reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
kumpela mi mówiła żeby jak najwcześniej przyzwyczajać dzidzie do tych tańszych pieluch to nie będzie problemów później..zobaczymy jak będzie to wyglądało w praktyce ;)

Słusznie :) Ja też od poczatku będę różnych uzywać i zobaczymy jak to bedzie wygladało. Duzo moich znajomych z pracy uzywa biedronkowych i bardzo chwalą, a nie da sie ukryć różnica w cenie spora.

reklama
Kurcze ale macie fajnie - ze swoimi mężami - ja to z moim się kłócę o każdy drobiazg dla Zuzi. Mówi: Bo już mamy, bo po co nam, bo to jest zbędne, przecież są sklepy jak się będzie kończyło to ja pojadę i kupie :(
I tak mam tylko jedną paczkę 1 baby dream i jedną paczkę 2 baby dream - i wsio :(. Husteczek nawilżających to mam tylko 1 opakowanie huggies z aloesem i też koniec. Zobaczymy jak coś to będzie latał po sklepach.

Kurcze ale macie fajnie - ze swoimi mężami - ja to z moim się kłócę o każdy drobiazg dla Zuzi. Mówi: Bo już mamy, bo po co nam, bo to jest zbędne, przecież są sklepy jak się będzie kończyło to ja pojadę i kupie :(
I tak mam tylko jedną paczkę 1 baby dream i jedną paczkę 2 baby dream - i wsio :(. Husteczek nawilżających to mam tylko 1 opakowanie huggies z aloesem i też koniec. Zobaczymy jak coś to będzie latał po sklepach.

nie przejmuj się mężem, chce chłop latać po sklepach-jego sprawa:) ja też nie robię jakiś wielkich zapasów pieluch bo i po co, przecież w każdej chwili można kupić, to nie jest towar deficytowy. Kupiłam tylko jedną paczkę pampersów 94szt. do tego 3paczki chusteczek nawilżonych a resztę będę kupowała na bieżąco.

ja z moim miałam podobnie, po co kupować na zapas i w dużych ilosciach skoro dookoła tyle sklepów ehh
Ale jak mu przedstawiłam wizje że po wszystko bedzie musiał jeździć sam i że ja mu nie pomoge bo bedzie sporo na głowie, to troszke się wystraszył tych ogromnych sklepowych półek atakujących go z każdej strony :))) i teraz możemy kupowac w nadmiarze hihi :)

Mój mąż lubi nawet sam jeździć do sklepu - ale musi mieć wszystko rozpisane co i jak :) Zawsze jak pojedzie to wie co i w jakiej ilości kupić :). Tak więc Daissy - faktycznie jak chce latać to niech lata :)

Aniołek nie przejmuj sie, poza tym z tymi pampersami to troche ma racje, bo czasami okazuje sie że kobita w rozpedzie nakupuje Bóg wie ile a tu amba i maluch akuratnie na te bedzie reagował źle i tyłek odparzony i to bez wzgledu na firme i jakość bo są dzieci które reaguja fatalnie i na oryginalne pampersy a nawet na te słynne premium care które to niby sa takie delikatne itd itp. Mój tez uważa ze nie ma co szalec zwłaszcza z takimi produktami, do ciuszków mi sie nie miesza le z pamkami też szalec nie chciał i racje miał, awaryjnie zawsze kupisz gdzies na osiedlu a zobaczysz jak maluch reaguje i w co warto zainwestować. Szkoda nakupić nie wiadomo ile bo to droga inwestycja nie ma co ukrywać a jakby miało nie podejść małemu to problem.

Ja tez niewarjuje z pieluchami czy husteczkami. Ale tylko dlatego bo mam drogerie pod nosem. Wiec jak zabragnia to skocze a to tylko minutka drogi. Ale jak ostatnio tutaj sie gdzties pisalo o stojakach na wanienki to uznalam ze niektore z nas moga spokojnie ta wanienke na te pampersy klasc :-D

Ja na razie mam dwie paczki huggisów 2 i jedną paczkę pampersów 2. Jedyneczki tak myślę żeby bella kupić. Słyszałyście coś o tych pieluszkach? Warto? Czy jednak inne jedyneczki zakupić?

witam serdecznie
mam na sprzedaż ciuszki dla dziidziulka. są używane ale w bdb stanie.
jeżeli byłybyście zainteresowane proszę o kontakt pw. podam wtedy inne ważne informacje i odpowiem na pytania jak coś :)
Pozdrawiam was

reklama
Ja mam 4 paczki Pampersów dwójek (2 po 94 szt i 2 po 108 szt) i 1 paczkę Pampersów jedynek (43szt) i wydaje mi się, że przyszalałam. Ale to było pod wpływem impulsu i promocji w markecie. Ale więcej już nie kupuję, nawet jak są mega promocje, bo tych dwójek to już mam chyba tyle że starczy już chyba dla malucha,bo wyrośnie mi potem i nie zdążę zużyć ;) Do tego też nie ma co szaleć, bo jak się potem okazuje to pojawia się problem gdzie to wszystko w mieszkaniu upchać :D

Co do jedynek to porównywałam rozmiar 1 i 2 z Pampersa i różnica w wielkości jest znikoma, te jedynki chyba są tylko ciut niższe i to wszystko, bo na szerokość to się nie dopatrzyłam różnicy, więc myślę że jedna malutka paczka starczy, a można się obejść i bez. No chyba że maluszek będzie tyci, ale to wtedy są takie specjalne '0'

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry