reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zaczynamy staranka :)

piąteczko ale czego mam sie nie ważyć? testować, ryczeć czy zabijać nadzieję? :))))
a propos Twojego "stręczyciela" to ja myślę, że on go dzisiaj po prostu pcha a nie pedałuje :szok:

love- ja się nie znam na anty, ale z tego co mowiły dziewczyny to w pierwszym kwartale po podstawieniu najłatwiej zajść, więc może lekarz powiedzial tak, żebyś nie myślała, bo największą przezkodą jest blokada psychiczna, której niestety my się nie możemy pozbyc i dlatego sfiksowałyśmy :)

reklama
domyślam się, że może powiedział mi tak tez dlatego ze przed tymi tabletkami które biore miałam problemy hormonalne (nie dostawałam miesiączki a jak już była to z 2-3tyg opóźnieniem) i brałam je po to aby zbic ten hormon i teraz sie okaze czy pomogło i czy bede regularnie miesiączkować mam przez ten 4 miesiące prowadzić kalendarzyk miesiączek i w kwietniu z nim przyjść, martwie się troszkę bo nie chciałabym szybciej zajść w ciąże. Chyba za bardzo chce miec wszystko zaplanowane a z ciążą się tak nie da...

karolinko wyć i tracić nadzieję= zakaz

love ja odstawiłam anty- i od razu do dzieła- mój lekarz twierdzi, że tak najlepiej i dziewczyny tutaj poparły. Na suwaczku widzisz jaki czas mina od pożegnania pigułek

no to ja chyba tego testu robić nie będę.... ej już sama nie wiem...:-( dupa i tak z tego wyjdzie, ale teraz siedze sobie i marzę, że wy miałyście rację, a ja się myliłam....

a mnie teściowa straszy, że zaraz po anty to strach, że się jakieś chore urodzi bo to sama chemia i ze mam poczekać ale myśle, że lekarz lepiej wie co mówi

teściowa- temat rzeka... :-p
bez przesady- teraz te tablety nie są takie jak kiedyś, że Ci wąsy po nich rosną, a dziecko sie urodzi nieszczęśliwe, więc nie panikuj. lekarz wie co mówi i trzymaj się jego zaleceń.
no i niestety jeśli chodzi o ciążę to sie nie da tak zaplanować jakbys chciała z zegarkiem w ręku, że tu i teraz...
niestety dzieciątko samo sobie wybiera kiedy ma zamiar do nas przyjść i nasze placze, stresy nerwy i krzyki na nic sie tu zdadzą :)

love- z nami to dziwna historia- staramy się tak bardzo bardzo już chyba trzeci cykl, a wcześniej od maja po prostu przestaliśmy uważać i sie zabezpieczać, więc łącznie wychodzi chyba 6 cykl.

love - ja poprzednim razem jak odstawiłam tabletki, to zaszłam w drugim cyklu, uwierz mi córcia w 100% zdrowa, teraz udało mi się w 3 cyklu. Nie zdarza się, żeby udało się zaskoczyć w pierwszym cyklu po odstawieniu, ponieważ hormony (tabletkowe) jeszcze wpływają na organizm, a później to juz kwestia czy Twój cykl bedzie regularny i czy uda Wam sie wstrzelić w dni płodne i czy się "nie zablokujesz" - a tak poza tym to nie ma przeszkód.
A teściowa.... zawsze wie lepiej - nie wiesz?????

reklama
karolinko a może po prostu zrobimy to razem w piatek rano???????? będzie raźniej:-)

love pigułka nie ma zadnego wpływu na ciązę i jej ewentualny przebieg. dużo czytałam i nie udowodniono pigułce niczego- nawet ciąż bliźniaczych.

Do góry