reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
dziewczyny wiem, że nie raz już była o tym rozmowa, ale ciężko się do tego dokopać.
powiedzcie co z aptecznych rzeczy jest takie niezbędne na początek, bo nie wiem co kupić :-( a nie mam nic

Ja w apteczce bedę miała (zamówione w aptece, do odbioru jak nadejdzie "ten" moment, żeby data wazności nie uciekała):
- Paracetamol czopki 50 mg (na wszelki wypadek jakby odpukac zagorączkował zeby np w nocy nie szukac apteki na gwałtu rety, i tak wykorzystamy przy zabkowaniu...)
- K i D Vitum (witamina K i D dla noworodków i niemowląt w mikrodawkach)
- Cebion (witamina C w kropelkach bo zamierzam od początku podawać)
- herbatka z kopru włoskiego (na wszelki wypadek na ból brzuszka)
- Viburcol N (czopki o działaniu deliktanie uspokajającym, pomocne przy gorączce, kolce, po szczepieniu)
- spirytus, gaziki jałowe i niejałowe, patyczki do uszu (do pępka)
- sól fizjologiczna (do oczu/noska)
- gruszka
- termometr

reklama
oj ja własnie nie mam takich rzeczy przeciw bolowych i warto miec jak by dzidzia goraczkowała a potem co zrobie jak nie bede mogła wyjsc do apteki bo jej samej nie zostawie a chora jak wezme. Warto miec teraz. Zajme sie tym w przyszłym tygodniu jak bede robiła rozne badania.

Dziewczyny, muszę się Wam pochwalić. Zakupiłam sobie właśnie te wszystkie podkłady, podpaski, majty do porodu. Szlafrok i dwie koszule. Przecież to u mnie postęp niesamowity. Jeszcze się zasadzam na allegro na mięciutki szlafrok bo nie mam żadnego. Jak tak dalej pójdzie to może się wreszcie spakuję na tą porodówkę :D

Ja kupiłam taką po porodzie, bo do samego porodu dostanę szpitalną

VIENETTA koszula nocna ciążowa do karmienia__S (1200571013) - Aukcje internetowe Allegro

Podoba mi się w niej to, że można sobie "odpiąć każdego cycka osobno", bo przymieżałam te odpinane na środku i potem trzeba kombinować i przesuwać materiał, żeby stołówkę otworzyć.

Za to dla Jagi nie mam absolutnie żadnej sukienki, trzeba coś kupić w końcu, bo chłopczyca będzie ;-).

mam identyczną tylko niebieską :)

reklama
Ja podawałam tylko wit D która z tego co wiem i tak jest na receptę więc dopiero pediatra Wam wypisze.
Viburcol N zupełnie okazał się nieskuteczny więc ten zakup sobie na pewno daruję. Na kolki wydaje mi się jest czas żeby coś kupić bo pojawiają się troszkę później ok 2 tyg życia i później, przynajmniej mój dostał pierwszej ok 1 miesiąca. To tyle z moich uwag :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry