reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja uzywam programu, ktory w ostatniej chwili strzela za mnie do kwoty jaka ustalilam

a co to za program?

monimoni a moze kupisz w jakiejs castoramie czy innym takim płyte w formie blatu , który bedziesz nakładać na łózeczko i postawisz na tym wanienkę . Małż niech Ci jakąś blokadę wymysli co by sie ta deska nie ruszała i tez jest rozwiązanie :-)

a co do stelaza to zgodze sie ,ze nie wszystkie wyglądaja stabilnie.
Wanienka i stelaz , na które ja liczylam to :
http://allegro.pl/stelaz-stojak-ok-baby-wanienka-onda-evolution-i1221671486.html

no ale cena jak dla mnie nie do przejscia. dlatego kupuję tylko wanienkę. trudno.

Ostatnia edycja:
reklama
To nie chodzi o finanse :) Po prostu mam taki układ pokoju, że nie mam gdzie go postawić. Mam bardzo mały pokój jak na naszą trójkę. Także odpada jakiś dodatkowy mebel. Zobaczymy, poradzimy sobie jakoś - i tak samo jak u daissy to mój M ma plan kąpać małą, niech on się gimnastykuje :)

jak M ma kąpać to się nie przejmuj, niech się chłop gimnastykuje:p a co :)

Co do wanienki to powiem wam ze przy Filipie mialam super lazienke. Wczesniej mieszkala tam taka babcia i ona miala tam takie wspomagacze by sie niezabic przy kapieli i to wszystko tam zostalo wiec tylko klapke bralam w dol i wanienka miala duzo miejsca aja niemusialkam sie zginac. Jak to teraz bedzie to niewiem bo kregoslop mam od lat do remontu i nielatwo bedzie mi sie zginac. Stol mamy tylko w kuchni a tam raczej dziecka nienbede kapac ale morze rzeczywiscie wezme dwa krzesla i tez razwiazanie. Arti do kapieli sie nienadaje bo pamietam jak Filipa kapal.Pocil sie ze strachu i kapiekl tak dluugo trwala ze woda na koniec zimna byla...
Co do pieluch to ja zawsze uzywalam pampersow i teraz tez bede ale wiem ze moja szwagierka ktora mieszka w polsce zawsze specjalnie do biedronki jezdzi i tam kopoje jednorazowki bo mowi ze najlepsze mimo ze ma inne sklepy pod reka. Tutaj najlepiej sprawdzily sie pieluchy z Aldika i sa na tym samym miejscu co pampersy wiec jesli w polsce jest taka morzliwosc to kupic morzna w Aldi. Moja siora ich urzywa i mowi ze nawet w nocy nieporzesiakaja jak maly sie duzo rosza. Ale mysle ze warto wyprobowac rozne i znalesc se te najlepsze! Wkoncu karzde dziecko inne i karzdy oczekuje czegos innego.

Co do pieluch to ja zawsze uzywalam pampersow i teraz tez bede ale wiem ze moja szwagierka ktora mieszka w polsce zawsze specjalnie do biedronki jezdzi i tam kopoje jednorazowki bo mowi ze najlepsze mimo ze ma inne sklepy pod reka. Tutaj najlepiej sprawdzily sie pieluchy z Aldika i sa na tym samym miejscu co pampersy wiec jesli w polsce jest taka morzliwosc to kupic morzna w Aldi. Moja siora ich urzywa i mowi ze nawet w nocy nieporzesiakaja jak maly sie duzo rosza. Ale mysle ze warto wyprobowac rozne i znalesc se te najlepsze! Wkoncu karzde dziecko inne i karzdy oczekuje czegos innego.

Potwierdzam jakość pieluch z Aldika:tak:. Moja mama nam je przywoziła dla Jakuba i są naprawdę super. Jednak na początku będziemy używać pampersów, tylko "normalnych"-nie żadnych premium care. Zresztą mam już 3 paczki po 108 szt każda i jeszcze kupię we wrześniu paczkę"trójek"-tych, co są w tesco. I na jakiś czas będzie spokój(no chyba,że się trafi jakaś promocja);-)

Co od pieluszek to ja zakupione na razie mam 1 małe opakowanie jedynek, 2 opakowania 2 (po 94szt) i 2 opakowania 3 (po 82szt.) z pampersa + jedne 2 Huggies i mam nadzieję, że na razie wystarczy:)) W razie co też wiele dobrego o pieluszkach DADA z biedronki słyszałam i pewnie w miarę jak zapasy będą się kończyć spróbuję i z tych skorzystać:)

Ja na początek kupiłam oryginalne pampersy. Potem wypróbuje z biedronki fitti, bo dada nie przypadły mi do gustu ze względu na to, że są jak dla mnie za twarde i sztywne.

Ja mam zapas Pampersów i pieluszek Babydream z Rossmanna - była taka fajna promocja na nie, że się nie powstrzymałam. Mam nadzieję, że się sprawdzą, bo są niedrogie.

reklama
a ja się nie rozkręcam z kupowaniem większych rozmiarów bo nie wiem jak mała będzie reagowała..na razie mam jedynki z pampersa i dady, a wczoraj małż przytachał dwójkę z pampersa (z promocji lidlowskiej)..zobaczymy jak będzie szło bo nie ukrywam że mam zamiar zaoszczędzić nieco i na co dzień używać dady a pampersiaki na noc coby dłużej mała pospała, ale jak sie sprawy potoczą to wie tylko moja córcia :) kumpela mi mówiła żeby jak najwcześniej przyzwyczajać dzidzie do tych tańszych pieluch to nie będzie problemów później..zobaczymy jak będzie to wyglądało w praktyce ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry