reklama

Zakupowe szaleństwo

Rusiu fantastycznie.
Mysleliśmy o kupnie normalnej sofy rozkładanej np. z Ikei jednak doszłam do wniosku, że to za poważny mebel dla dziewczyn no i znowu będzie trzeba pilnować, żeby nie pospadały albo nie czołgały się pod rozłożoną. No i fakt, faktem po rozłożeniu grat zajmuje dużo miejsca i tak naprawdę nie ma gdzie się bawić. A Ola potrafi godzinami leżeć na podłodze i coś robić. Z sofy normalnej będą jej zabawki spadać no i Ala wspinaczka. Ciągle gdzieś się wdrapuje, coś ciągnie i gryzie....
ta mi się podoba, nie jest rozkładana ale fajnahttps://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=1310893126&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.

reklama
No ta jest fajna
Fredka a powiedz mi jakie ta kanapa ma miec zastosowanie? czy to ma byc do dziewczyn do pokoju czy do ogladania tv.jak wczesniej pisalas?? czy maja tez na tym spac...bo to w sumie wazne aspekty co kupic i czy wogole ;)

dziewczyny mają na czym spać. Ola jednak nie lubi z łóżka oglądać tv i na nim się bawić. Może dlatego, że piętrus i w środku panuje intymna atmosfera. To ma służyć do oglądania tv i zabawy. Stąd też zwróciliśmy uwagę na te sofy dla dzieci.

Mi się najbardziej podoba ta ostatnia- do oglądania tv OK, bezpieczna, bo niska, ale żeby na niej leżeć i się bawić to już nie bardzo się Olcia zmieści, zwłaszcza, że Ala jej będzie też wchodzić.
Ja zmieniłam koncepcję na pokój Marty- żeby jej jednak na razie zbyt "dorosło" nie robić. Wczoraj byliśmy w Ikei, i wypatrzyłam takie meble:
IKEA | Pokój dziecięcy | System STUVA | Wyposażenie wewnętrzne choć trochę mnie gryzą w oczy te dziury zamiast uchwytów... no ale ogólnie całkiem fajnie wyglądają.
Do tego łóżko
IKEA | Dzieci | Łóżka dla dzieci | KURA | Dwustronne łóżko

meble fajne ale to lozko takie ponure jak dla mnie ;)
U nas jak bedzie zmiana lozka to bedzie lozko z szufflada chowana i w tej szfladzie jest materac..po rozlozeniu powstaje wielkie lozko :-) uwazam to za swietne rozwiazanie bo zawsze dodatkowe miejsce do spania i np.kiedys jak bedzie chciala kolezanka spac u mlodej to nie beda sie gniotly :-)

No nie powala mnie to łóżko, ale i nie odstrasza :-)
Tak przyszłościowo myśląc chcę dobrać piętrowe, ale nie takie tradycyjne wysokie, bo trochę się obawiam. W tym można- papugując pomysł Mamoota :-) dać na dole dno łóżka i materac, i drugie łóżko gotowe. A na razie będzie miejsce do zabawy / schowania czegoś.

Ja nadal naszego pięrusa sobie chwalę. Chłopcy też :-)
Na zdjęciu może i ponure, ale jak się doda kolorowe kapy, poduszki i całe otoczenie, to jest całkime fajnie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry