reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
Marta-wymęczyłaś sie? ja dziś cały dzień śpie ijem tylko i na łóżku siedze męża wygoniłam do kuchni ja tylko rosół ugotowałam a on drugie danie robił więc sie obijam i przespałam cały dzień

Wiolka oj wymęczyłam się strasznie, a ja ciągle łażę i coś podżeram i znów zjadłam słoik śledzi a kurcze kapusta kiszona za mną chodzi hi hi hi
Anisiaj to też moja pierwsza ciąża ale brzuszek boli czasami i lewy jajnik, lekarz powiedział że to dobry znak bo macica się rozciąga.
Ilonka wynudziłam się w tej szkole jak mops, mam taką głupią panią doktor która nie rozumie nic co się do niej mówi, mało tego wszystkie wykłady ściąga i czyta z wikipedii masakra ha ha ha oj chciałabym poczuć takie kopniaki w brzuszku to musi być super uczucie.
Agnieszka do łóżeczka i dużo czosnku oraz herbatka z miodem i cytryną.
Dzona w 2050 będzie wiele bliźniąt, a ciągle mówią że koniec świata się zbliża
Joweg miałam tak samo kochana jak Ty, jak nam się nie udało a moja koleżanka zaciążyła też mi dogadywała, wkurzałam się na maksa i nawet przestałam się do niej odzywać, przykre to jest jak cholera – wiem, ale trzeba unieść główkę do góry i wmówić sobie że będzie dobrze. Będziesz miała maleństwa zobaczysz i z biegiem czasu będziesz się z tego śmiać, są też dobre strony jak szwagierka będzie miała odchowane duże dzieci Ty będziesz się rozkoszować cudnym małym bobaskiem, pamiętaj, że ktoś musi być mądrzejszy.

dziewczyny jak mozna rozpoznac u malego dziecka czy dobrze nie widzi ? zauwazylam u szwagra dziecka ze dziwnie sie zachowuje : tzn: na slonce nie reaguje , nie patrzy sie bezposrednio na nikogo tylko na sciany sufit,ma strasznie czerwone oczka i uciekaja mu jak na zeza :/ a glupio mi cokolwiek powiedziec b o boje sie ze sie obraza ale troche mnie to martwi :(

Joweg kurcze nie mam pojęcia, a szwagier nic nie zauważył? można zrobić test pokazać jakąś kolorową zabawkę i zobaczyć czy się ją zainteresuje, czy będzie patrzył i wyciągało rączki po nie bo to niepokojące objawy.

Joweg a w jakim wieku jest to dziecko?My mamy znaojomych których córka wykazyje cechy opóżnienia i to sporego ma 4 lata a jest z nia zerowy kontakt nie mówi nie ma sie z nią kontaktu wzrokowego a oni nic z tym nie robią ale to ich dziecko i ich sprawa

urodzil sie 15 stycznia , wiec dwa i pol miesiaca zaraz , wiecie co oni nie za bardzo sie nim interesuja zeby tylko nie plakal.... a zwlaszcza ze moja szwagierka ma duza wade wzroku i zeza , na zabawki nie reaguje na nic wogole nie reaguje tylko sie drze jak ma mokro albo chce jesc , niby fajny dzieciak ale cos niegra nie wiem...

reklama
Joweg moim zdaniem jest cos nie tak,bo dziecko wtym wieku powinno juz wodzic wzrokiem za glosem,osobami,a tym bardziej reagowac na zywe kolory,jakies zabawki etc.
moje w tym wieku,to juz nie chcialy lezec ,tylko zeby nosic ich na rekach i pokazywac "swiat"..:-D,bo w lozeczku bylo nudno,a naokolo tyle ciekawych rzeczy !!!

Do góry