reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
dawidowe, ja tak samo dokarmiałam tymi buteleczkami bebilonu bo mały troszke spadł na wadze, ale my z tego samego szpitala z tego co pamiętam, więc nie ma co się dziwić ;-) pewnie nawet z tego samego pokoju brałyśmy mleczko hihi

i od tych samych kretynek. sorry za wyzwiska ale ja je poznałam dosc dobrze przez te 2 tygodnie i czasem w nocy jak czekałam na zewnatrz bo mała miała kroplówke (kazały mi przyjsc za 30 minut) to sie nasłuchałam. Nromalnie wysmiewały siebie wzajemnie i jeszcze pacjentki. Na nikim nie zostawiały suchej nitki. Zeby wiedziały ze siedzie na ławce i czekam

reklama
Moriam jeszcze czegoś takiego nie widziałam, ale niektórym to może służyć również za pas wyszczuplający :-D

:-D

fajny pomysł tylko mam wrażenie że to "siedzonko" dla malucha mało stabilne więc trzeba go mocno trzymać, więc jak dla mnie przynajmniej na dłuższe noszenie nie bardzo by sie nadało, a na krótkie przeniesienie to szkoda by mi było czasu na zakładanie, poza tym ja jestem przeciwna noszeniu...ale jak ktoś lubi to czemu nie ;-)

i od tych samych kretynek. sorry za wyzwiska ale ja je poznałam dosc dobrze przez te 2 tygodnie i czasem w nocy jak czekałam na zewnatrz bo mała miała kroplówke (kazały mi przyjsc za 30 minut) to sie nasłuchałam. Nromalnie wysmiewały siebie wzajemnie i jeszcze pacjentki. Na nikim nie zostawiały suchej nitki. Zeby wiedziały ze siedzie na ławce i czekam

no przez 2 tyg. to się mogłaś nasłuchać, ja tam niecałe 3 dni byłam więc ledwo się zorientowałam co i jak, to już wychodziłam do domku ;) ale raz też słyszałam jak się obgadywały ;) mnie tylko raz rozwalił tekst jak poszłam zapytać o przecieranie oczek bo mały miał zaropiałe, to jedna się wyrwała i chciała ze mną iść na sale pokazać, a druga ją zatrzymała, dała mi waciki i sól fizjologiczną i tyle ... no comment :/

moriam, musiałabym zobaczyć na żywo jak to wygląda, założyć i przetestować, bo tak w ciemno to bym chyba nie kupiła. Ale jak widziałaś u tej babki i ci się podobało, to poszukaj może jeszcze jakiś opinii w necie :)

wiem, że to nie wątek o tym, ale jak zaczęłyście... te pielęgniarki noworodkowe to jest jakaś porażka... a nie oszukujmy się, one mają jedną z milszych i łatwiejszych prac w szpitalu...

no, ja tez malej nie nosze, ale nosidlo mnie zainteresowalo. Kto wie, jak bedzie pozniej-jak bedzie bardziej kumata i w mamincurcie sie zechce zamienic;) na razie nie kupuje, tylko teren badam;)

Pierwszy raz takie coś widzę. Ciekawe ale jak dla mnie za drogie. W dodatku w chuście czy innym nosidle masz wolne ręce a tu musisz trzymać dziecko (które moze się wiercic, wiec wtedy i tak nadwyrężasz mięśnie kręgosłupowe!!)

Aha, mam newsa:
Podatek na ubranka będzie nizszy do końca roku!

"Stawka Vat na ubranka dla niemowląt i buty dziecięce (a nie, jak tu niektóre pisały - także mleko, pampersy i inne rzeczy dla dzieci) powinna wzrosnąć dopiero od przyszłego roku, zdecydowała wczoraj komisja finansów publicznych."
Więcej tutaj:
http://podatki.gazetaprawna.pl/arty...ty_dzieciece_bedzie_nizszy_do_konca_roku.html

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry