reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
w ramach zabezpieczenia się na lato kupiłam dzisiaj 2 pady spodenek bawełnianych takich 3/4 koszt niewielki w auchan w na dziale odzieżowym jest specjalna kolekcja dla ciężarówek, wszystkie dobrze wiemy jak zdzierają za ciuchy ciążowe a te naprawdę fajne z panelem na brzusio....i tylko 29,99..

Monimoni zazdroszczę, bo ja tej ciepłości jeszcze nie odczułam.

A widziałyście może jakieś spodnie/spodenki/spódnice ciążowe bez tego pasa na brzuch? Jakoś na lato ten pas wydaje mi się niepraktyczny.

ja kupilam dwie pary krotkich spodenek ale nie typowo ciazowych, tylko ze sciagaczem i sznurkiem. Sa duzo nizsze niz te z pasem, bo to biodroweczki. Kupilam tez tegginsy-mic jeansow i leggimsow-sa na gumeczce i mysle, ze sprawdza sie do konca ciazy(z tym zmiarem kupilam troche ) wieksze. W ogole teraz, dzieki owczesnej modzie, wszystkie ciuszki na ciaze mozna kupic w normalnych sklepach,taniej i wiekszy wybor.
Ja wlasnie zaczynam pakowac sie do Portugal. Wylot dopiero w piatek, ale jutro w nocy jade do Warszawy(jak torow nie zaleje) i wracam w srode w nocy. A w czwartek mam dzien pieknosci zaplanowany:)

Ja właśnie policzyłam ile mam ciuszków dla maluszka, żeby wiedzieć co muszę dokupić i wizualnie wydaje się być tego sporo, ale jak się to podzieli to juz tak dużo nie jest... I tak, mamy już:
0-3 miesiące:
dresiki - 5 sztuk
legginsy - 2 sztuki
spodnie grubsze (jeansy/sztruksy z bawełnianą podszewką) - 2 sztuki
spodnie cieńsze - 2 sztuki
sweterki - 1 sztuka
bluzy - 1 sztuka
body z długim rękawem (kopertowe) - 2 sztuki
body z krótkim rękawem (kopertowe/przez głowę) - 10 sztuk
pajac cienki - 3 sztuki
śpioszki cienkie - 3 sztuki
śpioszki grube - 1 sztuka
kaftaniki (kopertowe/przez głowę) - 2 sztuki
koszulki z krótkim rękawem - 1 sztuka
czapeczki cienkie - 2 sztuki
śliniaczki - 2 sztuki
skarpetki - 6 par
rajstopki - 1 sztuka
3 - 6 miesięcy:
dresiki - 2 sztuki
spodnie grube (jeansy z bawełnianą podszewką) - 1 sztuka
spodnie cieńsze - 4 sztuki
body z długim rękawem (przez głowę) - 3 sztuki
body z krótkim rękawem (przez głowę) - 8 sztuk
pajac cienki - 3 sztuki
pajac grubszy - 4 sztuki
kaftaniki (kopertowe/przez głowę) - 3 sztuki
bluzeczki z długim rękawem - 5 sztuk
koszulki z krótkim rękawem - 3 sztuki
piżamki - 2 sztuki
czapeczki cienkie - 1 sztuka
czapeczki grubsze - 2 sztuki
rajstopki - 1 sztuka
dodatkowo:
kocyki cienkie - 2 sztuki
kocyki grubsze - 3 sztuki
pieluszki tetrowe - 2 sztuki

Wygląda więc na to, że muszę się skupić teraz na odzieży wierzchniej :)

Poza tym na jutro zaplanowałam przegląd własnej garderoby pod kątem dresów i piżamek żeby wiedzieć co tu dokupić i z uwagi na moje hece z układem krążenia pewnie początkiem czerwca będę musiała przygotować małą awaryjną torbę do szpitala bo gdyby nagle sie gorąco bardzo zrobiło to mogę trafić na jakąś obserwację...

Ostatnia edycja:
Lolisza moim zdaniem to masz dużo tych ciuszków. Na pewno jeszcze goście Ci przyniosą. Ja miałam mniej i też wystarczyło i prania wcale często nie musiałam robić.

Lolisza piszesz 0-3m, 3-6m a możesz mi podpowiedzieć jak to wygląda rozmiarowo? :)

Bo ja też mam listę ale podzielone ciuszki na 56, 62, 62/68, 68, 74.

reklama
E-lona jak mój maluch poda sie do swojego taty to będę musiała go przebierać co godzinę :) Jeszcze trochę mam ciuszków u mamy i siostry więc faktycznie nie jest źle, z tym, że dużo mam bodziaków a spodni bluz czy sweterków znaczniej mniej, dlatego zrobiłam listę, żeby wiedzieć co najbardziej potrzebujemy dokupić. Problem w tym, że nie jest łatwo dokupić taka maleńką bluzę czy sweterek w stylu jaki nam z mężem odpowiada - nie przepadamy za ubrankami w misie itp, raczej malutkie odpowiedniki "dorosłych" ciuchów, nie przepadamy za dzieckiem w śpiochach (chociaż kupione głównie z myślą o spaniu), raczej wolimy mini dresy i zawadiacką koszulkę więc z tymi naszymi zakupami nie jest do końca łatwo :)

Monimoni
wg tego co na metkach to przy tych, na których jest napisane "0-3" jest też rozmiarówka "50-62" z tym, że przy rozmiarze "50" jest dodatkowo napisane "tiny baby" i dotyczy dzieci o masie urodzeniowej 2,5-3 kg. Ja mam też po 1 sztuce takich śpioszków, body i pajaca bo istnieje ryzyko, że z uwagi na mój stan zdrowia będzie konieczność rozwiązania ciąży wcześniej po osiągnięciu przez dziecko bezpiecznej masy ciała min. 2,5 kg więc kupiłam też jeden zestaw maciupkich ciuszków tak na wszelki wypadek. Pozostałe z przedziału "0-3" mam głównie w rozmiarze 62, a te z rozmiarem powyżej 68 sa już oznakowane na metkach "3-6".

Jak będę się dobrze czuła po pracy to wybieramy się dziś do lidla bo wspomniałam sobie, że jest ten "tydzień dziecka" więc może coś jeszcze tam dokupię. Generalnie zakupy na dzidziusia to moja ulubiona rozrywka ostatnich tygodni :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry