reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Marta pomaga nospa na szczęście , i na szczęście musze ją brać codziennie ze względu na tą szyjkę ale naprawde nie wiem co sie dzieje, dowiem sie we wtorek bo jestem zapisana na usg nerek , bo gin ( ten prywatny) mi kazał iść i to zrobić bo może sie zastój robi, ale dziś to uwierzcie mi nie darłam sie tak przy porodzie jak przy tym bólu, od razu mdłosci z bólu, wrażenie jakbym miała zemdleć, ból tak promieniować ze aż mnie jajniki i wszystko bolało po prostu, teraz jest jak nowonarodzona naprawde, nic nie boli itd wiec powinno być OK
anaber jejuś kiełbaska z grilaa. mmmmmmmmmm!!!!! chyba za tydzien pojedziemy do tesciowej i zrobimy sobie albo ognisko albo grila :) a co tam :) no i jutro jak cudnie zapowiada CI sie dzien !!!!!! super !!!!!! nie bedziesz stać przy garach bo ileż mozna prawda ????????????
Wiola znając mnie ja to bym juz dziś rano zrobiła następny test hihi,:) nie wytrzymałabym paru dni :p mnie cięzko było 1 dzien wytrzymac jak robiłam testy i wychodziły mi bladzioszki :) a pierwszy test w 11 dniu robiłam o 2 w nocy heheh:) i wyszedł cien potem na drugi dzien juz była bladziocha a potem juz ładne krechy, ale wiesz miałam te tanie testy po 1zł z allegro wiec mi nie było szkoda sikać i siakać:) także trzymam kciuki ale przeciez wiadomo ze jak zrobisz za pare dni to nawet CI juz wieczorem wyjdą mega cudne krechy :)NO i ciekawe czy Nastka bedzie miec siostrzyczkę czy braciszka :) a wspominała co by wolała????????

aha przepis skopiowany :) na tygodniu pewnie zrobię :) bo łasuch jestem i pierdzielę juz czy jestem wieloryb czy nie !!!!!!!! a co tam, bede sobie kurcze żałowac ooo..... :)

chciałam sie pochwalić ; mąż dziś w siódmym niebie chodzi :):-D w koncu ON poczuł kopniaczki na własnej ręce :) ale był szczęliwy jak maluszek kopał a dziś to kopie skubany az brzuszek podskakuje :) :-D bo przeważnie to kopało w środek a w nocy mnie juz te kopniaczki obudziły w brzuch i tak cały dzien :) ojjjjj aby sie tylko nie przekręciło i wytrzymało tak do wizyty hehe:(

Ostatnia edycja:
ilonka - super, fajnie, że już kopie :)))

wiolka - mój gin mówi, że witamin nie ma co, lepiej w pokarmie dostarczać

mężulo robi mi pizzę :) uwielbiam go :)

Witam się i ja:-)

Ilona ojej, to masz się z ta nerką:no::no:biedaku... przeszło trochę?? dobrze że do lekarza idziesz:-)

Wiolka ale super po cichu GRATULUJĘ!!!!:-D:-D

Anisiaj tobie też Gratuluję! I po co było tak się nakręcać???

Dzoanka dobrze że się pokazałaś:-) a co lekarz mówi na te plamienia?? Dobrze że wyniki dobre, chociaż to nie martwi:-)

Za pierwszym razem jak do niej poszłam to twierdziła, że to może niedomoga lutealna, dlatego dała mi skierowanie na hormony: TSH, prolaktynę i progesteron. W dniu spodziewanej owulacji (akurat tak sie złożyło, że rano miałam silny ból prawego jajnika, a wieczorem USG) zrobiła mi USG i okazało się, że komórka jajowa została uwolniona, więc do owulacji dochodzi. Wyniki mam ok, więc to chyba nie hormony. Jeszcze u niej nie byłam z wynikami, wizytę mam dopierow polowie kwietnia (przyjemnośc chodzenia na NFZ). Zaczynam sie martwić, że to może niedrozne jajowody, badanie jest podobno bardzo nieprzyjemne. Może wysle mojego M na badania, niech zbadają jego robaczki:-( Martwię się, że to coś poważnego, bo co mogloby powodować takie plamienia od 8 dnia fazy lutealnej!!!:-(
Jestem i ja już po szkole ale głodna masara
Anisiaj
gratuluję udanej wizyty :-D
Dzona czasami dobrze jest odpocząć od tego wszystkiego niemniej jednak ciężko nie myśleć jak się czegoś bardzo pragnie ale i TY będziesz się cieszyć zobaczysz :tak:
Ilonka Bidulko aż tak boli kurcze współczuję, a ta żurawina to coś pomogła czy raczej to faktycznie dzidzia uciska?

No i gdzie jesteście ?

Bylam na rowerku i ledwo żyję, a daleko nie pojechalam. Wiesz co, są takie dni, że myślę, że nie zobaczę II. Przecież są kobiety, które po prostu nie mogą. A wiem, że nie mogłabym zaadoptować, wiem, że to strasznie zabrzmi, ale ja po prostu chciałabym mieć swoje dziecko i nie wyobrażam sobie starać się o adopcję. Wiem, że pewnie niektórzy mnie potępią:-(
Wiolka co do witamin to zależy bo mój ginekolog jest przeciwny jakimkolwiek witaminą bo twierdzi, że jak się je wszystko to nie ma potrzeby ale ja kupiłam sobie prenatal compleks to są witaminy na I- szy trymestr, trochę drogie bo za 30 tabletek płaciłam 35zł :wściekła/y: no i kwas foliowy biorę cały czas.

Mojej bratowej na wszkole rodzenia położne m ówiły, że jak się ma urozmaicona dietę to raczej nie powinno się brac dodatkowych zestawów witamin, bo można niechcący przedobrzyć. A do tego później strasznie duże dzieciaczki się rodzą. Wiadomo, jak badaniami sa potwierdzone jakieś niedobory to jak najbardziej trzeba je uzupełnić, ale w przeciwnym wypadku to nie ma co przesadzać.
Ilonka, te Twoje nerki to od kilku miesięcy Ci dokuczają. Nigdy mnie nie bolały, wiec cieżko mi sobie wyobrazić ten ból. Przykro mi, że tak cierpisz.
A dzisiaj sie dowiedziałam, że kolejna kobieta w rodzinie tym razem mojego M jest w ciąży. Wpadli. Przy pierwszym dziecku jakos niespecjalnie sie przejmuje rola matki (potrafila niemowle zostawić na komunii czy urodzinach i bez słowa pójść do domu, bo ja glowa bolała). Nie ma to jak sprawiedliwośc losu:wściekła/y:

Marta- dzięki:-) Ilona- no to gratuluje super że bobasek ładnie kopie Nastka stwierdziła że musimy mieć dziewczynke bo przecież mamy tyle ładnych sukienek po niej że szkoda żeby ich nie wykorzystać a jak nam sie chłopiec urodzi to powiedziała że oddamy go innym rodzicom i będziemy na dziewczynke czekać:-Dma pomysły nie z tej ziemi

dziękuję ale to mąz poczuł te kopniaczki, ja to juz czuje dłuuuuuuuuuuuugo :) hehe ::-D

Dzoana odkąd zaszłam juz mnie bolała bo to jedna tak boli ale dzis to był koszmar, ale juz za mną :)
no własnie to jest sprawiedliwość zasranego świata, !!!!!!!!!:wściekła/y: szok !!!!!!!!!!!!!!
wiola ale ma pomysły hihihii jak to dziecko, ale jak bedzie braciszek to bedzie napewno szczęliwa starszą siostrą :)

Ilonka-napewno będzie sie cieszyła nie ważne co będzie żeby tylko zdrowe było miło byłoby gdyby dziewczynka ale zobaczymy może tobie córunia zrobi niespodzianke:-) Dzoana- kochana nie martw sie będzie dobrze napewno:happy2:

Dzona i mi mój ginekolog też tak powiedział ale ja mimo to kupiłam i biorę ten prenatal compleks bo się bałam że w tych pierwszych trzech miesiącach coś może złego się zdarzyć.
kurcze wiecie jakiego ja mam lenia szok nic mi się nie chce a jutro na 8-15 w szkole nie wiem jak dam radę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry