reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Mi się te pieluszki podobają, chyba kupię - niebieskie bo bardziej uniwersalne, no chyba że sie wczesniej dziecię ujawni kim jest :)
Zaglądnęłam z ciekawości co słychać u majówek i one już w styczniu miały wątek o torbie do szpitala - to dopiero będzie dla mnie wyzwanie bo mi się wydaje, że na wszelki wypadek trzeba mieć i to i tamto i tak się tego zbiera i zbiera i jak zobaczą mnie z moją torbą w szpitalu to mnie przegonią :) Swoją drogą muszę już mężowi przygotować dla mnie "zestaw awaryjny" na wszelki wypadek bo zaczynam się powoli coraz gorzej czuć i żeby w razie czego chłopina mi nie przewalił całej garderoby w poszukiwaniu piżamy. A tak poza tym to będzie mi ciężko się na koszule przestawić bo ja generalnie sypiam nago bo muszę mieć luz totalny a piżamki mam tylko na wypady ze znajomymi lub do szpitala a tu trzeba będzie z koszuli skorzystać - będzie się działo :)

Co do koszuli to do mnie też nie przemawia, ale dlatego że jestem strasznym zmarzluchem i sypiam w dresach. Jak sobie pomyślę o koszuli w październiku to aż mi się zimno od tej myśli robi...

A tak poza tym to będzie mi ciężko się na koszule przestawić bo ja generalnie sypiam nago bo muszę mieć luz totalny a piżamki mam tylko na wypady ze znajomymi lub do szpitala a tu trzeba będzie z koszuli skorzystać - będzie się działo :)
Jam mam to samo, nienawidzę koszul do spania czy piżam... budzę się w nocy i co chwilę poprawiam bo mi nie wygodnie, wszystko się skręca bo się wiercę w nocy itd.. Najlepiej jest nago, najwygodniej i tak też śpię jak jestem w domu.

Ostatnia edycja:
Nago, moj S bylby zachwycony ale mi zawsze zimno:(((((((((((((((((((((((((( i jak spie to zawijam sie w lolderke ze mojemu biedaczkowi nic nie zostaje do przykrycia. JA lubie pizamki bawelniane ale mam gdzie jakas koszulke. Trzeba sie zaopatrzyc w to i owo.
Dzis odkopalam Loliszowy post zakupowo -wyprawkowy i pojde w twoje slady, zaczynam od czerwca.
Najpierw jakies ubranka bo nic zupelnie nie mam. A sprawy pielegnacyjne typu kremiki ,wklaki laktacyjne zostawie sobie na sam koniec.

Dzis rozmawialam z moja szwagierka, urodzila prawie miesiac temu. Poprosilam ja zeby mi powiedzial co ma dla corci ...chodzi mi o pielegnacyjne rzeczy. I ma mi zrobic liste.
Powiedziala zeby LEKO nie kupowac zupelnie nie wiem dlaczego....ponoc za twarde do przemywania kikutka pepka:szok:
mowila cos o Viburkolu -czopki.
Ponoc teraz dzieciom daje sie WIT K (nie wiedzialam o tym) tu w Angli nie daje sie dzieca NIC wiec musze jakos to przemycic z Polski ,juz nei wspomne o Wit D3. Sopro sie tego nazbiera.
Dobrze za mam kolezanke pediatre w Pl to mi wszystko napisze wysle moja mamule to przywiezie.

Okazuje sie ze po 7 latach od ostatniej ciazy jestem zupelnie poza tematem.....

Dzis rowniez zaliczylam wyprawe po sklepach i musze wam powiedziec ze zgupialam .....nie ma tu kaftanikow:szok: ani spiochow takich zapinanych na ramionach:szok: w co ja to moje dziecko bede ubierac????????
Za to pod dostatkiem bodasow i pajacykow:))))))))))))))))))) i tu odetchnelam z ulga...............................

smoniq - leko rzeczywiście sztywne i nie da się tak ładnie manipulować jak nasączonymi patyczkami. Miałam leko przy Olkce, ale dopiero jak po kilku dniach przerzuciałam się na gencjanę to po 2-3 dniach kikut odpadł, więc tym razem też fiolet.

K się podaje od 2-3 lat i prawdopodobnie to kolejna "moda";) nawet lekarze tak pół =-żartem, pół-serio podchodzą do tematu. Ciekawe co Twoja koleżanka-pediatra na ten temat powie:)
D na pewno będę dawać, tym bardziej, że przed naszymi maluchami długa jesień i zima.

Co do kaftaników - nie trawię, wszystko się podwija i denerwuje, o wiele łatwiej włożyć malucha do pajac i pozapinać z góry na dół:) moim zdaniem cudowne wynalazki:) oczywiście te rozpinane z przodu na całej długości.

Ja też jestem straszny zmarzluch i śpię naubierana, a tu w październiku chłodno i w koszuli spać nie bardzo mi się podoba. Muszę pomyśleć jak ten problem rozwiązać.

Do przemywania kikuta pępka używałam rozcieńczonego spirytusu.

Kaftaników też nie lubię. Ubierałam dziecku do czasu aż odpadł kikut, a potem to tylko bodziaki, pajacyki.

Ja jestem taka ze nie lubie lazic, wole konkretne zakupy, wiec kupilam zestaw na allegro 60 ciuszkow cudo dla dziewczynki 0-6m- patrzylam zeby byly sliczne i na sezon zimowy bardziej, wiec juz mam. wylicytowalam na 190 zl , wiec po 3 zl wychodzi- H&M i inne firmowki. ... Niestety nie mam nikogo, od kogo bym mogla dostac ciuszki. Wiec sie nie przejmuje ze uzywane, a juz mam bluzy, pajacyki, sukienki, Na poczatek che kupic wozek, wanienke, lozeczko i kosmetyki. Nie uzywalam w ogole w 1 ciazy lakattora, butelek prez 0,5 roku, a krzeselka, siedziska- zrobimy liste na chrzciny! :))

reklama
Z laktatorem nie trzeba się spieszyć, bo może się okazać niepotrzebny. Ja kupiłam dopiero po porodzie najpierw taki zwykły na szybko, a potem z aventu na allegro.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry