reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zaczynamy staranka :)

Solcia z tego co ja wiem i w moim przypadku to się sprawdzało w 99% przypadków, owulacja jest 14 dni przed @. Zanim zaczęliśmy się starać jakiś rok temu (wtedy miałam cykle prawie jak w zegarku) mogłam beż żadnych testów, obserwacji, mierzenia temperatur powiedzieć kiedy mam owulację. I zawsze to się sprawdzało bo po 14 dniach miałam @. Miałam wtedy po prostu kłucie w jajniku. Raz w jednym a innym razem w drugim. I to jest naprawdę super sytuacja. Tylko że wtedy tego nie doceniałam... a teraz jakbym mi się to przydało to mi się trochę cykle rozregulowały i raz mam 29 a innym razem 30 dni. I najgorsze, że nie czuję już owulacji.
Za bardzo się staram j a wyłapać i obserwuję wszystkie objawy. W końcu już nic nie wiem. Czasami to ześwirować można... :crazy:

reklama
katrina no to tez jeden z moich ulubionych filmow:))))

jane ja tez kiedys mialam regularne cykle,a teraz to masakra...mysle ze to tez wina tabletek anty...odkad odstawilam(w styczniu po 3 latach brania:)moje cykle to jedna wielka niewiadoma:)i to tez dziwne bo na niektore kobiety tabletki anty dzialaj wreczprzeciwnie,reguluja cykle,i badz tu madry:szok::szok:

Ostatnia edycja:
asiczka polecam "O północy w Paryżu" jeżeli jeszcze nie widziałaś, wiadomo to Woody ale mi się bardzo podobał:)
August też super i mużyka jest świetna. Mam płytkę i często w pracy słucham.

Hmmm... no nic mi innego nie pozostaje jak po @ zacząć obserwacje i mierzenie tempki.
Kurcze a od wczoraj mnie jakoś dziwnie brzuch boli i nie wiem co jest grane:(
asiczka no właśnie ja tabletki dostałam na uregulowanie ale jak widać nic to nie dało:(

solcia mnie od kilku dni pobolewa tak troche na @ ,ale ponoc nie trzeba sie tym sugerowac bo w ciazy tez tak moze bolec na poczatku,pamietam jak z corcia bylam w ciazy to przez cale 3 mce mialam wrazenie ze zaraz @ przyjdzie ...

Solcia to ja pisałam o tym ślubie, a nie Roza, jest nas dwie :) A co do starań, to ja odstawiłam tabletki w lipcu i od tamtej pory miało być co będzie, ale od drugiego cyklu po odstawieniu anty zaczęłam obserwować troszkę swój organizm,żeby troszkę sobie pomóc, ale jak odkryłam,że drugi cykl trwał 29 dni, a kolejne 38 i 39 dni, to stwierdziłam,że poszukam pomocy i znalazłam Was :) Teraz zaczęłam mierzyć temp i zakupiłam testy owu,żeby się w ogóle zorientować co i jak:) Jak w tym przedostatnim cyklu po 29 dniach @ nie przychodziła, to mieliśmy już nadzieję,że się udało, a tu takie rozczarowanie :( Dlatego teraz postanowiłam zadebiutować z tymi testami, a może się uda :) Także testy może nie są zawsze skuteczne, ale na pewno nie zaszkodzą, a mogą pomóc ;-)

Dziewczynki, mnie też bolało jak na @ przez parę dni aż zrobiłam teściora i się okazało, że małpiszon się do mnie na razie nie wybiera. Teraz też brzucho boli, ale już inaczej. Ten ból u was może oznaczać dobre wiadomości:tak: Trzymam && :happy:

tylko u mnie to było tak. przed tabletkami miałam straszne bóle brzucha przed @ ale jak zaczęłam brać anty to zero bólu praktycznie. a po odstawieniu tabletek (czyli 21 września) dalej było ok przez jeden cykl a teraz mnie boli ten brzuch jakoś inaczej... sama nie wiem...

reklama
Co do filmów, to polecam stare polskie komedie, np. Wyjście awaryjne z Bożenką Dykiel, która jest rewelacyjna :) Ja to ogólnie stare polskie komedie lubię. :-)

Do góry