reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowe szaleństwo!

zrobilam liste rzeczy, ktore juz mam
staralam sie kupowac z glowa, ale z iloscia body to jednak przesadzilam :-p czesc w ogole dostalam gratis a nie zakladalam ich w ogole, a byly uzywane i chcialam miec dla dzidziusia pare nowych ;-) oprocz nich nie mam jednak praktycznie zadnych innych bluzeczek - chyba tylko jedna, no i jeden tylko kaftanik...wiec moze zdaze uzyc kazde body chociaz raz haha :laugh2:

kaftanik z dł.rękawem rozm. 56
body z dł.rękawem rozm. 56 x2
body z dł.rękawem rozm. 62 x4
body z kr.rękawem rozm. 56 x3
body z kr.rękawem rozm. 62 x2
body z kr.rękawem rozm. 68 x2
śpioszki rozm. 62 x3
śpioszki rozm. 62 + bluzeczka rozm. 62
pajacyk bawełniany rozm. 62 x4
pajacyk welurowy rozm.62 x2
spodenki rozm.62 x2
czapeczka zimowa
skarpetki bawełniane x 4
bluza rozm. 62 x3
kombinezon polarkowy rozm. 62
kombinezon zimowy rozm. 62
pajac rozm. 68 x2
śpioszki rozm. 68

i to by bylo na tyle
musze jeszcze kupic tylko czapeczki bawelniane i te nieszczesne niedrapki chociaz zeby byly do szpitala...
no i ponawiam pytanie: czy takie malenstwa na wyjscie ze szpitala powinny miec szaliczek??

jak skompletuje pozostale rzeczy - wozek, lozeczko, posciel, kosmetyki to zaczne kompletowac rozmiary od 68cm wzwyz :happy:

czy uwazacie ze cos jeszcze jest niezbedne i koniecznie powinnam to kupic?? o czyms zapomnialam?

ja sadze, ze wcale nie masz za duzo bodziakow
poprostu nie bedziesz musiala czesto prac ;-)

szaliczek :confused:
ty myslisz, ze jak ubierzesz takiego maluszka to tam jeszcze szyjke znajdziesz :confused::eek:;-)

reklama
Melanie to ja pójde w Twoje ślady i tez kupię 2 zestawy 56cm. Dziś porównałam sobie w sklepie body tej samej firmy (jakas polska) jedno w rozmiarze 56 drugie 62 i różnica była spora więc jeśli się urodzi średnia statystyczna czyli ok. 55cm to śmiesznie w zwisającym body na 62 będzie wyglądać :). A pieluchy dla maluszków są cieniutke więc za bardzo nie wypełnią "luzu" :).

A jeśli chodzi o to, że niby ten sam rozmiar różnych firm jest niejednakowy to już się zdążyłam przekonać przeglądając te "dostane" ciuchy... Druga rzecz, że być może w praniu część się mogła skurczyć lub rozciągnąć.

debiutantko, wlasnie zdecydowalam sie na kilka ciuszkow w rozmiarze 56, bo podejrzewam, ze bedziemy mieli niewielki dzieciatko ;-) juz teraz na usg wychodzi ciagle mniejsze...a i mama do wielkich nie nalezy wiec po kim mala mialaby byc duza :laugh2: no i przede wszystkim wlasnie w szpitalu zeby wygladala jakos przed ludzmi w miare dopasowanych ciuchach a nie takich za dlugich spiochach itp. :laugh2:

Melanie no wlasnie tez tak sobie pomyslalam, ze nie bedzie mi sie chcialo co chwile prac tych malenstw, to chociaz bede miala troche na zmiane zanim zalacze ponownie pralke ;-)

A ja przyszłam tu popłakac buuu:sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
Wynalazłam na allegro wózek, piekny był i czekałam na męża zebysmy razem zdecydowali czy kupujemy i wtedy ....go ktoś kupił:sick:

TAKI BYŁ:

Płacze dalej :sick: :sick: :sick: :sick:
W sklepie kosztuje 2300 a ten był za 1000 zł. A mąż powiedział że mu się bardzo podoba i mam kupować od razu jak będzie taki i nie czekac na Niego...

na allegro jest ich sporo, ale nie widzialam jeszcze zeby ktorys poszedl tylko za 1000zl...niezla okazja byla...
poszukaj jeszcze..moze cos znajdziesz :happy:

ojoj nie pakaj kamilas jeszcze troche czasu mamy i napewno jeszcze nie jedna okazja sie trafi.
A on byl nowy ?za te pieniadze,bo jak nowy to bym chyba sibie wlosy z glowy wyrwala;-) :baffled:

reklama
Do góry