reklama

Zakupowe szaleństwo

Bo te rozmiary z Tchibo są większe niż normalnie, Martusia w zeszłą zimę zaczęła nosić właśnie 98/104, był trochę za duży, ale z 86/92 jakoś w okolicach grudnia wyrosła. I teraz ten 98/104 pewnie będzie dobry, bo inne ubranka z tego rozmiaru są OK. A następny jest 110/116, i jest bardzo duża różnica.

reklama
no właśnie ja dlatego nie lubie tych podwójnych rozmiarów choć i tak tchibo kupuje bo są tak ładne i dobrej jakości...ale Karol mi już 98/104 wyrósł - z tym że z koszulek i spodni, kombinezony może są większe
teraz Karol ma 110/116 i troche to wszystko za duże na niego - nie wiem czy kojarzycie moich chłopaków w tych pasiastych polach żółtych i zielonych - to własnie tchibo - Karola 110/116 a bartka 86/92:) mam nadzieje że obaj i w przyszłe lato założą
a mi koleżanka poleciła super lumpka- rzeczy świetne jakościowo i połowe tańsze niż w innych lumpkach, dziś przytachałam 2 zimowe kurtki:) choć Karolowi na oko wziełam 110 Ladybird to w niej z lekka tonie....a ma np nexta 110 i jest w sam raz- co fason to inaczej...

pobuszowalabym w dobrym lompeksie :-)

My wczoraj z ptycha polatalysmy po sklepach...mloda obkupilam w H&M.. dostala zestaw rekawiczek...czapke-beretke,bluzke,tunike,trampki,spinki i to chyba wsio dla niej...sobie kupilam sweterek i bluzke w tally wejll...i buty w deichmanie ...wpadlam bo chcialam dla mlodej...a wiem ze czasami mozna tam fajne wyhaczyc...i tak smignelam kolo damskich i wpadly mi brazowe na koturnie,takie w lydke... normalnie za cale 25 euro :-D w dodatku mega wygodne,ocieplane futerkiem i mozna wywijac to futerko na zewnatrz badz normalnie noscic niewywiniete... powiem Wam ze osobiscie dla siebie nie lubilam tego sklepu ale nawet bym kilka par wybrala... trampki tez mi jedne w oko wpadly ale mloda tak marudna byla ze chce na loda wiec odechcialo mi sie dalszych przymiarek i poszukiwan...

No to teraz pochwalcie się tu tymi zakupami :-)

Mam pytanie czapkowe. Potrzebuję dla Wojtka jesienną czapkę. Nie za grubą, bo on ma grube i gęste włosy i łatwo mu się głowa przegrzewa. A że zkliwidowali dział czapkowy w moim ulubionym sklepie, to nie mam pomysłu, gdzie fajną kupić. Możecie coś polecić?

a ja dzis kolo domu sweterek Marie-Sixtine, siwy zapinany na zamek z kapturkiem i oczywiscie latami na lokciach :) granatowymi
60 euro, ale jest suuuper, mam tylko nadzieje, ze moda na laty nie minie za szybko, bo nie wiem co z tymi wszystkimi latami zrobie... a mlodemu dzis odebralam paczke kiabi i... brakuje czesci, na necie sprzedawali a juz byl stok pusty!!!!!!!!!!!!!!!! no nic, wiekszosc jednak dotarla.
aha i jeszcze zamowilam na wyprzedazy zapas dvd dla malego na 2 i kilka na 3 latka, bo jednak zaczynam pasowac i jak mam urwanie glowy wlaczac bajeczki.... (wstyyyd...)

mamoot : czapke nie wiem gdzie, jak kupywlaam we franvuskich sieciach, ktorych nie ma w Pl, ale chyba poszlabym do HiM i C&A... tam maja spory wybor!

pati - nie wkurzaj mnie pomyslami z lumpeksami, dobrymi, czy nie... tez bym poszperala i to w wielu zeby wyrwac fajne firmowe ciuchy!!!!!!

W H&M i C&A widziałam zwykle ciepłe czapki. Ale może nie szukałam o tej porze roku.
Ja bardzo lubię czapki firmy Broel, ale nie wiem, gdzie je można dostać. A z doświadczenia z kupowaniem czapek "na oko", wiem, że jednak dobrze przymierzyć. Więc kupowanie w necie odpada.

kurcze wlasciwie jak tak sobie pomysle, to nie mam pomyslu na cienkie czapki! przypomnialo mi sie, ze powyzej 18-go m-ca mialam mega problem ze znalezieniem czapek z klapakami na uszy, o sznureczku nie mowiac... tutaj roczne i poltora roczne dzieci zakladaja normalne, ktore sie zsuwaja, a najczesciej chodza bez czapki... na zime w tym roku jeszcze znalazlam ciepla pluszowa z linkami, ale mi-sezonowki faktycznie nie...
tylko H i M mi przychodzi do glowy. ja tej jesieni jak jest wiatr to zawiazuje chuste na glowe-przykrywam uszy...

mamoot a ja wlasciwie teraz dopiero patrze, ty w ciay jestes z trzecim bobasem czy to stary suwaczek od drugiego dziecka????

reklama
Mamoot, niestety nie mam pomysłu :-( I w sumie nawet nie wiem, czy Miki ma w czym chodzić. Tzn, teraz jak bylo zimno rano, to zakładaliśmy kaszkietkę a kaptur...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry