reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Witam
I jak zwykle nocą dyskusje są prowadzone :-p
Karolinko olewać i tyle :p choć zdaje sobie sprawę ze to tak nie łatwo bo się w człowieku gotuje !!!!!!!!!!!!!! :crazy:
Małami wykres jak sie patrzy taki ładny :) a poza tym kotek nie wiem czy wiesz ale po poronieniu szybciej sie przeważnie zachodzi w ciążę, gdybym ja nie miała biochemicznej w pażdzierniku to bym pewnie do teraz walczyła w węgorzem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! także trzymam kciuki i jestem dobrej mysli :)

Muszę szybko zjęść bo aż mnie cofa fuuuuuuuuj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaraz wracam :)

reklama
Losiczko- niestety mnie szpitale w ogóle sie źle kojarzą, ale pomyśl, że to tylko badanie i wszystko będzie dobrze. A wyniki masz zaraz tego samego dnia? qrcze ja jutro jadę do laboratorium na badanie krwi, ale od 9ej na pewno będę kciuki trzymać tak długo aż nie napiszesz, że wszystko dobrze ;)

Ilonko- mnie to wczoraj mdliło, ale na pewno nie ciążowo ;) gotuje się we mnie wszystko jak sobie tylko pomyślę, ale staram się jakoś daleko od tego trzymać, żeby sie nie denerwować- niestety nie zawsze sie da, ale.... Naprawdę staram się nie przejmować, bo wiem, że takich sytuacji będzie więcej i więcej ;)
mam nadzieję, że poza mdłościami czujesz się już oki :) i że Jaśko zdrowy. a do wizyty już nie tak daleko ;)))

scoti- ja pikolę z tym okiem. wiesz, że moglaś sobie zrobić naprawde poważną krzywdę? musisz uważać Słoneczko, bo nas tu do zawału doprowadzisz ;) cieszę się, że jednak to nic groźnego i już się goi ;)

Karolina ja to Cie podziwiam :) bo ja to bym nie wytrzymała z tkim typem ,a do tego ta tesciowa!!!!i jeszcze wrtąca sie w budowe domu i wszystko planuje :wściekła/y::wściekła/y:,za pyskata jestem i napewno bym im z czyms wypaliła!!!!!!!!!!!!!!

Hej Ilonka no tak tu najwiecej porą wieczorową sie dzieje hehehehe,co do ciazy to tak własnie słyszałam ze podobno szybciej,ale tak naprawde to nie wiem do konca jak to jest no i ta owulka u mnie hmmm czyzby było to 12 dc??????

ja juz w pracy i własnie szukam szkolenia dotyczacego odpadów i materiałów niebezpiecznych

małami- powiem Tobie szczerze, że też już ledwo wytrzymuję ;) ale nie ma sensu dyskutować z kimś kto uważa ciebie za głupka a siebie za najmądrzejsze stworzenie na ziemi.

dziendobry wszystkim :)

tak jak pisalam wczoraj, robilam wczoraj test i wyszedl negatywny
dzisiaj juz go nie powtarzalam, bo dostalam leciutkiego plamienia (tak mi sie przewaznie "rozkreca" @)
jedyne co mnie zastanawia to to, ze temperatura mi skoczyla do gory (!!??) caly czas po owulacji moja temp wynosila 36.84 - 37.01, wczoraj spadla do 36.82 a dzisiaj bylo 37.06...
nie bardzo rozumiem, mozecie poradzic? czy to mozliwe, zeby temp podniosla sie w pierwszy dzien @ i spadla potem (w 2 czy 3 dniu?)

z gory dziekuje za odpowiedz

pozdrawiam :)

piszę bo zapomnę co miałam odpisać, ale nadal was nadrabiam

kochane u nas lekarze ginekolodzy najwięcej przepisują MAGNE B6 bo w tym preparacie jest najlepiej przyswajalny magnez.

ale każdy preparat z magnezem + vit B6 będzie dobry. tylko musicie poczytać ile tego się bierze. ja biorę 2 razy dziennie

idę nadganiać dalej i się odezwę

katrina, ja dostałam od gina Magnezin 200mg 3x dziennie. Skurcze minęły po nim. Ale tabletki też ma dość duże, choć mi to nie przeszkadza bo nie mam problemów z połykaniem.

karolina, nie przejmuj się, wiesz jak to mówią, z rodziną dobrze się wychodzi na zdjęciach. Najlepiej jak spotykasz się z nimi raz w roku, od święta... Też nerwy mnie brały w święta jak byliśmy u ciotki m. Dowiedziałam się wtedy że ciąża to nie choroba, wiecie??? Nie żebym w jakikolwiek sposób narzekała, ale wysłuchać było trzeba. Bo daleka kuzynka, obecna tam, jest położną i ona wie najlepiej i powinnam się jej spytać!!! Szkoda tylko, że nigdy w ciąży nie była :confused:

Ostatnia edycja:
ja też usłyszałam, że ciąża to nie choroba choć doskonale o tym wiem- tak mi się wydaje i staram się nie uzalać nad sobą a robić dokładnie to co wcześniej tyle, że z zachowaniem zdrowego rozsądku- nie dzwigać i nie wyciągać sie za bardzo :) i tyle.

w głowei mi się kręci i musze do toalety bo nie jestem pewna czy jej tulić nie będę... :(((

Ja też bardzo dobrze wiem, że to nie choroba i wcale nie użalam się nad sobą. Nawet słowem nie wspomniałam że się źle czuję czy coś, a ktoś z towarzystwa postanowił mnie uświadomić :baffled: Najbardziej rozbawiło mnie, że powinnam się spytać tej położnej, która nigdy w ciąży nie była... To skąd ona ma wiedzieć jak się czuje na przykład rzygająca brzuchatka?? Albo jak się czuje jak kręgosłup siada??Sory:sorry2:
Karolinko, biedulko moja, mam nadzieję, że szybko ci przejdzie.

reklama
no to jestem na bierząco

katrina jeśli chodzi o witaminę D3 dla dziecka to bez recepty są takie kapsułki twist off VitaD. jedna kapsułka odpowiada jednej dawce

są też takie kapusłki 2 w 1 VitaD + K lub sama vitaK. ale witaminę K to chyba tylko przez pierwszy miesiąc noworodkowi się daje.

wy dziewczyny dziewczyny urodzicie wiosną a wtedy dużo słoneczka więc dzieciaczki dużo na dwór

Do góry