reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
mi koleżanka pożyczyła taką mała podusię w białej poszewce z koroneczką więc będę chyba ją używać...i tylko do przykrycia wtedy właśnie myślałam o kocyku...mam taki co się na zameczek zapina i można taki a'la kombinezonik zrobić dziecku...

zobaczę jeszcze jak to w praktyce będzie wyglądało, bo na razie jakoś trudno mi sobie to wszystko wyobrazić :laugh2:

dziewczyny jak myślicie, czy jest jakaś zasadnicza różnica w pomiarze temperatury dziecka w uchu a na czole?

do tej pory rozważałam zakup termometra do ucha, ale zaczęłam się zastanawiać nad takim do czoła, jednak nie wiem czy taki jest dobry...

co sądzicie?

a ten do czoła to ile czasu trwa pomiar ??

anija kupiłas już wózek?
mas podwójny ?
ja narazie zrezygnowałam, bo będę miała współlokatorkę, które lubi dzieci i będziemy spacerowały na 2 wózki ;-)

juz teraz jak spacerujemy to mi wyrywa wózek z Pariską

- mam parasolkę maclarena taką od pierwszych dni życia - jestem super zadowolona
- i mutsy z fotelikiem i spacerówką

a ten do czoła to ile czasu trwa pomiar ??

sekundę

ale właśnie szukaliśmy w necie informacji i na stronie producenta znaleźliśmy adnotację, że wszystkie termometry do ucha i czoła nie są niestety dokładne i prawdziwa temperatura maluszka może zasadniczo się różnić od tej wskazywanej przez tego typu termometr i praktycznie każdy pomiar powinno się powatarzać, a najlepiej porównywać z innym termometrem do pomiaru pod pachą czy w pupie...

na innym forum wypowiadały się mamy i mówiły, że są niezadowolone z tego typu termometrów, bo wskazania temperatur były błędne :dry:

to bez sensu wydawać taką kasę a potem i tak mierzyć normalnym termometrem:baffled:

już sama nie wiem jaki kupić :unsure: :oo:

anija kupiłas już wózek?
mas podwójny ?
ja narazie zrezygnowałam, bo będę miała współlokatorkę, które lubi dzieci i będziemy spacerowały na 2 wózki ;-)

juz teraz jak spacerujemy to mi wyrywa wózek z Pariską

- mam parasolkę maclarena taką od pierwszych dni życia - jestem super zadowolona
- i mutsy z fotelikiem i spacerówką

Mel rzuć zdjęcia wózia :-)

ja kupiłam termometr elektroniczny ale taki do buzi, pod pachę lub do pupy kosztował 29zł:tak: mam w domu taki do czoła ale on źle pokazuje ciągle zaniża:wściekła/y: jakos najbardziej jestem przekonana to tych zwykłych tradycyjnych tylko gorzej jak się go roztrzaska:wściekła/y: trzeba bardzo uważać na rtęć:wściekła/y: ostatni pani z apteki powiedziałą mi że niedługo te zwykłe będą wycofywane z produkcji

Agutku jeden i drugi wóz jest na zdjęciu z Pariską w galerii

nosidełko, fotelik samochodowy i gondolkę w 1 - też pokazywałam kiedyś ;-)
taką zieloną :happy:

Mel tak, tak o Mutsy to wiem - widziałam, chodziło mi właśnie o tę parasolkę Maclarena :-D zaraz zajrzę do galerii :-)

roksi rozmawiałam z mężem i chyba też zdecydujemy się na taki zwykły elektroniczny pod pachę, do pupy czy buzi, firmy rekomendowanej przez lekarzy i posiadający akceptację urzędu miar :happy:

Agutek cos mi się pokręciło, że wkleiłam fotki z wózkiem a tego nie zrobiłam :baffled:

teraz już je naprawde wkleiłam :tak:

dodam tylko tyle, że kupilismy używany wózek i teraz podjęliśmy decyzję, że kupimy taki model, tylko nowy

a używany puścimy dalej.

Spodobał się nam i chcemy mieć najnowszy model ;-)

to będzie chyba taki:

541a_1.JPG

572b_1.JPG

reklama
wygląda fajnie :tak:
dobrze się go prowadzi?? ile waży?

ja tak na jesień będę musiała kupić jakąś lekką parasolkę dla teściowej, bo mała będzie u niej, a kobita nie poradzi sobie z ciężkim mutsiakiem...
także całkiem niedługo będę musiała też zrobic rozeznanie na rynku "parasolkowym" ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry