reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
Ja ze swojego wózka Kapsa 3 jestem bardzo zadowolona. Ma właśnie 2 kieszonki małe po bokach na butelke albo chusteczki, -z tyłu większa kieszeń gdzie wkładam kilka podręcznych rzeczy; - na lato miałam butkę u góry odpinaną aby był obieg powietrza. Koła pompowane i jak jechałam po trawnikach czy piachu to lekko sie prowadził. No i wkład do wózka w którym znosiłam dziecko na dół.

To napiszcie jeszcze jak podgrzewacie dzieciaczkom posiłki, wodę, jaką podajecie, itp.?
Pewnie też mamy rózne swoje sposoby, typy, może czegoś nowego się dowiemy :-)

To napiszcie jeszcze jak podgrzewacie dzieciaczkom posiłki, wodę, jaką podajecie, itp.?
Pewnie też mamy rózne swoje sposoby, typy, może czegoś nowego się dowiemy :-)

zupki podgrzewam w mikrofali, mieszam i próbuję przed podaniem. Wodę od zawsze z kranu przegotowaną, do przygotowania mleka czy kaskzi pogrzewam w czajniku kilka sekund

elahr - ale ile waży Twój KAPS? :szok: widać, że się dobrze prowadzi bo ma duże pompowane koła:tak::-)choć ta waga może mu trochę przeszkadzać. ;-)

Medela elektryczna kosztuje jakieś 230 zł. Fakt, że to nie mało, ale znów nie bardzo dużo w porównaniu do ręcznego laktatora np. Aventu.

Co do podgrzewania, to ja wszystko w mikrofali. Tylko w nocy mam butelkę we włączonym podgrzewaczu na rano (albo na noc :-)), a mleko odmierzone w słoiczku po deserku. Dzięki temu przygotowanie jedzonka trwa 20 sekund i można spać dalej :-D.

Wodę od jakiegoś czasu podaję kranówę przegotowaną.

to teraz ja napisze jak szykuje ;-)

- woda od 2 miesiecy przegotowana kranowka przepuszczona przez Britę, wcześniej gotowana mineralna
- zawsze wieczorem gotuję litr wody i wlewam do termosu lekko rozszczelnionego i z reguły wystarcza mi na kolejny cały dzień
- obiadki podgrzewam w podgrzewaczu (jakoś tak ciągle wierzę w to, że zdrowiej niż w mikrofali ;-)) ale jak bardzo mi się spieszy to wtedy używam również mikrofalę ;-)
- podgrzewacza używamy też do utrzymania ciepłego mleka gdy zdarzają się sytuacje, że na noc zje tylko troszkę to wtedy nie szykuję nowego tylko po 2h podaję ponownie to samo

Aha, a za ręczny laktator Aventu (używany) dawałam 100zł. Niby był użyty tylko kilka razy. Na szczęście 80% ceny udało mi się odzyskać. No ale cena nowego to chyba 160zł (przynajmniej jak wtedy kupowałam) więc Medela nie jest aż taka droga :-)

reklama
elahr - ale ile waży Twój KAPS? :szok: widać, że się dobrze prowadzi bo ma duże pompowane koła:tak::-)choć ta waga może mu trochę przeszkadzać. ;-)

madzikm mój wózek waży około16 kg. Dzisiaj pchałam go przez kawałek nieodśnieżonego chodnika i jechał całkiem nieźle. Ale na lato kupuję jakiś bardzo lekki na dłuższe wyjazdy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry