reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
My dziś już prawie kupiliśmy łóżeczko ale stwierdziliśmy w pewnym momencie że musimy jeszcze naszą sypialnię przygotować na dzidziusia i daliśmy sobie na wstrzymanie. Kupiliśmy za to sobie półkę nad łóżko, dywanik do przedpokoju i kilka pierdoł do kuchni i salonu. Frankowi zrobiliśmy w sypialni nawet całkiem spory kącik, nie sądziłam, że w tak małym pokoju uda nam się wygospodarować taki kawałek miejsca. Jak dobrze pójdzie wejdzie tam łóżeczko, komódka i jakaś szafeczka, albo łóżeczko szafeczka i fotel w którym jestem zakochana...(IKEA | Sofy z pokryciem z tkanin | Fotele z pokryciem tkanym | EKTORP MUREN | Fotel ) już widzę siebie na nim karmiącą Franka tyle że ten fotel kosztuje 999 zł i chyba nie wyrobimy z tym wszystkim żeby go kupić, ale póki co mazę o nim...jak się na nim mocniej oprze to oparcie się rozkłada i wysuwa podnóżek ahh...
Czerwiec się zbliża wielkimi krokami i z zaplanowanych na nadchodzący miesiąc zakupów mamy:
- PRZEWIJAK DMUCHANY IKEA GULLUNGE
- PODKŁADY SZPITALNE/BABYDREAM ROSSMAN (1 paczka)
- RĘCZNIK DZIECIĘCY Z KAPTURKIEM IKEA FABLER (2 sztuki)
- SZCZOTKA DO WŁOSÓW
- NOŻYCZKI lub CĄŻKI DO PAZNOKCI
- MUSTELA BEBE SZAMPON I ŻEL DO MYCIA 2w1
- MUSTELA BEBE COLD CREAM
- MAŚĆ BEPANTHEN
- PROSZEK DO PRANIA DLA DZIECI/PŁATKI MYDLANE

reklama
Widze przygotowania ide pelna para, ja tez bylam dzisiaj w ikei popatrzec na wieksze lozka, ale jakos nic do mnie nie trafilo i nadal na tapecie lozko ze zjezdzalnia

lolisza, moja mama ma 2 fotele z wysuwanym podnóżkiem - są naprawdę fantastyczne! Rzeczywiście masz rację: takie do karmienia będą idealne. Na tych u mamy można się na nawet położyć z nogami do góry. Uwielbiam je :)
A ja po kolejnych zakupkach - ciuszki, pampersy, wanienka, wkładki laktacyjne. Nieomal nie kupiłyśmy z mamą laktatora, ale nigdzie nie było elektrycznych, a ja chcę właśnie taki. Marzy mi się Philips Avent. I pomyśleć, że myślałam, że z jedną pensją to ja niczego nie kupię. A tu proszę: moja mama to najcudowniejsza osoba na świecie. Mówi, że mam się o nic nie martwić i kupuje. Tylko mojemu Tomkowi jest przykro, bo jego mama nigdy w niczym nam nie pomogła i teraz będzie pewnie dokładnie tak samo.

Aż wstyd się przyznać ale dotychczas kupiłam tylko gruby kocyk i mała butlę TT......mam kilka par śpioszków w neutralnych kolorkach po moich bratanicach oraz fotelik i nic więcej.... mojego męza bratowa się zaoferowała że po ich lutowym synusiu dostannę ciuszki więc narazie się jakoś powstrzymuję.....AAA i jeszcze mam po 3 pary skarpetek dla chłopca i dziewczynki od znajomej które dostaliśmy w zeszłym roku dla zaczarowania brzuszka:)

reklama
A ja mam w sumie zakupione ciuszki ( dużo z tego upolowała moja mama i dostałam trochę od koleżanki z pracy) i chusteczki z pampersa bo była promocja ( 6 paczek* 72 chusteczki za niecałe 25 złotych). A w lidlu kupiłam jak był śpiworektaki niebieski na 80 cm bo mniejszy mam, skarpetki takie słodziutkie, i kocyk niebieski (bo nadal nie wiem kto w brzuszku mieszka:( a tak pasuje tu i tu). Kocyk bardzo fajny i niedrogi bo 19,90 a mięciutki i z naszywką słonika.
Łóżeczko mam upatrzone na allegro, tylko z mężem batalie na temat fotelików prowadzimy i tu będzie zonk:(. Ale strona z testami pomaga więc może się uda. I wasze podpowiedzi:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry