reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Jestem!
Wstalam o 4 bo tak mi sie siku chcialo ze szok. No wiec wzielam plastkowa wyrocznie i poszlam zrobic co trzeba. Zaspana nasiuralam patrze jedna krecha a test chyba jeszcze sie robil bo ja spojrzalam po min jedna krecha ok i poszlam spac. Teraz wstalam oczywiscie z wielkim bolem plecow :wściekła/y: mowie zobacze na moj test patrze a tam dwie krechy :szok::szok::szok: mowie niemozliwe pokazuje mojemu a on mowi no nie mozliwe a ja no ale widzisz ta druga a on ze tak ze widzi :szok:. No jestem w szoku bo my tylko dwa razy ten teges. No ale nie nastawiam sie bo krecha co prawda widoczna ale jasna, moze to jeszcze pozostalosc po aniolku, kurde sama nie wiem. powtorze jeszcze test innej firmy jutro rano zebny miec pewnosc. czuje sie jakbym miala zaraz @ dostac no i te plecy paskudnie bola :-(
a co u pozostalych testujacych?

reklama
bobo- najlepiej iśc na bete, wtedy bedzie wiadomo czy beta spada czy rosnie, jak rośnie to od razu do lekarza !!!!!!!!! 2 razy i to przeciez wystarczy , 1 raz wystarczy tym bardziej ze po poronieniu zachodzi sie o wiele szybciej niz sie mysli, bo hormony jeszcze buzują w organizmie i to pomaga tak jak było to u mnie nawet i teraz jak poroniłam pare dni po terminie @ to od razu zaszłam nawet jak sex był 2 dni przed owulką !!!!!!!!!!! także mozę to być jeszcze ta beta z poprzedniej ciąży tym bardziej ze krecha jest słaba albo to juz nowa ciąza wczesna, na dwoje babka wróżyła tak naprawde !!!!!!! chyba pozostaje CI tylko zrobić bete w odstępie 2 dni i wtedy bedzie na 100 % wiadomo !!!!!!!!!

bobofrutek...ale po zrobieniu testu kreski nie było .... więc raczej nie jesteś w ciąży .... po jakimś czasie druga kreska na wielu testach sie pokazuje bo zachodzi reakcja chemiczna i tak na prawde nie powinno sie odczytywać wyniku po tych 5-10 minutach.

ciekawe też jak tam Karla :wink:

Ilonka - trochę mnie pocieszyłaś...może też mam większe szanse w tym cyklu zajść w ciąże...od 20 dc planuję brać duphaston po jednej tabletce dziennie i mam nadzieje ze jak sie uda to to podtrzyma ciąże

Ostatnia edycja:
Ilonka a moze hcg po aniolku juz nie ma. Bo ja mialam zabieg miesiac temu a dziecko nie zyje prawie 2 miesiace wiec mysle ze beta jak dzidzius byl juz martwy spadala wiec miala duzo czasu zeby opasc do zera. Kurde sama nie wiem. Jutro zrobie test z innej firmy i pojade na bete. Test ktory robilam mial czulosc 20. Poki co nie napstawiam sie. @ nie ma wiec jest nadzieja.
Lorelain nie wiem czy kreska nie pokazala sie w okreslonym czasie po na tescie jest ze od 5-15 min jest wynik a ja czekalam moze min zobaczylam jedna gruba kreche i poszlam spac ale reakcje na tescie jeszcze sie robily.

bobo mnie też sie wydaje ze raczej to juz nie po aniołku ale wiesz ze różnie może być !!!!!! takze beta 2 razy i na 100% bedzie pewność !!!!!!!!
Lorelain- myslę ze własnie po takiej ciąży biochemicznej i np po poronieniu szybko zachodzi sie w ciąże , u mnie tak było 2 razy, w marcu jak miałam zabieg , chyba jakoś 20 dni po zabiegu nie sądziłam ze mogę miec tak póżno owu bo miałam zawsze ok 15 dni ( a lekarze mówię tez ze zabieg to jak pierwszy dzien cyklu) no i zdarzyło sie nam RAZ wtedy i juz nie dostałam @ po zabiegu bo zaszłam, i wyszło ale puste jajo z tego, bo zarodek od razu obumarł bo nie miał albo warunków albo miałam włąsnie ten problem z progesteron no i teraz jak w pazdzierniku porononiłam to wiedzisz 2 dni przed owu był sex i bach , a tak to nawet w owu nie mogłam zajść !!!!!! takze ja trzymam kciuki abyś zaszła własnie teraz !!!!!!!!!!!! :)

bobofrutek -no to w takim razie jutro powtórz test, a jak masz możliwość to idź na betę :tak: .... nie martw się...wszystko będzie dobrze ;-)

Ilonka - a co myślisz puki co o moim wykresie ? .... bo ja się kompletnie nie znam na tym :sorry:

zrobilam zdjecie telefonem ale nie wiem czy widac? Powiedzcie co myslicie :-) IMAG0006.jpg

lorelein-z tego co mi lekarz poradzil i dziewczynom z po in vitro to duphaston 3x2 tabletki zeby utrzymac ciaze ja mialam progesteron i tez 3x2 :) pozdrawiam

Lorelain no dziś wyraźny spadek ale chyba jescze nie na owu bo chyba jakoś 4 dni jeszcze tak ???????? obserwuj śluz czy nie robi sie jak białko jaja i rozciągliwy :) a no i serduszkuj na wszelki wypadek bo to różnie bywa, bo chyba juz na dziewczynkę sie nie staracie czy staracie ?????????????
Ja biorę 2x2 luteinę lekarz mówi ze to w zupełności wystarczy :) ale nie wiem jak dupka sie bierze , a lekarz dał ci dupka i kazał brac 1 x1 ?????????

bobo - no ja coś widzę jak przechylę monitor do tyłu , powtórz test ale moze lepszej firmy :)

reklama
witam sie z wami bobo widze 2 kreseczki :)
u mnie nadal nie ma hmm denerwuje sie bo nie chce znow przechodzi tego co kiedys lekow na wywolywanie :( jutro testuje rano wam napisze co i jak

Do góry