reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Ilonka ja kiedys nie liczylam dni,nie spinalam sie..z corka zaszlam w 2 albo 3 cyklu,a z synem w pierwszym..jeden strzal i ciaza..a teraz...fakt,mam troche wiecej lat,ale wydaje mi sie,ze najlepiej nie panikowac,wyluzowac a wtedy bedzie mala fasolka..,bo jak sie mocno i duzo o tym mysli,to wtedy nic z tego nie wychodzi..jak lezalam na patologii to slyszalam,jak lekarze mowili do studentow,ze zajscie w ciaze i porod sa w psychice kobiety..i czasami medycyna nie ma tutaj nic do gadania....,ze mozna liczyc dni,ale czasami one nic nie daja...bo to od nas zalezy,kiedy bedziemy w ciazy...ciekawa teoria,tylko szkoda ze ja teraz nie moge wyluzowac..niby probuje,ale ciagle mysle o tym,jakie mam dni i czy teraz sie uda..achhh..

reklama
Tak sobie wczoraj lezalam i normalnie brzuch mnie przez chwile zabolal tak jak na @ a dzisiaj bolal mnie ten nie drozny jajnik zostalo mi jeszce 1 tydz i 2 dni do testowania ale chyba bede musiala przelknac to ze i tym razem sie nie udalo:no:. Temperatury nie mierze wiec nie mam w tym oparcia :-( najgorsze to czekanie ale z drugiej mialabym czas zabrac sie za siebie i schudnac:-)
Bo przeciez bedac zdrowa na ciele dam lepsze warunki fasolce o ktora sie staram :happy2:

madlen kochanie ale ja sie z tym zgadzam ale za zadną cholerę nie potrafię wyluzowac, wiec ze sobie szkodzę sama bo przedłuzam te starania tak naprawdę na własne zyczenie z własnej głupoty ale ... no własnie ale, na dzien dzisiejszy nie potrafię tak po prostu o tym nie myslec, mam za dużo wolnego czasu tak naprawdę bo ciągle sami z małym wiec nie mam roboty wiec siedze i rozmyslam planuje liczę, za kazdym razem obiecuje sobie ze juz nie bede ale tak jest ale do owulki a potem znów rozmyslałam czy sie udało czy nie ........ no nie ma co ukrywać nakręcam sie , czasem mniej czasem bardziej, ale ja widze po sobie z jest coraz lepiej z kazdym cyklem , wiec pewnie kiedys nadejdzie taki cykl gdzie naprawdę wyluzuję albo mimo moich wielkich pragnień zdarzy sie cud i sie uda !!!!!! :-Dwiem ze moge byc nieznosna ale gdzie jak nie tu przeleje moje uczucia ????????? mój to mi zabronił juz mierzyc temp itd wiec jemu to juz nawet nie mówię o niczym :crazy: bo wiem ze bedzie zaraz wielkie gadania w stylu ; a na co, a po co ,daj sobie z tym spokój itd !!!!!!!!!!

katy ja sie coraz bardziej przekonuje ze czas zakonczyc mierzenie temp, i dać na luz, sprawdziłam ze ze mną ok, ze mamj owulkę ze mam odpowiednią fazę lutealną wiec chyba koniec z tym

Ostatnia edycja:
Ale było nadrabiania od rana :)

Kluski były pyyysznne:)

Ilonka
to mój dopiero drugi cykl starań, ale mam to samo co Ty. Dużo wolnego czasu bo praca w domu i też myślenie, myślenie. I tak samo jak Ty mój mąż już wyzywa, że mam wyluzować, przestać przeżywać itd więc też już mu nic nie mówię :) Dziś trochę jajniki bolały, nie wiem czemu. Poza tym nic. Jak tu nie myśleć, nie przeżywać. Ilonka a Ty nie pracujesz ? tzn zajmujesz się dzieckiem i domem? I jak Ci z tym ? Nie brakuje Ci pracy np? Jestem ciekawa jak to wygląda z Twojej perspektywy oczywiście jeśli chcesz opowiedzieć.

a ja doszłam do wniosku ze od poniedziałku sie odchudzam....bede mniej jeść i ćwiczyć zadne głodówki tylko ograniczenie szczególnie w słodkim no i troche ruchu nikomu nie zaszkodza szczególnie mnie!!!juz niormalnie nie moge na siebie patrzec sie człowiek spasł a tu zima idzie a to okres przybierania raczej na wadze...tak więc najpierw daje sobie cel 5 kg...moze sie mi uda...
@ nie ma i nie zapowiada sie zeby był....eh chyba po niedzieli trzeba bedzie do gina zatelefonowac....
a moj mały dzis poszedł o 19 spac...szok... zawsze tak o 21 szedł ale w sumie dzis po południu nie spał...

ania- tak, zajmuję sie małym i domem czyli jestem kurą domową :-D mnie jest z tym dobrze, a nawet bardzo dobrze, ja uwielbiam to, ale złozyłam cv w sprawie pracy, tyle ze teraz nie wiadomo czy bede miała osobę do opieki nad małym, wiec czuję ze pracy nici na razie, za pół roku najwyzej małego do prywatnego przedszkola a ja do pracy gdzies ( jak do tej pory nie zajdę)
ale jeszczę intensywnie myslę aby założyć własną firmę, ja bym była szefowa i siedziała w domu a mąż by pracował :-D:-D:happy::happy::happy: no własnie tylko jak by to wyglądało jakbym zaszła w ciażę, nic bym nie miała z tego , nie miałabym pewnie zadnego macierzyńskiego itd, nie znam sie na tym wiec bym musiała sie dowiedziec jak to wygląda jak sie jest w ciąży i otwiera sie własną firmę ,
aga- mój jeszcze biega ale juz baterie siadają wiec góra godzina i bede lulać :) poczekaj jeszcze bo @ przychodzi w ciągu ok 5 dni po odstawieniu lutki wiec lada dzien i bedzie zobaczysz

ania bede Ci baaaaaaaaaaardzo wdzięczna !!!!!!!!!!! jak coś to ja się sama upomnę o odp bo bym chciała zobaczyc jak to by wyglądało i czy by było w ogóle dobrze czy bym wpadła w pułapkę !!!!!!!

witam was dziewczyny wieczorem!

u mnie cały dzień minął na śnie. teraz trochę się obudziłam i czytam co przez cały dzień naskrobałyście.

spałam przed obiadem i po obiedzie. mam weekend wolny bo jesteśmy u teściów i nic nie muszę robić.
kurcze nie pamiętam kiedy tyle spałam. teraz trochę z moim M pooglądam tv i dalej spać. jesień na mnie źle wpływa ;-)

reklama
agnes a ja jestem pewna ze to ciąża !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tego samego dnia dostałysmy @ i wierze ze choć TY zaszłaś bo ja nieeeeeeeee!!!!!!!!!!!bo ja nie mam zadnych objawów ::crazy:

Do góry