reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
jaki krem do twarzy polecacie dla naszych maluszków na wiosenne spacery?na zimę miałam nivea baby - krem na każdą pogodę
wczoraj byłyśmy na spacerku i Natalkę chwyciło słonko na policzki,dziś już ma je brązowe:) posmarowana była w/w kremem

Ostatnia edycja:
Happpy też go mamy :-) ale on chyba nie ma filtrów co? zostawiłam w wózku a wózek w aucie..mam przed sobą jeszcze krem pielęgnacyjny bambino ale on też bez filtra..kurcze przydałoby sie coś ochronnego przed słonkiem..ale jak pomysle że mam coś kupować skoro jeszcze tyle innych mam: pielęgnacyjny Hipp, bambino, na pogodę i niepogodę nivejke, babydreamowski (który służy za krem do rąk bo nas uczulił)...

Alicja,nie ma filtrów.Ale...dobrze,że poruszyłaś ten temat,bo ja sama juz chciałam to zrobic- otóż większość substancji,które działają ochronnie,niestety,również potrafią uczulać...no i tu zonk:baffled:- co mam wybrać- ochronę przed słońcem czy zwykły nieuczulający?Jakos średnio mi sie uśmiecha testowac kolejne sunblocki:dry:.Z drugiej strony...za czasów,gdy moi chłopcy byli tacy mali,to po prostu nie było takich kremów z filtrem.Smarowało sie dziecko oliwką albo zwykłym kremem dla niemowląt i pilnowało,żeby dzidzius był zawsze w cieniu...to jaki mam wybór- UV czy alergia?Hm...

Aaa,zapomniałam napisac,że chyba trzeba kupowac osobne emulsje:dry:
"W kremach tego rodzaju występują przynajmniej 3 składniki czynne:estry PABA,cynamoniany i benzofenony.Sprawdźcie,czy przynajmniej jedna z tych substancji znajduje się w składzie.Nie polecam stosowania kremuz filtrem o wysokim współczynniku ochrony u niemowląt poniżej 6 mca,ponieważ może on wywołać podrażnienie(...)"- Dr.Spock;).

Ostatnia edycja:
wiem że na ten temat już była mowa,niestety brak czasu nie pozwala mi się cofnąć wstecz by poszukać więc ponawiam pytanie:jakie kojce polecacie (zależy mi by był spory)???Czekam na info bo zamierzam takowy kupić w tempie błyskawicznym dla mojego "pudziana":-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry