reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Co do fotelików, my kupujemy w zestawie z wózkiem jedo- jedo berbero. Mało podróżujemy (cała rodzina w okolicy), no i z jesienno- zimowym dzieckiem na dłuższa podróż się nie zanosi, a na wiosnę kupi się fotelik 9-36 kg i będzie na dłużej, no i jakiś porządniejszy wtedy.

Wózki bexa widziałam na żywo, są takie fajne, kompaktowe i nowoczesne, ale że zakochałam się w 4-kołowym jedo, to tak już chyba zostanie ;-).

Ja nie mam jeszcze nic dla dziecka... szczerze mówiąc dopiero się orientuję co w ogóle będzie potrzebne. Nie mam doświadczenia z dziećmi :P Myślę, że większość rzezy będę miała od rodzeństwa mojego czy chłopaka , przeraża mnie jakie to wszystko drogie :(

Wg mojej listy większe zakupy powinnam zacząć w czerwcu, ale coś nie mogę się doczekać, coś czuję, że na to łóżeczko to skuszę się już w maju... :)
Przez weekend okazało się, że wózek chce nam sprezentować rodzina więc ucieszyło nas to bardzo, troche smutno, że nie będziemy mogli sami wybrać bo mieszkają zagranicą i tam kupią a dowiedzieliśmy się o tym z "przecieku" bo ma być to niespodzianka więc nie bardzo mamy jak ingerować, ale z drugiej strony cieszymy się, że odpadnie nam wydatek i będzie wózek na okres jesienno-zimowy z którym miałam tyle dylematu a na wiosnę kupimy naszego wymarzonego maclarena :) Od koleżanki dostaniemy też fotelik, laktator, sterylizator, kolejna część rodziny która przylatuje do nas z zza oceanu też kupuje małe ciuszki i przywiezie już w czerwcu - uwielbiam amerykańską bawełnę, ciuszki dla niemowląt są tak miękkie i miłe w dotyku że jestem w nich zakochana bez pamięci :) Jakoś to wszystko powoli idzie, wygląda na to, że z większych zakupów pozostaje nam łóżeczko dlatego też poważnie myslimy jednak nad zakupem a nie pożyczeniem monitora oddechu.
W sobotę wybieramy się na targi więc może coś kupimy, ciekawa jestem strasznie co na nich będzie i czy będą jakieś okazyjne oferty. Gdybyśmy znali płeć byłoby znacznie łatwiej, zwłaszcza z ciuszkami, ale cóż dzidzia taka tajemnicza to musimy kupować dalej te "nieokreślone" :)

reklama
Ja jeszcze nie poczyniłam żadnych zakupowych przygotowań. W przyszłym tygodniu małż ma urlop więc odświeżymy sypialnie, przeorganizujemy meble aby zrobić miejsce na łużeczko i komodę do przewijania. Planuję kupić łużeczko i intensywnie rozglądam się za wózkiem, aby mieć już coś na 100% upatrzonego, a potem tylko zamówić molestuję przy tym sprzedawców w sklepach mierząc gondole i spacerówki. Ubranka zacznę kupować prawdopodobnie niedługo, bo jutro mam usg połówkowe więc mam nadzieję, że się okaże kto tam mieszka.
Z wózków zastanawiam się nad jedo fyn ds4 oraz nad dorjan danny sport, gdyż oba wózki maja duże gondole. Co przy jedo mnie zastanawia to okrycie na nóżki przy spacerówce chyba nie ma osobnego a podobno można jakoś przykrywać tym przykryciem z gondoli...... wiecie cosik na ten temat?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry