Dziewczyny, co do zakupów, ja jak sobie coś upatrzę, to wpisuje w google nazwę tego czegoś i opinie, teraz dużo mam pomaga tak sobie.
Co do butelek dr brown- one są antykolkowe (maja taką rurkę w środku).
Moje TT mają antykolkowy smoczek i wiem, że tez są takie z rurka (ale chyba 260ml najmniejsza, więc kupię później ).
Zdecydowałam się na kolekcje TT, bo ma bardzo dobre opinie wśród mam, no i macałam te butelki i smoczki w sklepie i są takie jak nasze piersi ;-) - rozciągają się jak sutek.
Jeśli chodzi o smoczki do uspokajania, to kupiłam 2 też z TT - 0-3mcy, dentystyczne z silikonu, ale mam ambitny cel wychowania bez smoka (miałam w dzieciństwie problemy ze zgryzem, kto wie, czy nie od smoka?), więc to tak na wszelki wypadek.
Co do pieluch np, to chwalą sobie huggies, bella (te dla noworodków maja wycięcie na pępuszek, ale czytałam, że sa trochę większe, niż innych firm dla tej samej wagi) i te z biedronki (dada), rossmanna i lidla- te ich firmowe. Jesli chodzi o pampersy, to czytałam, że nie mają z tyłu gumki i zdarza się, że zawartość ląduje na pleckach... a wtedy już całe dziecko do wymiany;-). Więc chcę kupic po paczce (małej jak sie da) i wypróbować, co będzie nam pasowało.
A to mój wymarzony wózek:
2w1 jedo FYN 4ds + okrycie, torba, folia, GRATISY (1021791760) - Aukcje internetowe Allegro
Łóżeczko;
ŁÓŻECZKO BARTEK II TAPCZANIK SZUFLADA KLUPŚ !! (1036944858) - Aukcje internetowe Allegro
Komoda z przewijakiem:
Klupś Komoda Fantazja
To z takich większych zachcianek musowych:-).