tez powoli i nie da rady....z dnia na dzien bylo jakis czas temu ....moze jeszcze raz sprowac ale skoro po 1 butelce go bolal po nastepnej tez napewno ... dodam ze te dni byl tylko na mleku i piciu dla pewnosci ..

A co sadzicie zeby sprobowac NAN 2 ? Po jednce robil zielone mozliwe ze po 2 bedzie ok ... skoro bebiko 1 tak a dwojka nie to chyba mozliwe ..
Narazie daje bebiko jeden ale duzo czasu mi nie zostalo wiem ze dla niegi lepiej bylo by gdyby juz jadl 2

Wiktoria jest jeszcze mleko Hipp
Mleko modyfikowane HiPP 2 BIO - Mleka modyfikowane HIPP - artykuł

Mleko modyfikowane HiPP 2 Probiotyczne - Mleka Probiotyczne HiPP - artykuł

Kupiłam wczoraj soczek bobofrut od 4 miesiąca ( jabłko, marchew). Nie przeczytałam etykiety wiec dopiero w domu okazało się, ze ma cukier. Soczek jest po prostu ulepkiem. Dominik krzywił się strasznie wiec ja spróbowałam, był tak słodki , ze aż mnie zemdliło. Już Kubuś-Pysio-Leon są mniej słodkie.
Nie rozumiem dlaczego wciąż piszą, ze to takie zdrowe skoro dowalają tyle cukru- przecież jabłko i marchew są słodkie same w sobie.
Do dań dodają sól ( jodowaną ,żeby niby zaspokoić zapotrzebowanie na ten pierwiastek).

Ja też kupiłam taki soczek i nie wyczaiłam cukru w składzie, jest tylko sok jabłkowy, jabłka, marchew, woda i witamina C. Jak to możliwe??:szok:

Panna migotka Szopek pewnie kupila sok jablkowo marchwiowy od 5mca
skladniki.png
sok jabłkowy (33,4%), jabłka (26,3%), marchew (24,8%), woda, cukier, witamina C

A Ty moze kupilas taki jak ja podaje Ani czyli sok jablkowy z dodatkiem marchwi od 4mca
skladniki.png
sok jabłkowy (63,1%), marchew (20%), jabłka (11,5%), woda, witamina C

A ja myslalam ,ze wszysatkie bobo fruty sa bez dodatku cukru.
Ostatnio w jakims programie o zdrowym odzywianiu sie mowili, ze sok owocowy moze miec napis ,ze nie ma dodanego cukru jesli dodali go mniej niz 15g /1l soku.

Ostatnia edycja:
Panna migotka Szopek pewnie kupila sok jablkowo marchwiowy od 5mca
skladniki.png
sok jabłkowy (33,4%), jabłka (26,3%), marchew (24,8%), woda, cukier, witamina C

A Ty moze kupilas taki jak ja podaje Ani czyli sok jablkowy z dodatkiem marchwi od 4mca
skladniki.png
sok jabłkowy (63,1%), marchew (20%), jabłka (11,5%), woda, witamina C
Tak, ja się pomyliłam, ten jest po 5 miesiącu. Dominik samego jabłkowego też niet, to chciałam z takim przecierowym spróbować.
A ja myslalam ,ze wszysatkie bobo fruty sa bez dodatku cukru.
Ostatnio w jakims programie o zdrowym odzywianiu sie mowili, ze sok owocowy moze miec napis ,ze nie ma dodanego cukru jesli dodali go mniej niz 15g /1l soku.

Też o tym pomyślałam, jak doczytałam, ze ma cukier, że do jakiegoś progu nie trzeba zgłaszać, więc skoro piszą to nawalili ile wlezie.Oglądałam program na TVN Style gdzie o tym mówili. Akurat miałam otwartego Leona z Hortexu ( dla starszych dzieci i dorosłych-przecierowy marchew , banan, jabłko) i on jest mniej słodki.
Wychodzi na to, ze trzeba sobie wziąć krzesełko do sklepu, usiąść przy półce i czytać, czytać i jeszcze raz czytać.Nie wiem po co dodali cukier jabłko i marchew są z natury słodkie.

reklama
Szopek ogladalysmy ten sam program :tak::-)
Ten sok jablkowy z dodatkiem marchwi jest slodki wiec ciekawe po co robia taki dosladzany :baffled:

Do góry