Kilka słów ode mnie (mam nadzieję, z ekomuś to pomoże):
niania konieczna gdy mieszkacie w domu np. dwupoziomowym. W mieszkaniu (i gdy to pierwszy maluch) nei wydaje mi się koniecznym zakupem. U mnie bardzo się sprawdziła bo przeciez gdy Anastazja zasypiała to nie wisiałam godzinami nad łóżeczkiem czekając aż się obudzi tylko biegłam coś zrobić w domu. I gdy to drugi bobas to nie zostawię drzwi uchylonych bo nie wiadomo kiedy starsze dziecko zacznie śpiewać ;-)
Monitor z pewnością bym kupiła gdyby był bardziej przystęny cenowo. To nie jest zbędny wydatek bo zdrowie dziecka i spokój matki jest bezcenny. A jeżeli komuś zaczął wyć to napewno nie bez przyczyny! Więc popieram wszystkie planujące kupić.
Z przewijakiem jest tak, ze z początku tych pieluch wymienia się po 10-12 dziennie więc ja stwierdziłam, ze szkoda kręgosłupa na schylanie się nad łóżkiem. Kupiłam przewijak z wanną i półkami w jednym (to było coś takiego:
WANIENKA PRZEWIJAK KOMODA = REGAŁ KĄPIELOWY 0045 (990350886) - Aukcje internetowe Allegro) i przyznaję, że sam przewijak połóżony np. na pralce (czyli wyżej niż łóżko) sprawdzał się rewelacyjnie (rozmontowaliśmy go z M.). Wiec po raz wtory bym nie kupila takiego mebelka.
Łóżeczka turystyczne są stabilne - zależy ile za nie zapłacisz.... JA mam dwa więc i mam porównanie. Jeśli podróżujecie a nie chcecie by Dzidziuś spał wtedy z Wami to polecam tylko turystyczne. Ja mam takie (mniej więcej)
SS * GRACO 2010 Kojec łóżeczko przewijak (967687382) - Aukcje internetowe Allegro i jest świetne. Na poziomie najwyższym i średnim może leżeć dziecko o okeślonej wadze i nie ma ryzyka zarwania się pod ciężarem.
I ostatnia porada - ja mam czterokołowca z małymi kołami (3 w 1) peg perego pliko p3 i spacerówkę trójkołową casualplay'a, która jedzie po śniegu i wertepach. I powiem tyle - każdy wózek ma swoje wady i zalety. Najważniejsze jest to byśmy kupując dany produkt były do niego przekonane. Trójkołowce generalnie są troszkę mniej stabilne bo przeciez opierają się na 3 a nie 4 kołach ale ich prowadzenie jest nieporównywalne. Ja gdybym teraz miała coś kupić to bym się zdecydowała tylko na gondolę (chyba roan bo są piękne) a później (czyli wiosna/ lato 2011) szukałabym spacerówki - mając już bardziej konkretne wymagania i oczekiwania. Bo fotelik to dla mnie sprawa wyższych środkó bezpieczeństwa i dlatego tylko romer (
Romer Roemer Baby Safe Plus Eric 3xGRATIS W-wa (990054439) - Aukcje internetowe Allegro=.
Ale sie rozpisalam.... W razie pytan chetnie odpowiem. Zal, ze jest tak malo wozkow z przekladana raczka, dzieciaki czasem sa niespokojne i wystarczy, ze zobacza mame...

Karen jeszcze nie wymyslilam rozwiazania dla Ciebie ale pracuje nad tyz;-)