reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
Ja jestem z naszego wozka bardzo zadowolona - i uwazam ze to byla bardzo dobra decyzja......Kuba 2 lata skonczy dopiero pod koniec kwietnia 2009.......i mimo ze chodzi odkad skonczyl 9 m-cy i jest naprawde baaaaaardzo zywym dzieckiem - w wozku jezdzic lubi, a i dla mnie to jest chwila wytchnienia od gonienia za nim :sorry2: Poza tym juz niebawem bedziemy mieszkac przy bardzo ruchliwej ulicy - nie wyobrazam sobie gonienia go jesli zechce wbiec pod samochod, majac przy sobie drugiego maluszka.......a ze ma w nosie moje zakazy i nakazy napewno by tak bylo.

ICEDAL - a Twoja corka majac niespelna poltorej roku wytrzymywala np 3 godziny na nozkach podczas spaceru????? Bo jesli tak to podziwiam i ja i Ciebie :tak: Ja nie wyobrazam sobie - wtedy to nie bylby spacer tylko ciagla gonitwa.....

Oczywiscie kazdy robi co uwaza za sluszne i nie ma co sie sugerowac opiniami innych - w naszym przypadku wozek to strzal w dziesiatke :-)

W sprawie kołderki :) : mówią że jest niebezpieczna właśnie ze względu na to że jest ciężka i dziecinka może się w nią zaplątać kopiąc nóżkami i może sie to źle skończyć. Corkę rodziłam w marcu , nie było już zimno ale nie przykrywałam jej kołderka tylko zawijałam w rożek, mialam pewnośc że sie nie zakopie i nie odkryje :) poduszki nie uzywałam do pierwszego roku , poźniej kupiłam jej płaską , a teraz ma juz taką wieksza - poduszki też nie powinno sie używac z tego samego względu co kołderki, chociaz myśle sobie że bardziej dotyczy to troche większych maluszków które już sie same przewracaja bo dziecko może się nią zakryć. Ja nie używałam poduszki ze względów ortopedycznych -źle działaja na kręgosłup, a sama przeszłam dwie operacje na skolioze więc jestem troche przewrażliwiona. dziewczyny wiekszośc dzieci musi leżec na materacu podniesionym o 30 stopni ze względu na cofający się pokarm ( może się zakrztusić) a w takiej pozycji dzieciaczki zsuwają się często wie mogą się wsunąć pod kołderkę .... Oczywiście każda z was zrobi jak będzie uważała za słuszne. Pomimo że rodzimy w listopadzie, kołderki nie będę stosowac , ani poduszki - przynajmniej do pierwszego roku- łatwiej mi podjąc decyzje bo już przez to przeszłam :) Kto by sie spodziewał że przyjdzie nam zastanawiać sie nad " takimi błachymi" wydawałoby sie sprawami :)) Pozdrawiam .

Ostatnio jak byłam na szkole rodzenia to Pani prowadząca mówiła słowo w słowo co Icedal napisała :)
Tylko z tym stopniem podniesienia materacyka było 4 stopnie a nie 30 :-(
Poduszeczka jest niezdrowa ze względu na kręgosług i niebezpieczeństwo zamotania sie w nią.
Kołderka - dziecko może sie rozkopac, odkryc albo zamotac dlatego najbardziej polecane są śpiworki i rożki.
Co do materacyków to już nie pamiętam a nie zapisałam sobie bo już mam jakiś. Ale aby nie był z gąbki i nie był ani za twardy ani za miękki. Coś o kokosie mówili, że dobry jest.
Co do łóżeczek turystycznych, to nie ma przeciwskazań. Jedno co słyszałam mogą - być mniej trwalsze niż drewniane. Mogą sie połamać wykończenia plastikowe, porwać sie może siateczka lub połamać materac. Nie mam swojego zdania bo nie oglądałam turystycznego z bliska, wiec nie wiem czy to wszystko możliwe.
Trzeba zwracać uwagę na wykonanie łóżeczka drewnianego by nie miało nigdzie gwoździ na wierzchu oraz by spód miał z deseczek a nie z dykty.
Jak coś mi sie jeszcze przypomni to jak chcecie to bede pisac co na dany temat było na szkole rodzenia.

Pozdrawiam
Clue

Ostatnio jak byłam na szkole rodzenia to Pani prowadząca mówiła słowo w słowo co Icedal napisała :)
Tylko z tym stopniem podniesienia materacyka było 4 stopnie a nie 30 :-(

Pozdrawiam
Clue

chodzilo mi o kąt 30 stopni , jeśli się pomyliłam to przepraszam, ja nie pilnowałam aż tak bardzo tych stopni, poprostu podniosłam tak jak wydawało mi sie za sluszne :))

Icedal ja nie znam sie na stopniach wiec moze to jest jedno i to samo :-) nie ma za co przepraszac :-)
Ustawienie materacyka Położna sugerowała zostawić tatusiom :tak:
Ja juz sporo rzeczy mam kupionych ale z kilkoma nadal mam problem :-(:
- Karuzela na łóżeczko - z projektorem czy bez (zamiast projektora są ruszające sie listki) nie chce aby mi dziecko płakału z nadmiaru wrażeń.
- Wanienka - mała z hamaczkiem; profilowana czy duża zwykła
- Leżaczek - z opcją bujaczka; z wibratorkiem, czy zwykły leżaczek
Jak macie jakieś pomysły to proszę o pomoc

pozdrawiam
Clue

A to lista co juz kupilismy dla dzidzi:
- ciuszków nawet sporo, jeszcze cos ciepłego na zime by sie przydało i jakies drobiazgi typu rekawiczki, skarpetki.
- rozek, okrycie kapielowe,
- 2 butelki, smoczek, 10 tetrówek, pampersy, nozyczki i cążki, 2 kocyki cienkie, gruszka, reczniczki, szczotke i grzebyk do włosów :-)
Teraz te najwazniejsze rzeczy zostały: wózek, łóżeczko, fotelik, wanienka, jakis przewijak, a z drobiazgów posciele, kocyk cieply z jeden, termomemtr, no i kosmetyki. Moze doradzicie co jest potrzebne w takiej podstawowej wyprawce??
Dla siebie mam: szlafrok, 2 koszule nocne, kapcie i klapki pod prysznic, majtki jednorazowe i wkladki latacyjne. Mam zamiar kupic jeszcze laktator i jakies podkłady poporodowe i duze podpaski, bo kupilam se kilka sztuk najzwyklejszych gatek bawełnianych jakby mi było niewygodnie w tych jednorazowych. I jeszcze musze kupic ze 2 staniczki do karmienia.
Wózek mamy wstepnie wybrany Nestor Sport - podoba mi sie wizualnie, duza gondola, wydawał mi sie w miare lekki i cena przystepna (570zł + fotelik 150zł). Znacie jakies opinie na jego temat?? A co do łożeczka to dalej sie zastanawiamy czy drewniane czy taki jakby kojec. Mi sie podoba bardziej drewniane wizualnie i wydaje mi sie stabilniejsze jak dzidzia podrosnie, ale sama juz nie wiem. boje sie, zeby dziecko sie nie obijało czasem jak bedzie siadac czy wstawac. Jakie wy macie??

Ja obstawiam to łożeczko:
Hurtow ŁÓŻECZKO Radek VII teak szuflada MATERAC (418362027) - Aukcje internetowe Allegro
Widziałam je na zywo, ładne jest :-)
Ewentualnie to bez zdobienia i 100zł tansze :-) Hurtowo ŁÓŻECZKO Radek II teak szuflada MATERAC (418364447) - Aukcje internetowe Allegro

A jakby kojec to cos takiego mi sie podoba:
MAMTU KOJEC PANDA+WIBR+PŁOZY+ PAŁĄK+2XDNO+LAMPK (420351995) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻECZKO MAX OPCJA - WIBRA,LAMPKA,UCHWYTY ITD. (417244487) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻECZKO TYRYSTYCZNE TRZY WZORY PEŁNA OBCJA (418518166) - Aukcje internetowe Allegro
Co o tym sadzicie??

Oj laseczki ja was nadal podziwiam,,,, my narazie spokuj i cisza wszytko na pazdziernik a wzasadzie nie tak duzo waniennke bo strara poszla na dzialke...;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry