reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

ja też ją robiłam, ale mnie nie pasuję takie żywienie i w sumie trochę mi zdrowie podupadło, bo kamyki mi się chyba pojawiły i zaczęły sypać się włosy i paznokcie, a ja mam normalnie dość mocne paznokcie. Poczytam o tej diecie south beach

reklama
Sama radość :-D Ale to niesprawiedliwe,że my musimy znosić najgorsze, a nasi m umywają rączki. No ale za to to my możemy nosić maleństwa pod serduszkiem:tak: Pocieszyłaś mnie:tak: Teraz u ciebie już naprawdę musi być dobrze, te objawy mówią same za siebie:happy: Kiedy chcesz iść na L4?

Ja nie mogę nic złego powiedzieć na Dukana, może to zależy od tego ile dni się robi itd. Ja robiłam 3 białkowe i 4 białkowo-warzywne i nic złego się nie działo.

Co do tej lutki to ja tylko piszę że coś mi się obiło o uszy (oczy), coś mi się wydawało, że ktoś tak kiedyś pisał. ;-)
Lorelain, pewnie jeszcze nie myślisz o konkretach. Byle do wizytki:)))

Ostatnia edycja:
ktoras z was pytala o roznice miedzy dupkiem a lutka, luteina wspomaga poza podtrzymaniem ciazy szyjke macicy by nie "puscila" dupek tylko wspomaga ciaze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Roszpunka - no rewelacyjnie byłoby pójść 07 lutego, ale nie wiem czy mi lekarz wystawi ... a po drugie trochę się boje że pójdę na l4 a tu się nie uda i nagle trzeba będzie wrócić do pracy do tych wkurzonych ludzi

Ilonka - tak biorę po jednej tabletce duphaston , więc w sumie to bardzo mała dawka :nerd:

edit;
hmmmmm no ja zawsze myślałam że duphaston od luteiny nie różni się niczym poza "dawką" progesteronu w jednej tabletce. Przecież jedno i drugie to progesteron więc funkcję powinno spełniać taką samą ...

ja dukana stosowałam rok temu, ale mi tez odbiło się na nerkach, włosach, paznokciach i cerze. teraz planuję dużo zielonego i odkurzę na razie rowerek stacjonarny, nazywany przez mojego P. wieszakiem ;-)
a luteinę i duphaston przepisał wam lekarz czy same postanowiłyście brać? przepraszam za pytanie, ale nie orientuję się w tym :/

Ostatnia edycja:
Liju mój M też mówi na mojego orbitreka wieszak:)

zZagubiona właśnie myślałam o Tobie, że się chyba zaszydełkowałaś:) ściągnęłam Cię myślami:-)

rozia jak masz problemy z paznokciami, włosami i ogólnie ze zdrowiem to lepiej nie rób diety tylko zdrowo się odżywiaj w racjonalnych ilościach i nie jedz słodyczy. A swoją drogą ja po tych witaminkach mam super włosy i paznokcie. Wiesiołek biorę od tygodnia i widzę poprawę:tak: i mi na cerę też dobrze działa bo ja mam bardzo wrażliwą, alergiczną.

a co do temp. dziewczyny to trochę wam zazdroszczę że już nie musicie mierzyć i właśnie się zastanawiałam jak to jest z tym mierzeniem w ciąży?? Czy jest potrzeba mierzyć ??

reklama
Do góry