Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
hmmm... Misiek ostatnio odstawia mi koncerty przy jedzeniu, a rączki i wszystko co w nie wpadnie (najczęściej pielucha tetrowa) trafia do buzi. o ślinieniu nie mówię, bo ślini się już od jakichś 2 m-cy, jak założę śliniaczek, to pół godz i zaśliniony całyKachasku ja doszłam dziś do tego że to znów ząbki bolą, bo dopiero po posmarowaniu żelem i pomasowaniu dziąseł Czarek przestał wyć.
No a inne objawy to tony śliny i pchanie piąstek do buzi ( choć nie zawsze jest to objaw ząbkowania), mniejszy apetyt i krzyk na początku ssania bo bolą dziąsła.
Kachasek u nas jak mała marudzi i włoze jej palec do buźki i masuję to widac że odczuwa ulgę i sama jakby chciała nagryźć palec, więc chyba w ten sposób można sprawdzić czy to dziąsełka bolą.kurcze, a skąd wiadomo, że to z powodu ząbków dziecko płacze? ja jakaś ciemna jestem...
Dałam mu czopek Viburcol na noc i jakoś śpi spokojnie.
Jadzia, chyba nie ma się czym martwić, niby przyjęło się, że zęby wychodzą od jedynek, ale tak naprawdę to każdemu dziecku wychodzi inaczej. Niektóre to aż śmiesznie wyglądają, tak jakoś "nierówno".
Ale płakać przestała, to fakt.