reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
suonko pycha rogaliki :-) ja nie mam piekarnika bo sama bym upiekla :-( mam taki kombiwar co piecze sie w nim termoobiegiem i w nim pieke miesa itp no ale do rogalikow to sie chyba nie nadaje :-(
aneczkaa no pycha zapiekanka tyke ze moj maz to pieczarki to tak okazjonalnie zje :-( aneczka gdzie dokladnie mieszkasz?
maz pracuje do 21 wiec jak wraca to obiad to tak srednio dlatego mysle co by tu zrobic zeby zjadl cos cieplego?

Żadna fiozofia hihi
pieczarki cebula pokrojone usmażone i przyprawione pieprzem i solą można papryka i czym tam jeszcze sie chce

najlepiej bagietka albo pszenny chlebek przekrojony wzdłuż.
Nasmarować masłem wymieszanym z czosnkiem i koperkiem , na to położyć usmażoną cebulę z pieczarkami i posypać startym serem .
Do piekarnika na chwilkę - aż ser się rozpuści .
ja do tego robię sałatkę z pomidorami , papryką , ogórkiem , sałatą itp

:) pyyyychota ale trochę kalorii ma hihih

suonko pycha rogaliki :-) ja nie mam piekarnika bo sama bym upiekla :-( mam taki kombiwar co piecze sie w nim termoobiegiem i w nim pieke miesa itp no ale do rogalikow to sie chyba nie nadaje :-(
aneczkaa no pycha zapiekanka tyke ze moj maz to pieczarki to tak okazjonalnie zje :-( aneczka gdzie dokladnie mieszkasz?
maz pracuje do 21 wiec jak wraca to obiad to tak srednio dlatego mysle co by tu zrobic zeby zjadl cos cieplego?
w okolicach Kórnika a Ty ?

bobo ja też mam kombiwar i też robię w nim mięsko albo bagietki czosnkowe, ale jeszcze nic w nim nie piekłam... ale swoją drogą jestem ciekawa jak czy wyjdzie bo ponoć można w nim piec ciasta... ;-)

suonko no wlasnie jestem ciekawa czy wyjdzie ciasto w nim :-) blacha by sie przydala chyba do pieczenia w nim czy na tym rusztowaniu pouklada sie?

reklama
suonko ja się chętnie skuszę na takiego rogalika. wyglądają pysznie

bobofrutku ja często robię ciasto francuskie na ciepło. takie mini pizze

kawałek wędliny kroje w kostkę, do tego szczypiorek lub natka pietruszki, starty kawałek żóltego sera, sól, pieprz, czasem kawałek papryki czerwonej, łyżka musztardy, 2 łyżki majonezu i białko jaja. wszystko mieszam i robię farsz. ciasto francuskie kupuję mrożone rozwijam na to farsz i zwijam w dużą roladę. nastepnie kroję na plastry i na blachę. smaruję z wierzchu żóltkiem i do piekarnika na ok 20 min. smakuje wysmienicie

Do góry