reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Wiec tak Kochane moje :-)
W ciazy z aniolkiem temin @ mialam na 3.10 pospieszylam sie i 30.09 zrobilam bete i wyszlo 4 wiec brak ciazy no ale wynik dziwny pozniej bylyu nastepne testy i juz beta ladnie rosla. Dzis zrobilam i mam 1.74 czyli niby tez brak ciazy ale jak ja nie bylam w ciazy to wynik mialam z znaczkiem ">" a tu go nie ma. Mozliwe ze to wczesna ciaza i sie zagniezdza dlatego ta beta niska? no bo wynik jakis dziwny jest nie? no moze tez byc pozostalosc po aniolku no ale nie mozliwe by tak dlugo siedziala ta beta we mnie? co myslicie?

reklama
bo moze to byc pozostalosc po aniolku ale to nie mozliwe zeby tak dlugo dziecko przed zabiegiem juz 3 tyg bylo martwe wiec beta spadala. Moze calkiem jeszcze nie spadla. Kurde moglabym juz @ dostac to i bol moich plecow by mi minal :-(

bobo- wiem, że może nie to chcesz usłyszeć, ale ja myślę, że skoro na teście byla blada kreseczka, później jej nie było, a beta z krwi poniżej 2 to pewnie spada. i być może organizm jeszcze sam się leczy i radzi sobie ze stratą. Może i lepiej, bo może piwinnaś poczekać jeszcze cykl, lub dwa. Co Ty na to?

dziewczyny ja właśnie wpadłam w popłoch pt: a co jeśli to ciąża pozamaciczna???? masakra jakaś!!! wykończę się.

karolina nie panikuj bo to szkodzi fasolce pamietasz jak ja sie balam na poczatku i okazalo sie ze to tylko jajowod mnie boli a dzidzia sobie rosnie zdrowa wez nospe i magnez mozesz wziasc kochana

Ponieważ wraz z rozwojem ciąży zapotrzebowanie na progesteron wzrasta, również produkcja i wydzielanie HCG zwiększa się w ciąży bardzo szybko. Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (1 mIU/ml). Jednak ze względu na możliwość wystąpienia „mikroporonienia”, dopiero wynik 5 mIU/ml (dla niektórych kobiet 25 mIU/ml) oznacza ciążę.

reklama
no i nie ma co panikować- uspokój się kłapouchy i ciesz ze stanu błogosławionego jaki otrzymałaś- teraz i tak na nic nie masz wpływu. trzeba się cieszyć, byc spokojnym i nie panikować, bo to źle wpływa. musi być dobrze- niech Hubercik rośnie zdrowo! ;)
moja modlitwa od dzisiaj!!!

Do góry