reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
To napiszcie jeszcze jak podgrzewacie dzieciaczkom posiłki, wodę, jaką podajecie, itp.?
Pewnie też mamy rózne swoje sposoby, typy, może czegoś nowego się dowiemy :-)

Obiadki podgrzewam w podgrzewaczu, natomiast wodę w garnuszku, bo teściowa stwierdziła że grzałka z czajnika jest szkodliwa, czasami tylko jak bardzo mi się spieszy to w czajniku. Wcześniej gotowałam mineralną, teraz zwykłą kranówę.

Byłam ostatnio w Biedronce po pieluszki Dada, bo od jakiegoś czasu używamy ich na zmianę z Babydream z Rossmana, no i obok stały pieluchy Fitti, zaczęłam je oglądać i zauważył to jeden ochroniarz i wspaniałomyślnie poradził mi wziąć Fitti, bo są niby takie same jak Dada, a tańsze. :szok: No i posłuchałam go i teraz wiem że popełniłam błąd. Po pierwsze, znacznie różnią się od Dada, bo są ceratkowe i zamiast rzepów mają przylepce, których nie idzie potem odkleić, no i po paru dniach używania moja mała ma strasznie odparzoną pupę. :wściekła/y: Nigdy więcej nie kupię już tych pieluch i Wam też nie radzę. Polecam za to wcześniej wspomniane Babydream z Rossmana (ok. 30 zł za 50 sztuk), super miękkie i delikatne i Dada z Biedronki (30 zł za 54 sztuki), chociaż te są trochę twardsze, ale i tak moim zdaniem lepsze od Pampersów, bo mają z tyłu ściągacz, żeby rzadka kupa nie wyleciała na ubranie, czego w Pampersach brakuje. No i cena jest bardziej korzystna. :tak:

Obiadki podgrzewam w podgrzewaczu, natomiast wodę w garnuszku, bo teściowa stwierdziła że grzałka z czajnika jest szkodliwa, czasami tylko jak bardzo mi się spieszy to w czajniku. Wcześniej gotowałam mineralną, teraz zwykłą kranówę.

Byłam ostatnio w Biedronce po pieluszki Dada, bo od jakiegoś czasu używamy ich na zmianę z Babydream z Rossmana, no i obok stały pieluchy Fitti, zaczęłam je oglądać i zauważył to jeden ochroniarz i wspaniałomyślnie poradził mi wziąć Fitti, bo są niby takie same jak Dada, a tańsze. :szok: No i posłuchałam go i teraz wiem że popełniłam błąd. Po pierwsze, znacznie różnią się od Dada, bo są ceratkowe i zamiast rzepów mają przylepce, których nie idzie potem odkleić, no i po paru dniach używania moja mała ma strasznie odparzoną pupę. :wściekła/y: Nigdy więcej nie kupię już tych pieluch i Wam też nie radzę. Polecam za to wcześniej wspomniane Babydream z Rossmana (ok. 30 zł za 50 sztuk), super miękkie i delikatne i Dada z Biedronki (30 zł za 54 sztuki), chociaż te są trochę twardsze, ale i tak moim zdaniem lepsze od Pampersów, bo mają z tyłu ściągacz, żeby rzadka kupa nie wyleciała na ubranie, czego w Pampersach brakuje. No i cena jest bardziej korzystna. :tak:

grzałka szkodliwa???:szok:

Ja wrzucam wszystko do mikrofali.
Ale nasza niania uważa, że zdrowiej podgrzewać na gazie no i tak robi.
Woda od zawsze kranówa, gotowana w czajniku elektrycznym.

ja wróciłam znowu do pampersów, nie ma co ukrywać są super
huggiesy jakoś coś kurde się zepsuły, takie kluchy się w nich robią :baffled:
a pamiętam, że na początku dwójki bardzo mi pasowały i je używaliśmy, bo pampersy w kołko nam przeciekały :eek:

tych z rossmanna nadal nie wypróbowałam....boję się, że też będą kluchowate jak huggiesy
dziewczyny, które je używają napiszcie czy tak się nie dzieje?

Nam ostatnio nie po drodze do Rossmanna. Kupiliśmy Huggiesy - porażka. Oczywiście z przyzwyczajenia kupiliśmy 4-ki i były za małe. Poza tym jakieś twarde są :baffled:. Teraz kupiliśmy Pampersy i rzeczywiście są fajne. Ale te z Rossmanna też są OK. Pod względem miękkości pomiędzy Pampersami i Huggiesami (tak mi się wydaje, bo nie mam wszystkich trzech żeby porównać ;-)). Kluchy nie zauważyłam żeby się robiły.

Agutek, musisz się kiedyś wybrać do Rossmanna i wziąć paczkę na próbę - wtedy będziesz wiedziała :-).

reklama
my też mieliśmy huggiesy 4 i porażka...ledwo założyłam a już się tak zbijały i wyglądały na zużyte :eek: a rossmanna też zupełnie nie po drodze mam :baffled:

pampersy 5 z kolei ładnie chłoną no ale ta cena :sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry