reklama

Zakupowe szaleństwo!

Ja mam zamiar najpierw sprawdzić czy w ogóle potrzebuję ten laktator.
Jeśli okaże się niezbędny to wtedy mąż kupi ;-)
Zastanawiam się czy nawet najpierw w takiej sytuacji nie wypożyczyć go na kilka dni, aby się upewnić jak się sprawdza...jeśli będzie pomagał to wtedy kupić swój...
jest to na tyle drogi sprzęt, że szkoda mi kupować przed porodem, kiedy nawet nie mam zielonego pojęcia czy będzie potrzebny :happy:

reklama
dziewczyny, czy kupujecie swoim dzieciom leżaczki?

ja chciałabym, ale wyczytałam, że należy ich używać dopiero po 2 miesiącu życia i nie wiem teraz czy się wstrzymywać...

Ja mam pożyczony od koleżanki :tak: Moja siostra też ma i przydał się nieraz.. Często jest sama z Zuzią i np. jak chce np. coś ugotować, albo się wykąpać, a mała nie śpi, to bierze ją ze sobą na leżaczku :tak: :-D Nie czekała no 3 miesiąca, tylko od początku wykorzystywała.. W leżaczku mała leży praktycznie na płasko, więc chyba to nie szkodzi.. :confused:

Ja mam zamiar najpierw sprawdzić czy w ogóle potrzebuję ten laktator.
Jeśli okaże się niezbędny to wtedy mąż kupi ;-)
Zastanawiam się czy nawet najpierw w takiej sytuacji nie wypożyczyć go na kilka dni, aby się upewnić jak się sprawdza...jeśli będzie pomagał to wtedy kupić swój...
jest to na tyle drogi sprzęt, że szkoda mi kupować przed porodem, kiedy nawet nie mam zielonego pojęcia czy będzie potrzebny :happy:

Agutku, ja zakupiłam na allegro używany laktator w stanie jak nowy, za 20 zł: ręczna medela. przydał mi się bardzo przy nawale, bez niego nie wyobrazam sobie tego przejsć. a że używany? i nowy i używany trzeba wygotować.
no ale nowy, jakis lepszy to faktycznie kosztuje troche i warto się zastanowić czy jest niezbedny.

Ja mam pożyczony od koleżanki :tak: Moja siostra też ma i przydał się nieraz.. Często jest sama z Zuzią i np. jak chce np. coś ugotować, albo się wykąpać, a mała nie śpi, to bierze ją ze sobą na leżaczku :tak: :-D

no właśnie dlatego chcę ten leżaczek, bo jak będę sama w domu to się na pewno przyda :tak:
tylko ta opinia, że dopiero od 2 miesiąca troszkę mnie martwi :eek:
będę musiała się przejść po sklepach i jeszcze podpytać :yes:

P.S. Sprawdziłam na allegro parę leżaczków i faktycznie większość to się rozkłada praktycznie na płasko, więc nic dzieciaczkowi nie powinno się stać prawda? może ten co kiedyś oglądałam nie miał opcji rozkładania i dlatego był dopiero od 2 miesiąca??

Agutku, ja zakupiłam na allegro używany laktator w stanie jak nowy, za 20 zł: ręczna medela. przydał mi się bardzo przy nawale, bez niego nie wyobrazam sobie tego przejsć. a że używany? i nowy i używany trzeba wygotować.
no ale nowy, jakis lepszy to faktycznie kosztuje troche i warto się zastanowić czy jest niezbedny.

jeśli będę kupować to nowy, bo ostatnio mamy za dużego pecha i trafiają nam sie felerne rzeczy, więc wolę nie ryzykować ;-)

jak pisałam wcześniej - na razie sobie tym głowy nie zawracam :happy:
jakby co zawsze mogę wypożyczyć na kilka dni laktator i sobie go oblukać i sprawdzić czy mi odpowiada, a w razie czego kupić w sklepie szkoły rodzenia, który mam 5 minut od domu otwarty 7 dni w tygodniu ;-)

ja ten lezaczek to bardzo chce ale jak sie synek urodzi
napewno na pocztku bede go na rekach nosila i nie bede mogal sie od niego odkleic:tak:

a laktator to tez bym chcial ale nie wiem czy juz do szpitala czy po szpitalu
najwyzej przed samym szpitalem kupimy:tak:

W TV M jak Miłość, ja na wyrku, mama przy desce do prasowania i obrobiła się z ciuszkami dla małego. Stwierdzam, że sporo tego jest. Bluzy, spodnie, pajacyki itd, wyprawka dla dziewczynki jest bardziej zróżnicowana:))
Jeszcze czekam na pościel (zamówiłam na Allegro) i już..... no prawie już!

reklama
ja czekam na to nieszczęsne dno łóżeczka
babka napisała mi maila, że jak dobrze pójdzie to do końca tygodnia dostanę
wtedy ubiorę łóżeczko i też już będzie koniec...

będziemy musieli jeszcze pokombinować z mężem coś, aby wyczarować jakiś fotelik samochodowy na przywiezienie młodej ze szpitala - nie chcę nic wypasionego, bo auta nie mamy, więc na codzien potrzebny nam nie będzie...muszę pomyśleć...nawet nie mamy chyba niestety od kogo odkupić :dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry