reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
no ja mam juz 3 sukienki. A moja mama tez juz kilk kupiła tylko nie chce mi pokazac bo ona wnuczce a nie mnie. Naszczescie pokupowała takie na wiosne i lato

ja się boję kupić sukienki bo jak się znów w 9mcu okaże że jednak chłopiec jak przy pierwszym:no:miałam wszystko na chlopca a tu niespodzianka i córka,ale tak mnie kusi na te sukienki ach..mała dama

ja mam wszystko pod dziewuszkę (chociaż sporo neutralnych kolorków), ale niejedna osoba "wróżyła" mi pierwszego siusiaka... w tym prawdziwa cyganka... zobaczymy:) choć chyba ciężko byłoby sie przestawic;P

podobno podwozie lepiej się przy podkładach goi :D mam nadzieję że z tymi powodziami poporodowymi to jednak kobiety przesafdzają trochę...mimo wszystko...

Po pierwszym porodzie nie stosowałam żadnych podkładów poporodowych zwykłe podpaski w wersji maxi,w moim przypadku żadnych powodzi nie było mimo że poród SN więc to chyba sprawa indywidualna,teraz tez zamierzam kupić zwykłe podpaski a jakby co to mąż kupi podkłady :-p

ja tam nie mogłam sie powstrzymać i jak się dowiedzieliśmy że będzie córcia to od razu jedną sukieneczkę kupiłam :) a później jakoś poszło :P

Co do podkładów to słyszałam że wszystko zależy od rodzaju porodu oraz interwencji lekarza: jeśli lekarz w miarę dobrze "wyczyści wszystko" to później krwawienie jest mniejsze, przy cc podobno dużo mniejsze niż przy porodzie sn..ale to tylko zasłyszane - według mnie przezorny zawsze ubezpieczony - lepiej mieć choćby jedną paczkę podkładów w zanadrzu nawet jakby się miała nie przydać niż w panice męża wysyłać ;) ja kupuję jedną i w razie czego a jakby na nic się nie przydała to najwyżej ofiaruję koleżance która rodzi w grudniu ;) albo przy małej jakoś spożytkuje :P

reklama
ja szczerze mowiac nie lubie takich maluszkow w sukienkach i garniturach, wygladaja jak stare malenkie, te sukieneczki mimo ze sliczne, sa do kostek, a dziecku wole wkladac sukieneczki max do kolanek. na wyjscie kupuje spodenki i bluzeczki, dresiki przerozne:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry