reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
poniewaz cala sobote spedzilam w necie, to nadrobilam troche w tematyce wozkowo-wyprawkowej:)
spodobal mi sie taki: ktos cos slyszal na jego temat?
WÓZEK DZIECIĘCY BEXA B3 Z FOTELIKIEM SAMOCHODOWYM
Widziałam na żywo, obmacałam. Fajny, polski, lekki.

Co do śpiworków są bezpieczniejsze i praktyczniejsze od kołderek. Dziecko się w to nie zakopie, nie udusi się.

Ja się zastanawiam, gdzie można poczytać o sprawdzonych rzeczach. Fajnie, że sobie tu piszecie co kto kupił, ale ja jestem laikiem, potrzebuję wiedzieć jaka butelka lepsza, jaka pościel, itd. Kumpela gdzieś poznajdywała i niby butelki to tylko dr Browns, pościel Feretti, itd. Macie jakieś linki?

Ostatnia edycja:
reklama
No to jak chwalimy się tym co, kto chce kupić to ja mam w planach:
- wózek: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander XA 2010 głęboko-spacerowy + Maxi Cosi CABRIO FIX + EASY BASE 2 dostawa w Polsce 0zł w kolorze Rocky z fotelikiem Maxi Cosi Cabrio Fix
- łóżeczko: Klupś Łóżeczko Radek VIII 120 Z Szufladą - zdjęcia, foto, galeria produktu do tego jakąś białą komodę, do której mój dzielny Mąż wykona stelaż na przewijak.

Chciałam kupić te mebelki: Meble dla dzieci - meble młodzieżowe - pokój dziecięcy - meble dziecięce - łóżeczka dziecięce - łóżka dla dzieci - Meblik.pl ale po pierwsze okazało, się, że wcale nie są białe, a obrzydliwie kremowe, prawie żółte, a po drugie: łóżeczko 1000 zł, komoda 1400 zł- jeszcze mi nie odbiło. Poza tym nie widzę w nich niczego, co byłoby warte tej ceny.

Co do reszty rzeczy to poczytam opinie i pomyślę. Pościel Feretti- ma wszelkie niezbędne atesty i można ją w przyzwoitej cenie "wyhaczyć" na allegro ;-) Materacyk gryka-pianka-kokos. Do noska są teraz fajniejsze rzeczy i mniej inwazyjne niż gruszki.

Na razie oglądam i nic nie kupuję. Kupiłam symbolicznie niebieską welurową czapeczkę, w dniu, kiedy lekarz oznajmił mi, że to Synek we mnie zamieszkał. Uważam, że za wcześnie na zakupy, wszystko teraz można kupić praktycznie od ręki, a ja jestem przesądna :-)

A ja się martwię wózkiem bo będę musiała go wnosić na wysokie 2 piętro bez windy... w piwnicy sie nie da zostawić bo jest wilgoć.

no ale dostaliśmy propozycję kupienia wózka Bugaboo cameleon używanego więc taniej. Co myślicie?

sugar&spice wózek fajowy ... ale jak dla mnie to cena za wysoka. O mebelkach nie wspomnę:szok::no: i jeszcze jak mówisz , że na zywo nie tak ładne to już wogóle. Co do pościeli to ja myslałam , ze to wszystko jedno (przy Mikim nie mialam dylematu, kupilam jakąs zwykłą, lekką , nawet nie pamiętam) - no ale muszę sprawdzić co teraz jest na rynku:nerd:.
ulisia wklej link albo zdjęcie tego wózka jak możesz.

Dziewczyny, co do zakupów, ja jak sobie coś upatrzę, to wpisuje w google nazwę tego czegoś i opinie, teraz dużo mam pomaga tak sobie.

Co do butelek dr brown- one są antykolkowe (maja taką rurkę w środku).

Moje TT mają antykolkowy smoczek i wiem, że tez są takie z rurka (ale chyba 260ml najmniejsza, więc kupię później ).

Zdecydowałam się na kolekcje TT, bo ma bardzo dobre opinie wśród mam, no i macałam te butelki i smoczki w sklepie i są takie jak nasze piersi ;-) - rozciągają się jak sutek.

Jeśli chodzi o smoczki do uspokajania, to kupiłam 2 też z TT - 0-3mcy, dentystyczne z silikonu, ale mam ambitny cel wychowania bez smoka (miałam w dzieciństwie problemy ze zgryzem, kto wie, czy nie od smoka?), więc to tak na wszelki wypadek.

Co do pieluch np, to chwalą sobie huggies, bella (te dla noworodków maja wycięcie na pępuszek, ale czytałam, że sa trochę większe, niż innych firm dla tej samej wagi) i te z biedronki (dada), rossmanna i lidla- te ich firmowe. Jesli chodzi o pampersy, to czytałam, że nie mają z tyłu gumki i zdarza się, że zawartość ląduje na pleckach... a wtedy już całe dziecko do wymiany;-). Więc chcę kupic po paczce (małej jak sie da) i wypróbować, co będzie nam pasowało.

A to mój wymarzony wózek:

2w1 jedo FYN 4ds + okrycie, torba, folia, GRATISY (1021791760) - Aukcje internetowe Allegro

Łóżeczko;

ŁÓŻECZKO BARTEK II TAPCZANIK SZUFLADA KLUPŚ !! (1036944858) - Aukcje internetowe Allegro

Komoda z przewijakiem:

Klupś Komoda Fantazja

To z takich większych zachcianek musowych:-).

A ja się martwię wózkiem bo będę musiała go wnosić na wysokie 2 piętro bez windy... w piwnicy sie nie da zostawić bo jest wilgoć.

no ale dostaliśmy propozycję kupienia wózka Bugaboo cameleon używanego więc taniej. Co myślicie?
Też myślałam o Bugaboo i dalej się zastanawiam, bo nie dość że jest bardzo modny to ma masę udogodnień więc cena jest adekwatna do jego funkcjonalnośći.Ale ja nadal jeszcze myślę o tym stokke:)

A ja jestem zła, bo upatrzyłam sobie wózek Firkon Verano Swing Retro, jest rewelacyjny, ma wszystko co powinien mieć, ale ... są 2 ale: 1 - nie wiem czy fotelik maxi cosi cabriofix będzie pasował, 2 - nie ma go w sklepach w bydgoszczy i najbliżej jest chyba do gdańska :/

A tak nawiasem mówiąc mam pytanie: czy bardzo ważne jest żeby fotelik pasował do wózka? często się wozi dziecko w foteliku na stelażu wózka?

no własnie też się zastanawiałam czy potrzebny mi będzie fotelik od kompletu.....bo nasze dzieciątka to jesienne więc w listopadzie już może być zimno na spacery w takim foteliku i przyciasnawo w kombinezonie... jak idziesz na zakupy do marketu to fotelik kładziesz do koszyka w wózku sklepowym albo na ramę.... mam fotelik po bratanicy i się zastanawiam , czy kupno nowego ma głębszy praktyczny sens...

reklama
Ano właśnie ja może kilka razy wpięłam fotelik w stelaż więc jak dla mnie nie ma to znaczenia może byłoby inaczej jakbym rodziła na wiosnę lub w lecie a tak dziecko trzeba opatulić obojętnie jaka jest pogoda a na wiosnę to już będzie dosyć duże na taką jazdę żeby mówić o wygodzie dziecka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry