reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Witam :)
Jestem tu nowa i mam nadzieję, że nie okrzyczycie mnie, że piszę w złym miejscu :)
2 miesiące temu odstawiłam tabletki i obecnie znajduję się w drugim portabletkowym cyklu.
Konkretnie 8 dzień i odczuwam ból w lewym jajniku (miesiąc temu w prawym). Jak to jest... z tymi bólami.
No i jeszcze kilka pytań, mam nadzieję, że ktoś się pokusi o odpowiedź :)
Jakie są szanse na szybkie zajście w ciąże- zakładając oczywiście, że wszystko fizjologicznie jest OK, dwa miesiące po odstawieniu pigułek (brałam 8 lat z wieloma przerwami w ciągu ostatniego roku)?

Jak to jest z tym śluzem płodnym itd. Kiedy od pojawienia się płodnego robić dzidziusia i który to w końcu jest płodny bo zgłupiałam od lektur podręczników.

No i teraz takie żenujące pytanie- czy to prawda czy mit, że po stosunku powinnam leżeć z zadartymi nogami? I czy orgazm ułatwia zajście?

reklama
sugar_and_spice witam ciepluteńko!!!
i życze szybkiego i pięknego zafasolkowania:tak:

postaram się odpwiedzieć na twoje pytania, a przynajmniej na czesc z nich:-)
bóle w jajnikach, szczególnie te naprzemienne, są prawdopodobnie oznaką wzrostu pęcherzyka i następnie owulacji. zyli owulacja powinna być z tego jajnika, po której stronie cię boli. nie kazda kobieta odczuwa ten ból. ale zarówno odczuwanie jak i nie odczuwanie bólu owulacyjnego jest fizjologią.

szanse na zajscie w ciąże są spore, a nawet na ciąze np bliźnaiczą:-D. czasami zdarza się ze kobietom popigułkowym cykle i hormony wariują, ale nie musi tak być w twoim przypadku. i prawdopodobnie szybciutko zafasolkujesz:tak:

książkowy śłuz płodny, to taki, który jest rozciągliwy, śliski, przeźroczysty, o konsystencji białka jaja kurzego. taki śluz pojawia sie około połowy cyklu. owulacj awystepuje w ostatnim dniu wystepowania takiego śluzu. pisze u oczywiscie o wzorowym przykładzie śluzu owulacjnego. w żciu moe to wylądac baaardzo różnie. a dzidziusia najlpiej robić jak jet ochota na sexik. jesli nie znasz swoich naturalnych cykli (pigułkowe się nie liczą), to współżyjcie jak najcześciej.

pozycje ułatwiające zajście w ciążę? każda jest dobra, byle by się podobała idawała przyjemnosc :-). a nogi możesz zarzucić facetowi na ramiona;-) . są w necie artykuły na temat pozycji ułatwiających zajscie w ciąze.
ja osobiscie przez pewien czas praktykowałam te nogi na ścianie, ale nic nie pomogło:baffled:
orgazm? fajna sprawa:-D wyluzowuje i ponoc macica po orgaźmie lepiej wciąga chłopaków.

Elżbietka :tak: Dziękuję Ci Słoneczko serdecznie ;-) Pytałam i pytałam i nikt nie chciał odpowiedziec, zaczyna mi się podobac to Forum :-D
Ciąży bliźniaczej się nie boję, a co tam, dwie kiełbaski przy jednym ogniu :laugh2:

Kurcze teraz nie wiem co i jak. Mam dziś 8dc. Wczoraj wieczorem był maluśki a dziś zdecydowany ból, taki jaki odczuwałam zazwyczaj w połowie cyklu. Zrobiłam 2 godziny temu test owu i pojawiła się druga kreseczka, ale taka blada względem kontrolnej. Śluzu brak, ale co z tym testem- pozytywny czy negatywny :confused:

czesc sugar_and_spice:-)
zapraszamy na pogaduchy na watek glowny!
tam jest nas wiecej
co do testu owu- jesli 2 kreska wyszla bledsza to tescik raczej jest negatywny, ta druga powinna byc ciemniejsza albo 2 takie same. zapewne za dzien, dwa wyjdzie ci pozytywny tescik:tak:
zycze udanych staranek!
a najlepiej to sie wyluzuj i nie mysl tak bardzo o tym, czy juz jest owu czy nie i kiedy jest najlepszy czas na przytulanie;-) po prostu, robcie to dla przyjemnosci!:tak:

W sumie racja :)
Mam trochę wrażenie, że te testy to trochę ściema. Bo skoro jest druga kreska... tak czy inaczej dzisiaj rano była tylko jedna.

Gdzie ten wątek główny, czy ciemnogród zwany sugar_and_spice może poprosić o linka?

https://www.babyboom.pl/forum/stara...-cz-2-do-zwyciestwa-potrzeba-nam-odwagi-6007/

testy najlepiej robic o tej samej porze dnia i raczej nie rano
blada kreska swiadczy o tym, ze stezeniu hormonu luteizujacego nie jest jeszcze wysokie. Na 12-24 godziny przed owulacją następuje maksymalny wzrost jego stężenia i jest to tzw. pik LH. Pod jego wpływem uruchomione są mechanizmy doprowadzające do pęknięcia pęcherzyka, z którego wydostaje się dojrzała komórka jajowa

Witam Was wszystkie;-)
Mam 24 lata i od września 2006 jestem szczęśliwą mężatką.
Odkąd pamiętam zawsze miałam problemy z miesiączkami-niestety odziedziczyłam po mamusi :-(Około rok temu brałam przez 1 rok tabletki antykoncepcyjne na uregulowanie miesiączki i owszem była ona regularna przez pierwsze parę miesięcy po zaprzestaniu brania tabletek ale potem niestety wszystko wróciło do "normy". W sierpniu zeszłego roku poszłam zrobić sobie badania i wyszedł mi za niski poziom LH a za wysoki Progesteronu, wiec ginekolog powiedziała że jest tylko jeden taki lek który może uregulować moją gospodarkę hormonalną-Diane 35. Brałam te pigułki przez 3 m-ce i teraz z mężem postanowiliśmy postarać się o dzidzi:-). Powiedzcie Mi proszę, ile czasu potrzebuje mój organizm po stosowaniu przez te 3 m-ce Diane 35 by doszedł do "normy" i bym mogła zajść w ciążę???Wiem że nie są to silne hormony, ale może znacie odpowiedź na moje pytanie? Pozdrawiam i dziękuję!!!

Megi każdy kobiecy organizm jest inny,nawet lekarz nie jest w stanie powiedziec ci kiedy po odstawieniu tabletek mozesz zajść w ciąże,ja osobiscie brałam ponad 5 lat,odstawiłam tabletki i po 3 @ poszlam do ginekologa z takimi samymi pytaniami jak ty masz,po 4 @ byłąm już zafasolkowana,pozdrawiam i życze szybkiego zafasolkowania:-)

Wow! Czyli wszystko przede mną:) tak się cieszę, zresztą czytałam na różnych stronach , że już w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek można zajść w ciąże(pisał lekarz), wiec jestem dobrej myśli:) Wielkie dzięki Dorotko za odpowiedź i podtrzymanie na duchu:) A tak apropo "zafasolkowania", może znacie jakieś metody na córcie? Słyszałam-również od lekarzy-że współzycie 1-2 dni przed owulacjią i 1 dzien po niej może przynieść córę?
W każdym razie: DZIęKUJę I POZDRAWIAM!!!! Wszystkiego dobrego!

reklama
Dzięki Dorotko za wspaniałe informacje:)Czytałam trochę już informacji na necie i lekarze generalnie piszą, że można zajść w ciąże już w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, wiec wszystko przede mną :) A tak apropo, może macie jakieś sprawdzone sposoby na córcie? Wiem tyle że lekarze zalecają współżycie 1-2 dni przed owulacja lub dzień po niej, ale u Mnie jest ten problem że mam strasznie nieregularne cykle i nie wiem czy jestem w stanie "utrafic".
Jeszcze raz wielkie DZIęKI i dużżżżżooooo miłości..... Pozdrawiam!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry