reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zadbane ciężarówki - makijaże, moda i inne przyjemności :)

Można mieć pomalowane-a nawet trzeba dla lepszego samopoczucia:-)
Dłonie to inna sprawa-ale jaiś bezbarwny można zapodać ,ja robię japoński i efekt jest super,pazurki trochę się wzmocnią a po porodzie żel na płytkę bo strasznie mam ostre krawędzie i musiałabym spiłowywać a to niezbyt reklama dobra w moim fachu:)Dziś moż e zbiorę sie w końcu do zmiany lakieru na stópkach-chociaż niezbyt mi się chce...

reklama
Można mieć pomalowane ale do szpitala już nie:-). Podczas porodu gdyby coś się działo to pierwszą oznaką jest sinienie kończyn- czyli właśnie zaczynające się od płytek paznokcia. Wówczas lekarz z położna mogą dokonać szybkiej interwencji.

olgha jak wyglada ten japoński? nie mam obyca w takich sprawach bo ja zawsze na czarno albo inne ciemne kolory malowałam i tyle mi wystarczało ale czasem fajnie by było mieć delikatne łapki :)

na początku wątku o tym pisałam:)
Manicure Japoński-opisze dokładnie jak wygląda
dezynfekcja dłoni
nałożenie płynu zmiękczającego skórki
opiłowanie paznokci
odsuniecie skórek
odtłuszczenie płytki-jeśli był lakier to oczywiście zmywacz
zmatowienie płytki -pilnikiem o bardzo wysokiej gradacji czyli delikatnym
polerownie paznokci specjalną polerką ze skóry renifera-(jak ircha )z użyciem pasty witaminowej-zawierającej :krzemionkę z morza japońskiego,kreatynę i wit.a+e.
następne polerownie z użyciem specjalnego proszku o różowej barwie ,który utrwala tą pastę i nadaje pazurasom odcień różowej perły
Pazurki błyszczą się jak lusterko i jest to długotrwały połysk ponieważ pasta wnika w płytkę i jedyne co to trzeba robić odrosty i od czasu do czasu podpolerować zwykłą irchową polerką .
Paznokcie naprawdę sie wzmacniają -efektu może nie widać po 1 razie ale juz po 3-4 zabiegach są zdecydowanie lepsze
Podczas stosowania tego manicure nie powinno się malować lakierem (jeśli już trzeba to po 4-5 dniach bo wcześniej przyczepności nie ma)
Robię taki manicure moim córkom i mężowi kiedyś też zafundowałam ale tylko raz pozwolił bo stwierdził że za bardzo mu się świeciły paznokcie;-)Teściowa była zadowolona i ogólnie znajome które namówiłam też
Przy takim manicure można używać specjalnej kredki białej do frencha (od spodu tylko pazurka)Wtedy końcówka wygląda ''świeżo''.
Mam też fajny żel do płytki naturalnej -barzdo delikatny i sprężysty z silikonem.Można go usunąć za pomocą zmywacza acetonowego-bez piłowania.Ale to już wiąże się z regularnym uzupełnianiem odrostów.

hoho to czasochłonne musi być tak 10 pazurków zrobić :)
ale może się skuszę po porodzie na coś takiego jak małż przyjedzie zostanie z dzieckiem a ja pójdę na relax:tak: ile taki zabieg kosztuje jeśli można spytać??:happy2:

Kobitki malujecie teraz włosy zwykła farbą ? Bo ja mam zamiar dzis sobie pomalowac ale jakos mam takie obawy :confused: do tej pory chodziłam do fryzjera ale malowałam jakis balsamem więc dlatego pytam:tak:
p.s.tzn mąż będzie mi malował:sorry2:

no to i ja się skuszę :-) bo przyznam się ze te chodzenie do fryzjera jest troszke kosztowne .... farba trzyma sie ok 5-6 tyg ale koszt 130 zł:baffled:

ja też używam farby zwykłej i nic złego się nie dzieje. ja stosuję z firmy joanna w różowym opakowaniu właśnie taka
250_533863429489daf3dc3a23.jpg

reklama
dziewczyny mam pytanie za 100 pkt :)
ja w sumie nie stosuje kremów do depilacji bo golę nogi maszynką do golenia. depilatora nie mogę, bo miałam po nim zapalenie mieszków włosowych i tak okropnie mi sie nogi spaprały, ze 2,5 roku leczyłam.
ale teraz już golić nie dam rady bo nie widze po prostu i ciężko (znacie to pewnie same). macie jakis upatrzony dobry krem do depilacji, który pozostawia dłuższy efekt? ja w sumie do włosów uzywam kosmetyków joanny więc zakupiłam taki krem ale jeszcze nie zastosowałam. osobno do nóg i osobno do okolic intymnych i pod pachy. ale chciałabym w sumie poznać opinie na temat innych kremów to potem kupię inny i porównam sobie. może coś lepszego znajdę:)

Do góry