reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ząbki

My tez sie zastanawiamy nad wizyta ale nie bardzo wiem jak to zorganizowac bo chcialabym aby Julek trafil do francuskojezycznego stomatologa a z tym w Zurychu moze byc nielatwo. Ogolnie ostatnio skarzyl mi sie na zeby i myslalam, ze moze cos nie tak ale wszystko wyglada na moje oko ok. Wyszly mu wlasnie ostatnie gorne piatki i moze to mu przeszkadzalo. Zreszta od wczoraj ma temperature - ponad 39 - jedziemy na paracetamolu ale jakos nie zbija. Zastanawiam sie czy to tez nie przez zeby bo zadnych innych objawow nie ma.... tyle, ze marudzi i spac mu ciezko:-(
A zeby szorujemy wieczorem wspolnie tzn. Julek zaczyna maz konczy a w poludnie abo robi to sam albo ja za niego koncze. a problem z wypluciem pasty mamy taki sam jak Noemi czyli najpierw polknie a potem tfu....:-)

reklama
u nas mycie tez bez problemu, łednie sam szczotkuje, my poprawiamy no a z wypluwaniem kiepsko no ale pzeciez po to jest pasta dziecieca...
no a co do wady zgryzu - przede wszystkim dziedziczność - my coś o tym wiemy i KArol jest skazany :) choć w ogóle nie używał butli i smoka i tak ma wadę - jak całą rodzinka

naliczyłam sie dzis 18 zebów:confused:..nie mam pojecia kiedy one wyszły:-D

Karolek-piatka za mycie zebów- u nas ...raz dwa i "uś mamusiu"..wiec mamusia jazda ze szczotka i krzyki:baffled:

no u nas to ja muszę kończyć bo on by mógł długo - i faktycznie je szczotkuje - i zamknięte i otwarte i języczek obowiązkowo :)

No wlasnie ja chcialam zapytac czy czyscicie jezyki dzieciom ?
Bo my od jakiegos czasu czyscimy spacjalnym przyrzadem do tego i mloda nawet zadowolona :-) Lubi to robic... Ja robie bo trzeba ale mam zaraz odruch wymiotny :-D

reklama
Marcinek polubił mycie zębów, kiedy kupiłam szczoteczkę elektryczną. Wkłada sobie do buzi i jeździ po ząbkach:) A potem ja poprawiam oczywiście. Z takiej szczoteczki trudniej się wysysa pastę, więc mniej jej zjada:) Niedawno słyszałam opinię dentysty dziecięcego, że zjadana pasta dobrze wpływa na rozwój zębów stałych - będą mocniejsze. A zawartość fluoru w pastach dla dzieci jest mniejsza, więc nie zaszkodzi dziecku, jeśli trochę jej zje 2 razy dziennie:)

Do góry