reklama
PaulinaAnna
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Oj jak bym wczoraj to przeczytala to pewnie bym dostala apetytu na taka sama "przekoske" a ja jako dobra kobitka oddalam memu do zjedzenia :
Jutro lece po truskawki i smietane kremowke , mniamiii ;D
Moniqa
i moje dwie połówki :)
A ja nadal jestem na etapie leguminy z truskawkami, calą rodzine zarazilam ;D .. oczywisscie wszyscy jedza legumine , ale moja ;D
... cos czuje ze jak sie skonczy kolejną porcje bede robic ;D
.. dziewczeta polecam legumine .. nic nie pieczesz tylko gotujesz.. a pyszne nieziemsko
:
;D
Moniqa
Legumina z truskawkami
Składniki:
15 łyżek cukru
6 zółtek
1,1/2 jajka calego
3 kopiate łyzki mąki
3/4 litra mleka
laska wanilii ( ja kupuje cukier z prawdziwa wanilią - jest tanszy
)
37 dkg masla
2 duże paczki biszkoptów
Przygotowanie:
Cukier utrzeć z żółtkami i calym jajkiem, pod koniec dodac mąkę. Mleko zagotowac z wanilią, po zagotowaniu wlewac po trochę do utartej masy. Wszytko gotowac ciagle mieszając aż do zastygnięcia - wystudzić
Uwaga! Jeśli gęstnieje za wolno można dodać trochę wiecej mąki
Osobno utrzeć masło i dodawać po łyżce masę.
Przekladać : biszkopty, masa, truskawki, masa, biszkopty
Ciacho trzymac w lodowce !!
Smacznego !!!
Składniki:
15 łyżek cukru
6 zółtek
1,1/2 jajka calego
3 kopiate łyzki mąki
3/4 litra mleka
laska wanilii ( ja kupuje cukier z prawdziwa wanilią - jest tanszy
37 dkg masla
2 duże paczki biszkoptów
Przygotowanie:
Cukier utrzeć z żółtkami i calym jajkiem, pod koniec dodac mąkę. Mleko zagotowac z wanilią, po zagotowaniu wlewac po trochę do utartej masy. Wszytko gotowac ciagle mieszając aż do zastygnięcia - wystudzić
Uwaga! Jeśli gęstnieje za wolno można dodać trochę wiecej mąki
Osobno utrzeć masło i dodawać po łyżce masę.
Przekladać : biszkopty, masa, truskawki, masa, biszkopty
Ciacho trzymac w lodowce !!
Smacznego !!!
Moniqa
Mała Mi ten cukier z prawdziwa wanilią jest brązowy , a zwykly nie .. wiec raczej taki specjalny ... ale wydaje mi sie ze jak dodasz zwykly cukier waniliowy ( niestety nie latwo jest dostac wanilie :
- ja szukalam w 3 sklepach ;D ) to tez wyjdzie ... aczkowliek nie jestem pewna , zawsze staram sie jednak robic wg przepisu ... a jakbys szukala tego cukru z prawdziwa wanilią to u Nas w sklepie ( w Realu) jest na pulce tam gdzie wlasnie zwykly cukier waniliowy, proszki do pieczenia , polewy itd
;D .. zobacz moze u Ciebie tez tam bedzie 
Agazet koniecznie dopisz ze PILNE !! zobaczysz jaka smaczna ta leguminka .. ja normalnie sie trzesla cala jak juz czekalam na nią ;D
Smacznego dziewczeta
Agazet koniecznie dopisz ze PILNE !! zobaczysz jaka smaczna ta leguminka .. ja normalnie sie trzesla cala jak juz czekalam na nią ;D
Smacznego dziewczeta
Katka
Użyszkodnik ;)
A mnie nadal do slodkiego w ogole nie ciagnie,jedyny slodki akcent (oprocz owocow)to herbata z cukrem.Zawsze pilam gorzka,a teraz tylko slodzona mi smakuje.
Dzisiaj obudzilam sie z wielka ochota na mizerie,mlode ziemniaczki ze skawreczkami,koperkiem i do tego oczywiscie mleko.Wlasnie skonczylam jesc obiadek.I czuje sie pekata ;D Na deserek wyswietlily mi sie brzoskwinie dzisiaj
.
Dzisiaj obudzilam sie z wielka ochota na mizerie,mlode ziemniaczki ze skawreczkami,koperkiem i do tego oczywiscie mleko.Wlasnie skonczylam jesc obiadek.I czuje sie pekata ;D Na deserek wyswietlily mi sie brzoskwinie dzisiaj
reklama
Podziel się: