reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mi sie podoba ten....tylko ze w promocyjnej cenie:))))

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander XQ głęboko-spacerowy + torba GRATISdostawa w Polsce 0zł

podoba mi sie zielony lub czerwony:)

Super jakbybyl lekki ale w sumie niekoniecznie bo nie bede musiala go dzwigac, nie mieszkam w bloku.
Nie chce tez aby byl lekki bo sie obawiam ze bedzie niestabliny.
Noworodek sie nie rusza ale juz taki siedzacy brzdac nie siedzi grzecznie tylko sie rusza wiec to mnie zastanawia czy gdy wozek jest lekki to czy da rade utrzymac w ryzach brykajacego 8-io miesieczniaka czy roczniaka...

Ostatnia edycja:
reklama
mało stabilne to wydaja mi sie te trójkołowe , ale to oczywiscie moje zdanie.

Ja mam trójkołowca (z podwójnym przednim kołem), bardzo sobie chwalę, jeśli chodzi o stabilność;) problem z podjazdami pod schody, ale w sumie teraz nawet czterokołowce mają tak różny rozstaw kół, że mało którym można podjechać;)

teraz patrzyłabym na możliwość regulacji dna w gondoli, bo moja Ola nie lubiła zupełnie na płasko leżeć i na przekładaną rączkę, ale ogólnie jestem zadowolona, zresztą przekładana rączka bardziej przydatna wiosną i latem niż jesienią i zimą.

Kilka słów ode mnie (mam nadzieję, z ekomuś to pomoże):
niania konieczna gdy mieszkacie w domu np. dwupoziomowym. W mieszkaniu (i gdy to pierwszy maluch) nei wydaje mi się koniecznym zakupem. U mnie bardzo się sprawdziła bo przeciez gdy Anastazja zasypiała to nie wisiałam godzinami nad łóżeczkiem czekając aż się obudzi tylko biegłam coś zrobić w domu. I gdy to drugi bobas to nie zostawię drzwi uchylonych bo nie wiadomo kiedy starsze dziecko zacznie śpiewać ;-)
Monitor z pewnością bym kupiła gdyby był bardziej przystęny cenowo. To nie jest zbędny wydatek bo zdrowie dziecka i spokój matki jest bezcenny. A jeżeli komuś zaczął wyć to napewno nie bez przyczyny! Więc popieram wszystkie planujące kupić.
Z przewijakiem jest tak, ze z początku tych pieluch wymienia się po 10-12 dziennie więc ja stwierdziłam, ze szkoda kręgosłupa na schylanie się nad łóżkiem. Kupiłam przewijak z wanną i półkami w jednym (to było coś takiego: WANIENKA PRZEWIJAK KOMODA = REGAŁ KĄPIELOWY 0045 (990350886) - Aukcje internetowe Allegro) i przyznaję, że sam przewijak połóżony np. na pralce (czyli wyżej niż łóżko) sprawdzał się rewelacyjnie (rozmontowaliśmy go z M.). Wiec po raz wtory bym nie kupila takiego mebelka.
Łóżeczka turystyczne są stabilne - zależy ile za nie zapłacisz.... JA mam dwa więc i mam porównanie. Jeśli podróżujecie a nie chcecie by Dzidziuś spał wtedy z Wami to polecam tylko turystyczne. Ja mam takie (mniej więcej) SS * GRACO 2010 Kojec łóżeczko przewijak (967687382) - Aukcje internetowe Allegro i jest świetne. Na poziomie najwyższym i średnim może leżeć dziecko o okeślonej wadze i nie ma ryzyka zarwania się pod ciężarem.
I ostatnia porada - ja mam czterokołowca z małymi kołami (3 w 1) peg perego pliko p3 i spacerówkę trójkołową casualplay'a, która jedzie po śniegu i wertepach. I powiem tyle - każdy wózek ma swoje wady i zalety. Najważniejsze jest to byśmy kupując dany produkt były do niego przekonane. Trójkołowce generalnie są troszkę mniej stabilne bo przeciez opierają się na 3 a nie 4 kołach ale ich prowadzenie jest nieporównywalne. Ja gdybym teraz miała coś kupić to bym się zdecydowała tylko na gondolę (chyba roan bo są piękne) a później (czyli wiosna/ lato 2011) szukałabym spacerówki - mając już bardziej konkretne wymagania i oczekiwania. Bo fotelik to dla mnie sprawa wyższych środkó bezpieczeństwa i dlatego tylko romer (Romer Roemer Baby Safe Plus Eric 3xGRATIS W-wa (990054439) - Aukcje internetowe Allegro=.
Ale sie rozpisalam.... W razie pytan chetnie odpowiem. Zal, ze jest tak malo wozkow z przekladana raczka, dzieciaki czasem sa niespokojne i wystarczy, ze zobacza mame...:tak:
Karen jeszcze nie wymyslilam rozwiazania dla Ciebie ale pracuje nad tyz;-)

smoniq no i tu jest problem , nie widziałam ... byłam w kilku sklepach , ale niestety tego wózeczka nie mieli :-/
W sobotę jednak zobaczyłam wózeczek (inny - graco symbio) i się zakochałam , ale cena mnie rozbroiła :-( ...
http://www.allegro.pl/item993240203_wozek_graco_symbio_zestaw_8_czesci_n owosc.html
a na tym filmiku poniżej możecie sobie obejrzeć dokładnie ten wózeczek. No jezeli o mnie chodzi to własnie takiego szukam tylko za niższą cenę ... hmmmn
[video=youtube;mABGiixqb3U]http://www.youtube.com/watch?v=mABGiixqb3U[/video]

Ja wczoraj połaziłam po sklepach i oglądałam wózki. Mam 3 typy: Roan Marita, Implast Bolder SD 4-kołowy, Jedo Fyn. Mi najbardziej podoba się Marita. Taki klasyczny głęboki wózek. Spacerówka nie podoba mi się wcale ale pewnie później i tak będę wolała coś lekkiego kupić. Ten wózek ma najlepsze zawieszenie. Jest mięciutki. Gondolka duża i w ogóle bardzo mi się podoba.
Bolder też jest fajny ale droższy i bardziej sztywny.
Generalnie dobrze że poszłam do sklepu bo jakbym zamówiła wózek przez neta, np X-landera to byłabym bardzo rozczarowana.
Większość wózków jest ładna, tyle że sztywna i na wiosnę, lato w sam raz. Mi się wydaje że dla październikowego dzidziula potrzebny jest taki wózek który poradzi sobie w śniegu.
Jedno mnie przeraża. 4 piętro na którym mieszkamy. Mój małż podnosił wszystkie wózki po kolei i stwierdził że wszystkie mają podobną wagę, czyli generalnie masakra. Nie wiem jak ja to będę robiła. Jestem bardzo szczupłą osobą. Zawsze mimo to miałam dużo siły ale odkąd dopadło mnie to wredne choróbsko stawowe to już nie jest tak fajnie. No ale będę się martwiła później.

malutka80 ja sobie radziłam w ten sposób że gondolę miałam w samochodzie pod blokiem a schodziłam tylko ze stelażem i z dzieckiem i tak raczej robiłam dwie rundki no bo sam stelaż też jest ciężki. Tylko że to jest rozwiązanie dla rodzin posiadających 2 samochody :(
Jejku ja strasznie się cieszę że teraz mogę sobie pozwolić nawet na najcięższy pojazd a jak dziecko będzie miało roczek to od razu przesiadam go w parasolkę, ach ta wygoda...

reklama
Mi najbardziej podobają się wózki firmy stokke, przede wszystkim podoba mi się to że dziecko jest wysoko na wyciągnięcie ręki, nie mam niestety znajomych którzy by obiektywnie mogli coś powiedzieć na temat tego wózka,ale widzę że coraz więcej ludzi decyduje się na niego, niestety nie wiem czy to kwestia że jest rzeczywiście dobry czy po prostu modny-a nie chcę się kierować tylko modą ale przede wszystkim wygodą.
Gallery - Stokke® Poland

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry