reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowe szaleństwo

Agaciulka28 pisze:
Ja właśnie zastanawiam się nad laktatorem, czy Tufi czy Baby Ono, ten drugi na pewno pasuje do butelek Avent, ale czy Tufi pasuje?
Zależy jak często zamierzasz go używać. Jeśli często - polecam elektryczny firmy Medela, najlepiej na 2 piersi - najtańszy jest w sklepie internetowym Piotruś Pan!

reklama
a na popękane brodawki jest też krem firmy Medela Pure Lan - podobno REWELACYJNY. Koleżanki polacają smarować brodawki od razu po porodzie to zmniejszy ryzyko popękań. Też do kupienia w ww sklepie!

Nemezis potwierdzam że krem na brodawki Pularen firmy Medela jest rewelacyjny..połozna poleciła smarowanie nim piersi już 2 tygodnie przed porodem....nie trzeba myć piersi przed każdym karmieniem i naprawdę działa cuda!!!

Agaciulko28 u nas prawie każdej aptece można kupić Pularen...spytaj o niego położna jeżeli chodzisz do szkoły rodzenia...jescze jedno kupiłyscie już sobie takie podkłady poporodowe?są one większe od podpasekm bella i uważam że na początek spiszą się na piątkę...

klamko ja sobie kupiłam podobne tylko niemieckie, są w aptekach oraz 2 paczki Belli, ponoć po porodzie zużywa się 10 podkładów dziennie! Do tego mam majtki jednorazowe i wielorazowe z siateczki. Sama nie wiem czego jeszcze nie mam :-(
U nas na neonatologii szef powiedział żeby kupić wagę i co 2 tyg dzieciaczka samemu ważyć i zaznaczać na siatce centylowej. W ten sposób bardzo łatwo sprawdzimy czy maluszek rozwija się jak trzeba

Nemezis ja te Belli tez mam 2 paczki :D ;D :laugh: Majtki dzisiaj kupie i maść na sutki. No i to chyba wszystko będzie......

Matko, ja nie wiem czego jeszcze nie mam. Mąż cały czas się pyta, czy już wszystko kupione, a ja nie wiem. Mam tylko 1 koszulę do karmienia. Może to za mało? Jak myślicie? Dokupić jeszcze?

reklama
Chyba tez kupie te wklady poporodowe jak tak zachwalacie....
Mi jeszcze wszytkich rzeczy z apteki brakuje i koszuli do karmienia...niani i juz sama nie wiem czego....
No i czekam na przesylke z posciela i wkladem, stojakiem do wanienki i pieluszkami flanelowymi.

Dziewczyny napiszcie jesli kupowalyscie, jakie poduszki do karmienia kupic najlepiej.....

Do góry