reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

ilona - masz 100 % racji, już nie gugluję i w ogóle skupiłam się już na czymś innym ;)

Bardzo się cieszę, że Was znalazłam :) Od tego ciepła tutaj, aż dostaję energii do starań :-D

reklama
Ilonko, ale spodnie za małe w 5 tygodniu ciąży kiedy jeszcze nic nie widać i nie powinno sie tyć??? to dla mnie szok i przerażająca zapowiedż ciągu dalszego. ja bym chciała tak neutralnie przytyć- w miarę możliwości nie za wiele ;)

mała mi- juz tłumaczę. zaznaczyłaś, że @ ma się pojawić w 28 dniu cyklu, więc wnioskuję, że masz regularne cykle. A jeśli są regularne to owulka powinna się pojawić na 14 dni przed @ czyli ok 14 dc. Nie jest to oczywiście pewnik, ale pewna podpowiedź. Łatwiej by było gdybyśmy miały Twój poprezedni cykl, a tak musimy cierpliwie czekać ;) i taka ze mnie cyganeczka ;)

Losiczko właśnie sobie sprawdziłam i na dwie szczęśliwe strony, które zostały wytypowane Ty właśnie zajęłaś honorowe pierwsze pozycje, więc moja droga szczęście masz gwarantowane :)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Karolciu dziekuje kochana za te szczesliwe strony ale pamietaj co mi powiedziala wrozka ha ha ze w tym roku moja szczesliwa liczba jest 8 , 18, 28 wiec moze strona 81828 he he :-D:-D:-D w tym cyklu tempki nie mierze brzuch wogole nie boli ( w ost tatnich cyklach juz 3 dni po owu bolal ) wogole sie nie nastawiam. Trzymam kciuki za wasze wizyty jutro twoja ilonki tez i zazdroszcze wam ze wam malenstwa pomachaja :tak:

Mala mi nie zawsze przed owu jest spadek wazne zeby byl skok !!!!!!!!!

Witam wszystkie dziewczynki ja po sniadanku z herbatka zasiadam do mojej ulubionej lektury;-)

Kurka tak sie wkurzylam rano bo moj termometr juz na wyczerpaniu i musialam mierzyc 4 razy zanim cos wyszlo dlatego zaznaczylam zaburzona:angry: moze nie wylaczylam go po mierzeniu i sie rozladowala bateria ehhh M dzisiaj wymieni i zobaczymy

Wczoraj tak sobie rozmawialismy z M i jako ze tym razem jego kolej na wybranie imienia to dal propozycje Lilly, powiem szczerze ze bardzo mi sie podoba ale wolalabym dac Lillian zeby bylo powazniej jak bedzie starsza a i tak kazdy by mowil Lilly, ale on chce Lilly i koniec. Hmmm dla chlopczyka znowu nie mamy. Ostatnio tez chcielismy chlopczyka a mielismy imie tylko dla dziewczynki :-p no niech juz wyjda te dwie kreski bo swiruje:zawstydzona/y:

Lece was nadrobic laseczki moje:happy:

losiczka dziękuję Ci serduszko !!!!!!!!!! Powiem Wam ze nic sie nie boję, wiadomo myślę czy jest OK, ale to ze mnie bolą ciągle cyce mam mdłości, nerka mnie pobolewa od czasu do czasu to chyba dobrze :-D zresztą co ja teraz mogę w razie czego??????????????? zrobiłam wszystko co w mojej mocy aby było OK , wiec jak coś nie bede sobie pluć w brodę ze moze tego albo tego nie zrobiłam !!!! ale wierze ze jest ok, ze moja mała córeczka sobie ślicznie rośnie, jest zdrowa!!!!

no włąsnie od wczoraj nie odzywam sie do męza:baffled: ajjjjjć, szkoda gadać !!!!!!!!!!!!! pokłóciliśmy sie o......... imię dla dziecka!!!!!!!!!!!! no wiem, dziecinada ale mnie tak zdenerwował ze szok !!!!!!!!!!!!!!! potem w smsie napisał ze jak cos to on jest za Zosią i za Pawełkiem, ale ja jakoś nie bardzo chce Zosi i w tym sęk, ahhhh szkoda gadać !!!!! na razie nie wiadomo jaka płeć a tu taka sprzeczka o imiona !!!!!!!!!!!!!!! Pawełek jeszcze może być bo on na początku chciał Franka ale Zosia jakoś mi nie pasi i juz, !!!!!!! no nie ważne !!!!!!!!!!!!!

Lilian mi się bardzo podoba :) a pamiętaj kochana co przeczucie to przeczucie :)

strasznie tu cicho dzisiaj, więc i ja uciekam do pracy...

miłego dnia Kochane

Losiczko- jeszcze Ci to przypomnę za tydzień ;)

Ilonko- a może już coś zauważą jutro? a jak nie jutro to na następnej wizycie na pewno ;)) Ilonko to jeszcze nie czas na sprzeczki w tym temacie, to fakt, ale prędzej czy później sie pojawią. U Ciebie dodatkowo hormonki działają więc o rozdrażnienie nie trudno ;)
U nas na szczęście nie ma z tym w ogóle problemu, bo od dawna imiona może nie tyle wybrane co po prostu stwierdzone i już. Tylko byliśmy zgodni, gorzej gdyby bylo inaczej ;)
A Zosia- może dlatego, że był czas ogromnej popularności tego imienia i teraz jak wyjdziesz na podwórko to wszędzie są Zosie, Adasie i Gabrysie. Choć imiona bardzo ladne po prostu nam się osłuchały. Ja lubie imiona proste, twarde, bez zdrobnień i klasyczne. Ale każdy ma inny gust :)
Kiedyś podobało mi się Konstancja och bardzo. A dla chłopca Franciszek lub Fryderyk. Ale to było kilka lat temu ;)

Karolina teraz to wątpie czy coś zauwazy , moim zdaniem nie bo raczej w przychodniach nie ma az tak dobrego sprzętu co np ma prywatnie lekarz, ale ja prywatnie chce isc za ok 3 tyg własnie aby mi zrobił usg i moze juz powiedział jaka płec ( inny lekarz, ten do którego chodziłam z Jasiem, a wiem ze na najlepsze usg w miescie, no i sie bardzo zadko myli co do plci :)
poza tym ja liczę ze mi zrobi genetyczne juz jutro, bo bym wolała wiedziec czy napewno jest OK!!!!!!!!!!

Ja wiem ze nie czas ale ja bym chciałam imie dla dziecka które i mnie sie podoba a nie tylko jemu, i to nie fer z jego strony tak naprawde, bo on nic innego nie słyszy jak tylko Zosia, a jak on np nie chce juz tej Amelki czy Antosi to mógłby pomyslec nad Julią ale nieeeeeeeee, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ehhhhhhhhhh !!!!!!!!!!!!!!
ja nie sprzeczam sie teraz o imię dla synka bo czuję ze bedzie córa i zależy mi aby miała ładnie na imię i aby mnie sie to podobało!!!!!! no ale zobaczymy może jednak beda jajeczka to wtedy bedzie Pawełek !!!!!!!!!!!!! najwyzej bedą obchodzić z męzem imieniny w tym samym dniu :)

Ostatnia edycja:
na pewno jest ok Ilonko choć łatwo się mówi, a jakiś tam wewnętrzny niepokój pozostaje ;) a 3 tyg zlecą bardzo szybko ;)

wiesz co Kochana- ja mam patent na swojego męża i to zawsze działa, więc postaraj się dać mu czas i delikatnie wręcz spokojnie podrzucać różne pomysły czy przykłady paskudnych Zosiek np., że kojarzy Ci się to z tą szmacianą piłką, którą sie kopie. Obejrzyjcie Romea i Julię delikatnie sugerując, że to takie romantyczne imię, a nie roztrzepana Zosia z pana Tadeusza. Częściej mu zwracaj uwagę, ale nie sugeruj niczego. Jak sam przetrawi to wymyśli na przykład Julię i wtedy mu powiesz jaki to cudowny pomysł. Jak jemu się wydaje, że sam coś wymyślił to duma nie pozwala przypomnieć sobie jak było u źródla :)))

jestem i ja,co chwila was podczytuję ale tez musze troche popracowac:-)

Potrzebny szybki kurs j angielskiego ,moze coś polecicie?????

Ilonka
nie zamartwiaj sie bedzie wszystko dobrze,chociaz sama wiem po sobie ze łatwo powiedziec niż zrobić.Dzidza bedzie zdrowa i nic jej nie dolega,przekonasz sie :tak::tak::tak:

reklama
Dla przypomnienia
biggrin.gif
Staraczki
biggrin.gif

NICK WIEK TERMIN@ CYKL STARAN
Karolekk3007.013
Aniabuchowicz 3414.01 1
nosotros 2720.015
Suonko872521.016
MałaMi 2523.018
Dzoana.a 2924.015