reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Wiecie co dziewczyny tak czytam to forum i stwierdzam ze czlowiek nie powinnien prawie wcale spac :rofl2: zeby nadazyc co sie tu dzieje :tak:

Tak w ogole to sie ma dziewuszki ;-)

Pola my od poczatku (czyli juz od 10 lat) :szok: wiedzielismy ze wrocimy, tak jakos mamy w glowie ale nie chcemy zamykac sobie drzwi. Zostaje tutaj moja siostra z rodzina i byc moze brat z rodzina. Bedziemy tu wracac na jakies sezonowki ale nie do ogorkow. Znamy juz na tyle jezyk i mamy troche zbajomosci zeby w razie "w" przyjechac do normalnej pracy

Karolina a sprobuj lezec troche jak w pozycji embrionalnej??? Moze pomoze , oby . Ja raz mialam taki bol przy @ ze pojechalam na pogotowie bo z bolu lezalam na ziemi 1 h. Dojechalam do szpitala a tam pani pyta o imie a ja??? Pawia puscilam :szok: pierwszy raz mi sie tak zdarzylo. Potem jeszcze byla cala rodzina pawiow :-D:-D:-D
A co do domku to 170 m2 bo zrezygnowalismy z garazu na rzecz pokoju obiadowego( czyli mazy mi sie ogromny stol na 12 osob i jakis fajny kredensik na zastawy ) jestem tez na forum budowlanym i tam mam wiecej zdjec i w ogole jest duzo fajnych zdjec z innych realizacji .Jak chcesz to ci powiem jakie to forum skoro macie zamiar sie budowac, moze znajdziesz juz tam zrealizowany projekt ktory wybraliscie
Anaber jak by nie bylo nawet najbledsza kreseczka to znakomita wiadomosc wiec jesli chcesz poczekac z gratulacjami ciazy to ja ci gratuluje 2 kreseczek
ViolaPop pytalas o pokoje mamy w sumie 5 zamknietych i 1 otwarty dzienny plus 2 lazienki i kuchnia z jadalnia w systemie open plan :tak:

Uciekam teraz do pracy ale za 3-4 h tu zagladne buziole dla wszystkich :-)

reklama
OCH DZIEWCZYNKI OBYSCIE MIALY RACJE:-):-):-)
JA JUZ DZISIAJ PO SPACERKU TYLE ZE PRZESZLAM ZE 3KM A CZUJE SIE JAKBYM MARATON PRZESZLA:szok: OBY TO COS ZNACZYLO;-) BO Z REGULY NIE UZNAJE TRAMWAJI AUTOBUSOW JAK TYLKO SIE DA TO MALEGO DO WOZKA I SMIGAM PO CALYM POZNANIU PIESZO:-)
MADLEN U MNIE OD PARU DNI PIEKNA SLONECZNA JESIEN AZ SIE ZYC CHCE:happy2: MALEGO USPILAM NIECHCE SPAC MOWIL A PADL PO 3 MINUTACH POCIECHA MOJA

losiczka72 wiesz co ale ja też ostatnio jak wdrapałam się na drugie piętro i czy jakis dłuższy odcinek to myślałam, że mi serducho wyskoczy i oddechu nie złapię, a formę mam bo uprawiam Nordic Walking dzieńnie robiłam po 6-8 km ogladałam ostatnio program, że dla kobiet w ciąży rowniez wskazane wiadomo w rozsądnym tępie i odległościach. jak tylko bedę po pierwszej wizycie i lekarz mi pozwoli to bede robic małe spacerki ostatnio się opuściłam:zawstydzona/y:

anaber ja od 2 tyg chodze na basen i nawet jak bedzie dzidzia w brzuszku to nie zrezygnuje bedziemy sobie razem plywaly;-)plywali;-)

losiczka72 też tak bym chciała tylko,że ja plywać nie potrafię :zawstydzona/y: a wstyd wielki bo mieszkam nad morzem :happy: więc zostają mi spacerki z kijami ;-)

dobra dziewczynki koniec dobrego ja zmykam do pracy pierwszy dzień po urlopie :-( nie chce mi się strasznie:no: wpadnę tu wieczorowa porą trzymajcie się cieplutko w tą jesienną pogodę;-) papapapa

Dziewczyny nawet nie macie pojęcia jak ja się cieszę z tych waszych kreseczek na testach i z fasolek i ich bijacych serduszek i w ogóle się cieszę, ale troszkę też Wam zazdroszczę...
włąsnie wzięłam podwójną porcję nurofen forte- bo taki tylko dostałam :) nadal boli, ale przeszło na tyle, że mogę w miarę normalnie funkcjonować :)
obym dzisiaj noc przespała i oby ból minął do jutra, bo naprawde mam masę roboty, a qrcze z takim bólem to się nie da nawet myśleć, a co dopiero pracować- wrrr...

Ciekawe co mam dzisiaj na obiad... :happy2: wlasnie wpierdzieliłam calusieńką czekoladę milki, bo taką miałam ochotę na słodkie i z czekoladą... :) i nadal jestem głodna.

Witam moje drogie Panie, ale Was trzeba nadrabiać:)

Anaber
gratuluje:)

Roszpunko ja też mam tyłozgięcie. Kochaliśmy się w poazycji od tyłu (na klęczka) i później trzymałam nogi w górze tak z 15 minut (nie wiem czy pomogło , ale jestem w ciązy po tamtym razie) ;)

Losiczko ja kocham pływać, ale zrezygnowałam jak dowiedziałam się o ciąży. Chciałam poczekać do wizyty i zapytać lekarza, ale może Ty wiesz czy można od początku ciąży chodzić na basen? Woda to mój żywioł:)

Ja tez juz po spacerze, jakoś ja sama dziś strasznie przymulona jestem, zaraził mnie komputer chyba, :-( śpie na siedząco a noc przespałam :-(
Tak dziś mam wizytę o 18, boje sie jej jakoś !!!!
nie mam dziś weny pisać nawet taka jestem zmarnowana, ide sie położyć :-p:-p

reklama
Ilonka ja dzisiaj tez jestem przymulona,w nocy zle spalam i jeszcze ta pogoda..,nawet kawa nie pomaga :no:..trzymam kciuki za wizyte i daj znac po ;-) &&&
Karolina a co cie boli ?,bo mi chyba cos umknelo,albo nie doczytalam :sorry2:
Aneczka ja tez lubie wode,w czasie ciazy wylegiwalam sie godzinami w wannie,chodzilam na basen a poczatki ciazy plywalam w jeziorze..i jak widac wszystko bylo OK ;-)..nie wiem,czym woda moglaby zaszkodzic dziecku ??..dla mnie to bzdury,jak slysze,ze kapiele sa zakazane..jedyne o czym musisz pamietac to o tym,zeby woda w wannie nie byla goaraca ;-)
Anaber jeszcze nie jest za pozno na nauke plywania ;-) tym bardziej,ze mieszkasz blisko morza..

Do góry