reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
kiedys miałam takie dwa kolorki

S7301300.jpg

Uploaded with ImageShack.us

MalaMi - musisz sprawdzić szkoły językowe w twojej miejscowości i czy mają w ofercie szybkie kursy np. Profil Lingua no i co rozumiesz przez szybko kurs? czy to potrzebujesz np na rozmowy kwalifikacyjne do pracy, czy bardziej pod kontem wyjazdu itd i takich kursów szukac....są kilkumiesieczne, wiadomo nastawione są bardziej an komunikacje niz na gramatykę. Moim zdaniem jeśli zbyt nie umiesz to sie sama z cd nie nauczysz, no i dotego wchodzi czynnik samodyscypliny. stanowczo lepszy kurs w szkole jezykowej. Możesz poszukac kogoś do domu ewentualnie. Zalezy ile masz kasy. Jak będziesz mieć prywatnego nauczyciela to wiadomo że pójdzie najszybciej, ja sobie tak kiedys z niemieckiem załatwiłam.

edit. moim zdaniem ta nauka z kursów Pons czy nauka z filmów, piosenek itd to do dupy i tyle...albo robić coś porządnie albo wcale. Mam nadzieje że się nikt nie obrazi, ale po prostu nie w humorze dzisiaj jestem....eh te hormony.
Trzeba z kimś ciągle gadac żeby się nauczyć i warto liznąć chociaż gramatykę żeby wiochy nie robić.

edit.
aha no i jeszcze jedna rzecz najlepiej niech cie uczy ktos kto fizycznie za granica posługuje się tym językiem. To co ja Ci mogę powiedziec teraz z mojej autopsji....uczyłam sie angielskiego od przedszkola po studia (prywatnie) i wszystkie moje kursy i stopnie mają się nijak do rzeczywistości. W mojej pracy 90 % dnia muszę komunikowac się w językach obcych i początkowo nic nie rozumiałam. Realnie każdy na wszystko ma potoczne wzroty, skróty itd. Tego cię powinni uczyć.

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny:)witam po dluzszej przerwie?:)kurcze nie wiem czy was nadrobie,bylismy w Polsce ponad dwa tygodnie a tam nie zabardzo mialam czas zeby do was zagladnac:)witam wszystkie nowe dziewczyny:)
u mnie ok,bez zmian,odwiedzilam gina,wszystko ok i mozemy starac sie o fasolke,na wyregulowanie cykli dostalam luteine.wlasnie,kochane,czy ktoras moze mi wyjasnic jak to jest z ta luteina?lekarz przepisal mi od 16-25 dnia cyklu,pozniej ma przyjsc albo i nie @,ale cos czytalam ze moze chamowac owulacje..ja mam bardzo nieregularne te cykle,wiec czy moze byc tak ze ta luteina utrudni mi jakos zafasolkowanie??bo juz zglupialam...

Lorelain super ci w tym kolorku ja wole cie w tym kolorze niz w blond sorki jakby co nie chce cie urazic :-)

Asiczka no wreszcie wrocilas do nas :-)bardzo nie znam sie na luteinie ale z tego co pisza dziewczyny bierze sie ja wlasnie zaraz po owulacji

co do angielskiego to Lori masz racje nie ma to jak pojechac gdzies i tam sie uczyc z ludzimi ktorzy tylko w danym jezyku mówią,a mi potrzebne do pracy tzn mam oferte ale tam angielski potrzebny bo szefem jest francuz a on tylko albo french albo ang. i mam jakis czas na douczenie sie :/ ale jak nie bede na siłach to mam czas zeby dac im odp.na nie :/

Lori ja Cie wolę w blond heh

Lorelain ja tez sądzę ze tak Ci łądniej tzn w tych włoskach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak:
asiczka super ze juz jesteś !!!!!!!!! :) co do lutki to lekarze każą juz brać przed owu, i nie bój sie ze CI zablokuję owu, bo byś musiała brać ją od początku cyklu aby zachamowało owu !!!!!!!!! a tak to od 16 dnia to dobrze :) dzieciaczki pewnie nie chciały Was puscić jak odjeżdzaliście ???????????????

Asiczka - no witamy witamy zgubę :) .... a właśnie sobie 5 minut temu o tobie myślałam że Cię dawno tu nie było...poważnie z ręką na sercu :tak: ... luteina to progesteron , nie zaszkodzi Ci a może pomóc .... ja też w tym cyklu zaczęłam brać, tyle że duphaston ... to to samo tylko inna nazwa. Musisz uważać żeby nie przed owulką bo Ci zablokuje....ja na wszelki wypadek zaczęłam brać na kilka dni po owulacji...na wykresie dokładnie widać kiedy zaczęłam.

gosiulek - już mi kilka osób to powiedziało :tak::-) .... hehehe pamietam jak on występował w na Eurowizji to do mnie ciotka zadzwoniła, że co tam mój mąż robi hehehehe i kazała mi właczyć tv :-D

losiczka - ja wtedy byłam grubsza ( no bo w ciąży :) ) i miałam więcej kolorów na buzi no i wydaje mi sie ze spoko, ale jak schudłam i bledsza to mnei postarzał...no tak czys iak znudził mi się i chciałam odmiany =)

edit:
kurcze hmmmmm mi lekarz mówił ze z tym progesteronem to trzeba uważać i stanowczo nie brać przed owu :dry:

no i teraz nie wiem co zrobic,czy zastosowac sie do zalecen lekarza i brac ja od 16 dc,czy filowac na owulke-tylko mam problem z jej rozpoznaniem,a testy czasem tez wydaje mi sie ze czasem nie pokazuja dobrze..hm...i badz tu madry...w poslce jakos odpuscilismy,nawet nie bylo za bardzo kiedy wiec seksik moze byl ze trzy razy wiec na fasolke nie licze...chyba ze nas zaskoczy:)tempki tez nie mierzylam ,wyluzowalam totalnie hihi.no ale teraz czekam na @i zaczynam od nowa.tylko teraz dziwnie z ta luteina..musze sobie was kochane poczytac,ale chyba wszystkiego nie jestem w stanie nadrobic:)widze ze jakies zmiany kolorow wlosow sie tu szykuja,mnie tez sie marzy taki rudawy kolorek,ale kurcze majac cale zycie jasny blond jakos ciezko sie zdecydowac na cos innego:)

Dziekuje kochane,ja tez za wami sie stesknilam:))))))))))))))))))))odrazu tak jakos fajnie na serduchu sie zrobilo teraz hihi:)))ilonka to w takim razie zaczne brac lutke od 16go dnia cyklu jak poradzil lekarz,w sumie to bardzo dobry specjalista,mam do niego zaufanie..mogl mi przepisac tylko dwa opakowania,nastepne odbierze mi mama i przesle.kochana rozstanie z dziecmi-szkoda gadac:(((((((((((((((((wrocilismy w niedziele ale dopiero teraz dochodze do siebie...trzyma mnie tylko to ze juz niedlugo beda tu z nami..:)))w maju komunia miska i skonczy sie szkola i leca z nami:)poki co zaczynamy urzadzac im pokoiki:)az milo:)))mysle ze czas szybko zleci.

lorelain sciagnelas mnie poprostu myslami:))))))ale mi was brakowalo:)

Ostatnia edycja:
reklama
Lorelain faktycznie ladnie ci bylo w tych wloskach mnie osobiscie bardziej podoba sie ostatnie zdj (widze ze w ciazy z Matim :) :-)

Asiczka wreszcie sie pokazalas ;-)

Gosiulek faktycznie podobny :tak:

Do góry