reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Buszuję dzisiaj po necie za wózkami i fotelikami, mam już taki mętlik, że ho!
Ogólnie też już mam straszną chcicę na jakieś zakupy. Jak na razie kupiłam dopiero śpiochy welurkowe i body. ale ile walki ze sobą stoczyłam to moje :)

reklama
Dziewczyny jakie materace polecacie do łóżeczka, są jakieś z gryką, kokosem i pianką albo wszystko na raz... Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

Dzięki za podpowiedź.

Nina, wózek, który Tobie sie podoba widziałam kilka razy w rzeczywistości i powiem że strasznie w nim trzęsie. Zainteresowałam się nim bo wizualnie też mi się podoba ale niestety jak zauważyłam jak trzęsie siedziskiem na idealnie gładkiej podłodze w galerii handlowej to stwierdziłam, że na krakowskich chodnikach będzie makabra.
Teraz myśle nad gondolą Mutsy albo Maxi Cosi - uzywaną raczej bo na wiosnę kupie mojego ukochanego macralena :)
A ja właśnie przeglądałam fora o tym wózku i wiekszość jest zachwycona tym wózkiem...sama już teraz mam mętlik w głowie fakt faktem troszkę kosztuje ale jeśli rzeczywiście jest taki rewelacyjny jak o nim piszą(podobno zdobył mnóstwo nagród i certyfikatów)to myślę że byłabym skłonna zapłacić tyle...ciekawa jestem co mój mąż na to bo jeszcze mu nie mówiłam ile kosztuje, a na razie jest przekonany że z wózkiem zmieścimy się 2500zł...:D

Ja zrobiłam rekonesans, powyciągałam ciuchy po młodym żeby wiedzieć co mi brakuje i "z przykrością" stwierdzam że tylko body, kaftaniki i czapeczki bawełniane muszę dokupić, resztę mam.
Co do kaftaników okropnie Wam polecam Sofiji, one są z prążkowanej bawełny, są mięciusieńkie i bardzo delikatne, miałam je do Sebastiana i na pewno zakupię je i teraz. A te są dodatkowo w niezłej cenie bo w smyku kupowałam je 5 lat temu po 15zł/szt.
Sofija koszulka zapinana 2rozmiary 4kolory 100%baw (995819499) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny jakie materace polecacie do łóżeczka, są jakieś z gryką, kokosem i pianką albo wszystko na raz... Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

Dzięki za podpowiedź.
Polecam naprawde swietny artykul. Materace Dla Dzieci

Ja zakupy zaczne juz od jutra jak uda sie lekazowi na jutrzejszej wizycie odkryc plec mojego skarba. Bo tak mam co chwila problem co kupic bo sa typowe dziewczece lub chlopiece rzeczy ... Szkoda.

No i dobrze że kupiłaś.
Ja w poprzedniej ciąży mimo iż zagrożona przedwczesnym porodem kupowałam już od 4 miesiąca ciąży a teściowej która mi mówiła żebym nie zapeszała odpowiadałam że jak co to sprzedam to wszystko ale nie wyobrażam sobie być w 100% nie przygotowana do przyjścia malucha na świat.
Teraz się nie śpieszę bo 70% rzeczy już mam więc "luz marija".

Dokładnie to samo moja mama babci powiedziała, że jakby nie daj co coś nie tak poszło, to zawsze można sprzedać:-) Cieszę się, że już zamówiłam i będę miała to z głowy.

reklama
Ja ciuszków przyznam mam już troche, wczoraj dokupiłam w H&M skarpetki i rajstopki bo nie mogłam wyjść z galerii bez niczego dla dzidziusia. Przyznam, że strasznie korci mnie żeby też już kupić łóżeczko, tylko ja znając życie nie wytrzymam i od razu je skręcimy, więc spróbuje się wstrzymać chociaż do czerwca a optymalnie byłoby do lipca ale to już chyba nie wytrzymam :)

Dla mam z Krakowa i okolic propozycja na weekend 8 - 9 maj - targi Mother & Baby:
8-9 maja 2010 na Bulwarach Wiślanych odbędzie się niezwykłe wydarzenie przeznaczone dla kobiet w ciąży oraz rodziców dzieci od 0 – 9 lat.
To największe wydarzenie o tym temacie poza Warszawą i Wrocławiem gdzie już od 4 lat cyklicznie odbywa się Mother & Baby tym razem Targi Mother & Baby edycja krakowska!
To nie tylko okazja do zakupów i skompletowania wyprawki dla dziecka.
W tych dniach od 10:00 – 17:00 bezpłatnie będzie można skorzystać z : • porad medycznych (pediatryczne, ginekologiczne, położnicze, psychologiczne prawne, fizjoterapeutyczne) • będzie można wykonać darmowe usg położnicze 4D i 3D • bezpłatne pomiary ciśnienia krwi oraz glukozy
Poza tym odbędzie się bezpłatna szkoła rodzenia gdzie między innymi również tatusiowie będą mogli nauczyć się kąpieli i pielęgnacji noworodka.
Odbędą się ciekawe wykłady m.in.: jak przygotować dziecko do przedszkola, edukacja małego dziecka, baby blues czyli co się dzieje z kobietą po porodzie, fakty i mity na temat karmienia piersią.
Każdy indywidualnie będzie mógł skorzystać przez cały dzień ze szkolenia udzielania pierwszej pomocy.
Poza tym dzieci spędzą miło czas na zabawach plastycznych i sportowych (m.in. :malowanie dzieciom buzi, tatuaży, nauka skręcania balonikowych zwierzątek, nauka origami, tworzenia obrazów z makaronu, laurek, malowania łapkami)
• prowadzenia zabaw tanecznych oraz zabaw z chustą animacyjną
• spotkania z klownem i żonglerem - pokaz mini magii i nauka wirowania talerzykami, zabawa diabolo oraz żonglowanie piłeczkami,
• prowadzania zabaw ruchowych z wykorzystaniem wielu ciekawych sprzętów
• Spotkanie ze strażakami i wozem strażackim sobota: 11:00 – 13:00 wyjątkowa okazja na zdjęcie w wozie strażackim

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry