reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ja przy karmieniu piersią miałam 2 duże i 2 małe, one i tak się przydadzą bo możesz sobie odciągać pokarm i trzymać w buteleczkach, mrozić czy później jakieś herbatki lub soczki, lub nawet jak będziesz chciała wyjść to ktoś musi jakoś podać odciągnięte mleczko :)
Ja już jestem umówiona na odbiór wózka z dużego zakupu zrobił się średni ponieważ myślałam że wydam na wózek ponad 1 tys a tu 1/3ceny więc spoko, kupię go teraz.
Madlein też nie podoba mi się dziecko przodem do kierunku jazdy ale w tym wózku można przełożyć rączkę i na pewno to zrobię co do gondolki ona jest przymocowana więc nie ma obawy że wypadnie, nie chce mi się tłumaczyć na co jest założona ale spoko nie wypadnie.
lolisza ja ci powiem że nie ma tak dużych gondol jak w tym wózku który kupuję, oczywiście nawet w najmniejszej dziecko się zmieści przez te pół roku ale liczy się też komfort. Koleżanki szybko przesadzały dziecko bo gondole są niewygodne w użyciu, ciężkie, zajmują dużo miejsca to jest ich minus, ja chciałam gondolę ale jak poszłam do sklepu i je zaczęłam oglądać i te stalaże wielkości dwóch spacerówek wszystko stanęło mi przed oczami ile się musieliśmy namęczyć z noszeniem tego na 3 piętro i jak jeździliśmy załadowani na wiwat, teraz nie mogę sobie na to pozwolić bo mam jeszcze jedno dziecko z tyłu w foteliku. Więc ja już się zdecydowałam i nic mnie nie przekona :) A ty masz jeszcze kilka miesięcy na decyzję więc myśl :)

Łooo nie za dużo tych butelek? Jedna szwagierka z jedną dawała przez długi czas radę nie karmiąc piersią, a druga ma dwie. Uważam, że więcej nie trzeba. Jedna do mleka druga do soczków czy herbatek i styka. 5 butelek? Ja bym zwariowała jakbym miała tyle umyć:)

Wiesz co ja jednej używałam do odciągania pokarmu a robiłam to ciągle codziennie bo miałam go zawsze za dużo i często też mroziłam pokarm w butelkach. Jeśli kobieta karmi piersią wystarczają 2 szt i to tak na wyrost, jedna do mleka, druga do cherbatki.

Ja na razie też nie kupuję rzeczy, bo jakby nie było wózek i łóżeczko będę miała od siostry mamy :) Ubranka też od znajomych,ale oczywiście swoje pewnie też kupię. Musimy dokupić wszystko do pielęgnacji maluszka, fotelik samochodowy i inne takie rzeczy,ale stwierdziliśmy że to dopiero w lipcu jak już przeprowadzę się do G. i obronię licencjata :)

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone foteliki samochodowe?

Mnie się podobają foteliki z bazą tzn nie trzeba ich wpinać w psy bo do pasów jest przypięta tylko baza a sam fotelik wpina się do niej. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie zwłaszcza jak ktoś fotelika używa jako nosidełko.
Ja mam zamiar kupić Casual Play ponieważ rozkładają się na płasko a dla mnie ma to duże znaczenie żeby maluch nie był zwinięty w kłębek bo jak już pisałam wiele razy co 2 tygodnie jeździmy w moje strony a jest to 4 godziny jazdy, poza tym w ogóle dużo podróżujemy ale to takie moje zboczenie.
Poza tym jednak każdy fotelik kupowałam wspierając się wynikami testów, opniami rodziców na forach i wszystko to jeszcze przepuszczałam przez możliwości finansowe :)
Mnie w sklepie bardzo się podobały Chicco z bazą. Na pewno wiele mam kupi fotelik razem z wózkiem w zestawach 3w1, wiem tylko jedno nigdy nie kupiłabym fotelika "no name" za 100zł.

Ja mam przed sobą Auto Świat z testami fotelików. Te które uzyskały najwyższe noty to:
- Cybex Aton (cena od 299 zł)
- Maxi Cosi Cabrio Fix (cena od 479 zł)
- Maxi Cosi Pebble (cena od 649 zł)
- Ramatti Mars Comfort (cena od 210 zł)
- Rómer Baby Safe (cena od 599 zł)
Wszystkie te foteliki wg Auto Świata uzyskały 5/5 gwiazdek.

Ja wczoraj znalazłam ciekawy artykuł o fotelikach, tzn o crash-testach i bardzo ciekawie pisali, że tych testów właśnie któryś z maxi cosi nie przeszedł i nic z tego sobie nie robią, a najgorsze było to, że mają tyle tych certyfikatów:(

reklama
Ja zrobiłam dzisiaj zakup dla siebie :-) Kupiłam 4 pary leginsów ciążowych bo już mnie trochę uciskają spodnie. Teraz patrzę na śliczną tuniczkę i chyba też kupię.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry