reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

ilonka nie wiem co lepsze ja jak zrobiłam test i wyszly mi dwie kreski to nie nie było godziny aby mnie nie bolał brzuch takie skurcze,że szok bol budziłmnie w nocy, cąły czas latałam do wc bo mialam wrażenie ze dostałam @ i powiem szczerze że jeszcze mi się zdarza mieć takie odczucie brzuch coprawda mniej już boli, bardziej jak się trochę polatam i jestem zmęczona. i tak źle i tak nie dobrze. obojetnie jak jest to człowiek sie nakręca

reklama
anaber- to sie nazywa podświadomość :) trzymam kciukasy, żeby wszystko dobrze było.

Losiczko- podałam wyżej- dasz radę :) tylko poproś, żeby nie wysyłali wcześniej jak w piątek popoludniu :))) żeby Cię wcześniej nie kusilo. :)))

karolinko to może wystarczy wspólna klatka? zamknąć obie i zostawić? bedzie ekonomiczniej?

ilonka losiczka wiecie może , czy temp mierzona pod pacha a ta w pochwie mają jakiś ze sobą logiczny nadziejowy związek? czy po prostu zawsze tak jest , że na dole dużo wyzsza niz na gorze?

ilonka no tak. ale jaka to mniej więcej różnica? bo wiadomo, że jak mierzymy dziecku w odbycie to odejmujemy 4???? kreski
a jak to się ma do pochwy?

i wybaczcie- no ale tydzień do testowania i oczywiście mam wszystkie objawy , a zatem szukam czego się da. zaraz mi chyba nawet brzuch urośnie

piateczko szkoda ze nie mierzysz tej tempki :-:)-:)-(a ja im blizej tego wtorku tym wiekszego mam dola ze kolejna dupa z cyklu zostane na samym szarym koncu tabelki a moze nawet sama bo wy bedziecie juz na dolnej tabelce :-:)-:)-(

karolcia nie moge kupic tych testow bo musze zrobic przelew przez alegro konto mam ale nie umiem przelac i dupa z moich testow:-(moze i dobrze

Ostatnia edycja:
losiczka bądz dobrej myśli, bedzie dobrze:-):-)
ja też sobie zamówilam te testy, już dostalam potwierdzenie, że wyslali i mam nadzieję, że mi też przyniosą szczeście:-):-)
Ilonka ogarnij się kochana i mysl pozytywnie, wiem, że duzo przeszłaś ale uwierz, że będzie dobrze bo bedzie, trzymam &&&:cool:
mam jeszcze takie pytanko, czy siemie lniane mozna pic cały miesiąc, czy tak jak przy wiesiołku tylko do owu??wiecie coś???:-)

losiczko a ja znów się strasznie nakręciłam. mam zamówione acony w aptece i teraz zamówiłam te szczęśliwe z allegro. ja głupie babsko będę pewnie sikać w testy trzy razy dziennie- głupol ze mnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć dziewczyny :-)

Zobacz załącznik 412202 zdjecie robione tydz temu :-) nie patrzcie na moje rozstepy to taka pamiatka po aniolku

ilonko tak mi sie wydaje ze to ktosiek bo syranka czuje zawsze wieczorem jak mam juz usnac i sie zle uloze hehe albo jak cos slodkiego zjem ;p

prześliczny brzuszek!...widać że taki ładny ciążowy a nie tłuszczykowy :-):-):-)

Oj widze ze juz nikogo nie ma
Ja mialam wczesniej wrocic ale niestety tak zeszlo
Bylam w dwoch przychodniach z Bartoszkiem az w koncu wyladowalismy a szpitalu. Tam po 3 h dowiedzielismy sie ze to prawdopodobnie jakas reakcja oka na podraznienie
Dziwne bo wyglada to jak ropna kulka wielkosci glowki od szpilki na bialku oka
Dali mu krople i kazali obserwowac oko jesli bedzie gulka rosla to mamy jechac do innego szpitala natychmiast bo w tym naszym nie ma specjalisty okulistyki
dobrze że z oczkiem troche lepiej...byliście jeszcze u lekarza potwierdzić twoją diagnozę?
HEJ DZIEWCZYNKI

KAROLCIA
TWOJA TEMPKA CUDNA A JAK SIE CZUJE ? DO BANI I TYLE BRZUCHOL CALY CZAS BOLI :-(NIC NIE BIORE DA SIE WYTRZYMAC ALE ZASTANAWIAM SIE JAKA JEST TEGO PRZYCZYNA MOZE JAKIES ZAPALENIE TYLE ZE TO BOL TYPOWO @ :-:)-:)-( ALE CO TAM DA SIE WYTRZYMAC TWARDA BABKA JESTEM:happy:
ZAGUBIONA BRZUSIO MIODZIO:happy:
PRZEPRASZAM ZE NIE ODPISZE KAZDEJ Z OSOBNA ZBIERAM SIE DO SZKOLY POTEM MALE ZAKUPY I SZURANKO :happy::happy::happy:
mnie w ciąży z młodym brzuch bolał jak na @ ... więc to bardzo dobry znak :-)

Roszpunko- Ilonka jak tylko tu zajrzy to na pewno zinterpretuje Twoją temperaturkę, ale qrcze to chyba jeszcze nie jest powód do paniki.
Wiesz ja też sobie powiedziałam, że wrzucam na luz i co? Tylko ja jestem w nieco lepszej sytuacji, bo... bralam antybiotyki, które działały niekorzystnie na żołnierzy, serduszkowanie bylo dzień przed owulką, więc nie przetrwały w tym niekorzystnym środowisku.
Ponadto nie czuję żadnych objawów, żadnych- ani na @ ani innych- po prostu, ale czasu u mnie dużo. :) staram się nie nakręcać, nie nastawiać- termin @ mam za tydzien w weekend, więc nie dam rady zatestować, bo wyjeżdżamy, a może się okazać, że @ przylezie wcześniej, bo ja to nie wiem jak liczyć ten cykl, bo byl jakis pokichany :)
Wrzuciłam na luz i wydawało mi się, że mi się udało, a teraz jak już monitoruję tą tempke z której ładnie widać co i jak to zaczynam fiksować, że może, że kto wie... Tylko niepotrzebnie, bo... ach...
Roszpunko- poki jej nie ma- wszystko jest w porządku. :)
Karolcia bardzo często jest tak że jak się ktoś nastawia na nei a to bach niespodzianka. Te leki to Ci właśnie może pomogły a nie zaszkodziły bo nie miałaś takiego parcia :tak:
czesc dziewuszki
Ilonko ja bym na twoim miejscu do lekarza Jasia zabrala
Roszpunko mi tez spadla temp 3 dni przed @ wiec puki wredoty nie ma nadzieja sie tli hihi ;*

A ja wlasnie smarze kotleciki kurczakowe pomyslu mojej mamy hehe wczoraj robilam wieczorem ale nie chcialo mi sie ich smarzyc wiec robie to teraz by sie nie zepsuly hehe
mmmmniam przepis zapisany i może w weekend już wypróbuję :sorry:
hejka dziewczęta ...
nie wiem, czy jeszcze mnie pamiętacie ...
staram się Was nadrobić - ale dużo tego :) :-)
u mnie wszystko OK oprócz tego, że czuje się do bani. Mdłości, wymioty co drugi, trzeci dzień ... wracam z pracy zmęczona, śpiąca i nadaję się tylko do spania.
W pracy nie za bardzo mogę pisać , bo mi tu w monitor zaglądają.
mam nadzieje, że moje samopoczucie jest wyznacznikiem zdrowo rozwijającego się bobaska!
Na razie lekarz powiedział abym nie mówiła w pracy ... 05.12 mam kolejną wizytę a potem 28.12. USG genetyczne - więc on mi doradza dopiero powiedzieć wszystkim po tym badaniu genetycznym.
Ogólnie nie mam męczącej pracy -więc daję radę ...
:-) WRÓCĘ DO WAS - obiecuję :* :zawstydzona/y:

mówią że po 12 tyg. mi wróci energia i te objawy ustąpią

POZDRAWIAM SERDECZNIE
jeszcze troszkę i mdłości szybko miną!...dla ocieszenia przynajamniej wiesz że dzidzi się dobrze rozwija ;) ...dasz radę :-)

Witajcie dziewczynki, ja juz po 2 sniadanku wiec zdazylam nadrobic Wasze opowiesci.
Liian nie mailam okazji poznac ale serdecznie gratuluje i szczesliwego rozwiazania.
U mnie juz 5 dzien z rzedu pozytywny test owu i nie bardzo wiem co jest halo ? Moze ktoras cos doradzi ? Jesli tym razem sie nie uda to sprobuje z temperatura tylko tez czekam na jakies teorie na ten temat co jak kiedy i dlaczego bo nigdy nie mierzylam wiec jestem laik kompletny - Ilonko moge liczyc na nauki ?
ja też tak miałam z testami owu .... prolaktyna się utrzymuje ;-)

zagubiona kurcze no oczywiście że mi ślinka cieknie !!!!!!!! fajny ten przepis !!!!!!!!!
losiczka - ja smaruję małego jak tylko ma katar czy kaszel maścią kanforową i dziś dostałam opieprz o to w aptece :szok: kurcze poczułam sie jak wyrodna matka która robi krzywde dziecku, bo podobno dopiero od 7 roku życia sie dziecko taką maścią smaruje :szok:
bobo- piekny brzuch...... Ty nas chyba w trąbę robisz ze jestes w 12 tyg :p hihi ja taki miałam w 6-7 miesiącu :tak: super :)
bietka juz niedługo i objawy miną :) napewno !!!!!!!!!!!!!!!!! :-D
Marysia jak sie zdecydujesz to Ja Ci wszystko wytłumaczę :-)
justyna :szok: matko kochana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matiemu zawsze bardzo pomaga smarowanie vikie dla dzieci i inhalacja z olejków. Może to by Jasiowi też pomogło :-(
hejka dziewczynki :-)
zZagubiona właśnie ogladałam ten program zaklinacz dzieci facet no ma podejście ale ta rodzinka to masakra brudasy i lenie nic poza tym szkoda dzieci.

bobofrutek brzusio fajny ja juz się w zadne spodnie nie zapinam a tu dopiero 7 tydz. :eek: co to będzie za 5 tyg. :szok:

ja dziś mam drugą wizytę jakoś tak dziwnie się czuję i boje się kurcze mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze

koniecznie daj znać jak tam po wizycie...ale na pewno wszystko jest dobrze:) .... czekam aż się pochwalisz bijącym serduszkiem :)

OJ DZIEWCZYNY FAJNE TE WASZE BRZUSIA :-) A JA MAM 168 I WAZE 65 KG:zawstydzona/y:ALE SAMA SIE POCIESZAM ZE JAK NA MAME 4 DZIECI I TAK DOBRZE WYGLADAM ;-)TYLE ZE PRZED CIAZAMI MIALAM 68CM W PASIE I KAZDY SYNEK DODAL MI 3CM WIEC TERAZ 80CM MAM:szok::szok::szok: I NIECH SIE WALI PALI ZA CHOLERE W TALI NIE SCHUDNE
ALE CO TAM MAZ KOCHA MNIE TAKA JAKA JESTEM RAZ PRZEZ STRES ZLECIALAM DO 51 KG :szok: WTEDY CYCA NIET DUPY NIET I WYGLADALAM JAK SZARY KOSCIOTRUP NIGDY WIECEJ NIE CHCE TAK WYGLADAC MAZ BAL SIE ZE MNA KOCHAC BO MYSLAL ZE MNIE POLAMIE

ANABER JA Z REGULY ZAWSZE SZLAM DO LEKARZA W 6 TYG I ZAWSZE BILO JUZ SERDZUSZKO ALE ROZNIE TO BYWA U JEDNEJ W 6 U DRUGIEJ W 7 SPOKOJNIE BEDZIE BILO JAK DZWON :-)
trochę mnie nie pocieszyłaś tym kościotrupem bo ja przy 168 cm waże 48 kg :-( a łasuch jestem nr 1 ...ja ciagle coś gotuję i jem a waga ani drgnie ...no co najwyżej zawsze w dół przy jakimś stresie

Kochane moje, testy były w skrzynce jak szłam do domu i nie mogłam się powstrzymać!!!! Wiem, że jest środek dnia itd, ale zrobiłam!!!!!! i wyszedł cień cienia cienia, ale coś tam jest!!!! A zawsze to miejsce na kreskę ciążową było nie do odróżnienia... jutro rano powtórka sikańca. Pewnie mnie zbesztacie, sama jestem zła na siebie że zrobiłam... A może mam urojenia i tam nic nie ma???? Wieczorem zajrzę, już po pracy to poczytam was. A teraz muszę lecieć dalej zarabiać.
Aż mi się ręce trzęsą. Póki się nie upewnię nikomu ani słowa, ciiii. Tylko wam mówię więc zachowajcie to dla siebie;-)

Skurcze mam jak na @

po cichu gratulacje :-)

Do góry