reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

KatyB - masz podwyższone transaminazy (aspat, alat) co oznacza, że wątroba ma jakieś zawirowania i trzeba sprawdzić dlaczego. Z tego co piszesz wynika, że dostałaś skierowania na badania w kierunku wirusów wątroby. Zrób je sobie na spokojnie i pamiętaj, że nawet jak wyjdą dodatnio to świadczą tylko o obecności przeciwciał (czyli wirus kiedyś był), ale nie o samym wirusie (wiele z nich zwalczamy, albo szybko się uodpraniamy). Jedzenie ma tu niewiele do rzeczy, no chyba, że chodzi o cholesterol, ale o same wyniki wątrobowe już niewiele.

Marta - gratuluję :))))

Ja od jutra mierzę tempkę, myślę, że 4 dc to nie za późno. Póki co mam zwykły termometr, ale na star jakoś przeżyję, bo czekam na przesyłkę.

reklama
Joweg, jeśli jesteś w ciąży, to nie mogą Ciebie zwolnić, Twoja umowa jest przedłużana do czasu rozwiązania lub powrotu z macierzyńskiego lub wychowawczego.

ilonko Julia to sliczne imie :-) my bedziemy miec Julie i Mikolaja :-)
dzoana wiem jak to z obajwami ale nie nadzieji sobie nie robie jesli juz cos jest na rzeczy to bedzie mile zaskoczenie :-) poki co czekam na @ a czy przyjdzie to sie okaze...

Ilonko bo moj stary maz sobie wymyslil ze jakby co to bedzie Julia bo on bedzie Romeo jej bronil:-D:-D:-D stary pryk na starosc romantyzm mu sie zalapal he he . Matko jak by byla ta cora to sie pobijemy o nia he he. Moze lepiej zeby byl ten Macius he he

ilonka,losiczka - u prywatnego mam wizyte 25 lutego, ale jutro rano ide do państwowego i poprosze o l4 od środy na 1,5 tygodnia. Dzisiaj informatyk przywiózł mi lapka z pracy i bede troche pracowac na zdalnym, wole leżeć a nie w pracy wdychac różne szkodliwe substancje. Bardzo sie boje wizyty czy dalej jest tam co oglądac a z drugiej strony jestem ciekawa czy bedzie juz słychac serduszko.

Joweg - ty mieszkasz w Niemczech wiec tam przepisy są inne ja moge Ci tylko powiedziec jak jest w Polsce. Po pierwsze pytanie czy masz umowe na okres próbny czy na czas okreslony czy na czas nieokreslony?

Mam nadzieję dziewczyny że mu przejdzie to bo oszaleje.
bobo mój M powiedział, żebym poszła najpierw do zwykłego ginekologa żeby potwierdził, bo on nie wierzy :)
a później prywatnie :/

reklama
Marta gratulacje:-)

Ilonka,taki już nasz los z tymi wyjazdami mężusiów, ehh... Mój w czwartek wraca. O której masz jutro wizytkę??? Ciekawe czy córusia pokaże co tam ma między nóżkami... Ja idę w środę rano.

Ja niestety nie czuję Maleństwa... tylko takie bąbelki ale nie mam pojęcia czy to jest to...

Silene, bardzo się cieszę z twojej fasolki i mocno trzymam za nią kciuki:happy2:

joweg
, doczekasz się swojego dzieciątka, zobaczysz. Moja znajoma 9 lat się starała i leczyła. Już miała mieć in vitro jak się okazało że jest w 9 tygodniu ciąży. Na ciebie też przyjdzie czas, tylko stoisz dalej w kolejce. Trzymam kciuki.

wiola, podziwiam was. Nie wiem czy znalazłabym tyle siły i miłości...:-( Zgadzam się z tobą. Każdy dostaje tyle ile potrafi udźwignąć.

karolinka, nie słuchaj głupiego gadania. Każdy człowiek jest inny i inaczej wszystko przechodzi. Ja też w 10 tygodniu nie miałam żadnych dolegliwości!!!!!!! Ja już zaczęłam wysłuchiwać o trudach porodu od tych doświadczonych....:crazy: Boję się co będzie dalej...:-p

bobo, widzę że szybko działasz;-) Masz rację, jak trafisz na tego jedynego to nie ma co czekać.

Do góry